Vége van a kapcsolatnak, csak még nem vetted észre - Innen tudhatod a szakértő szerint

Figyelj ezekre a jelekre.

kapcsolat vege cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egy kapcsolat nem működik, akkor azt általában észreveszik a felek, van azonban, hogy már annyira megszokták egymást, és annyira lefoglalják őket más dolgok, hogy nem is tűnnek fel nekik a problémák, sokan pedig megpróbálnak tudomást sem venni róluk.

Edel Walsh párkapcsolati tanácsadó szerint a legtöbb ember fél bevallani önmagának azt, hogy nem működik a kapcsolata, és inkább a homokba dugja a fejét, minthogy szakításra, válásra kerüljön a sor. Érdemes lenne azonban figyelni a következő jelekre, és dönteni.

Ha néhány dolog teljesen eltűnt

Például, ha szinte már nincs semmiféle intimitás, a pár tagjai alig-alig érnek egymáshoz, és a szex gondolata már fel sem merül, akkor egyértelmű, hogy nincs értelme tovább folytatni.

- A szex a szerelem kifejezése, ezért ha egy pár között ez teljesen eltűnt, tudni kell, hogy hatalmas a probléma - mondta Edel Wals, de azt is hozzátette, hogy sokszor komoly gondok húzódhatnak meg emögött, ami miatt érdemes pszichológushoz vagy párterapeutához fordulni.

Nemcsak a szeretkezések elmaradása, hanem a bensőséges beszélgetések kimaradása, megszűnése is óriási problémát jelezhet. Ha már nem egymással osztják meg a problémáikat, nem beszélnek a közös jövőről, és leginkább csak a "hogy vagy?""milyen volt a napod?" vagy az "elintézted a bevásárlást?" stílusú kérdések maradnak meg, akkor egymás mellett élésről van szó, és nem együttélésről.

Ha olyanra gondolnak, amire eddig nem

Egy másik párkapcsolati szakértő, James Preece szerint szintén figyelmeztető jel, ha valamelyik fél fejében megfordul az a gondolat, hogy mással randevúzzon. Természetesen ha egyszer-kétszer jut eszébe, mondjuk egy veszekedés után, az nem jelent nagy problémát, de ha azon kapja magát valaki, hogy egyre többet gondol arra, hogy milyen, esetleg mennyivel jobb lenne mással lenni, akkor ideje észrevenni, hogy boldogtalan, és nem működik jól a jelenlegi kapcsolata.

- Ha valaki folyamatosan azon agyal, hogy milyen lenne mással találkozgatni, akkor ki kell lépni a kapcsolatból. Ez általában azért van, mert az illető unalmasnak érzi a mostani kapcsolatát, elmúlt köztük a szerelem, és valami izgalmasabbra, valaki másra vágyik. Ha már hosszú ideje fennáll ez, és próbálták megoldani a problémáikat, de nem sikerült, akkor nincs más választás, szakítani kell - mondta a szakértő a Daily Mailnek.

Szintén hasonló intő jel az, ha az egyik - vagy mindkét - felet idegesíteni kezdik a másik szokásai, megnyilvánulásai, amik eddig szinte fel sem tűntek neki. Ez a szakértők szerint azért lehet, mert eltávolodtak egymástól, megromlott a kapcsolat, és egyre több hibát vesznek észre a párjukban, ez pedig rengeteg nézeteltéréshez és veszekedéshez vezet, ami hosszú távon nagyon rossz hatással van mindkettejükre.

Ezek a jelek tehát egyértelműen óriási problémát jeleznek a kapcsolatban, és mindenképpen figyelmet kell fordítani rájuk. Ha sokáig nem változnak őszinte beszélgetések, esetleg párterápia során sem, vagy ha a felek már változtatni sem akarnak, akkor egyértelműen lépni kell, mert a szakítás lehet a legjobb út ahhoz, hogy külön-külön megtalálják a boldogságot.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük