Normális, ha egy nő néha utálja a férjét? A szakértő szerint ez átlagos

Rengeteg nő érez így néha, de van megoldás a problémára.

feleseg utalja ferjet cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az természetes, hogy minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, azonban előfordul, hogy egy-egy rossz időszak egyenesen odáig fajul, hogy a nők szinte utálatot éreznek a férfi iránt.

Persze érthető, ha ettől megijednek, vagy felmerül a kérdés, hogy ez azt jelenti-e, hogy már nem szeretik a férjüket, de kiderült, hogy nem jelent ez akkora bajt, mint azt bárki gondolná.

Miért utálja a nő a férjét?

Az írónő, Jancee Dunn új könyve ugyanis éppen erről a témáról szól, és az íráshoz sok nőt megkérdezett, akik azt állították, ez egy teljesen természetes jelenség, ami a rosszul felosztott szerepek, valamint a nem arányosan beosztott teendők miatt alakulhat ki gyakran. A saját és Tracey Coxx párkapcsolati szakértő tapasztalatai alapján a legtöbb házasságban a nő végzi a házimunkát, készíti a napi menüt, sőt, sokszor még a bevásárlást is csak egyedül intézi. Később pedig, ha már gyermekek is vannak, szintén a legtöbb feladat rá hárul.

A nők ezért szép lassan azt veszik észre, hogy míg a férjük sörözéssel tölti a péntek estét a haverokkal, ők a vacsora készítésével és a gyerekek fürdetésével és lefektetésével foglalatoskodnak, miközben mérgesen gondolnak arra, mennyivel egyszerűbb a férfinak. Természetesen nem minden házasságban van ez így, de a szakértő szerint, ha hasonlóan zajlanak egy pár napjai, az nagyon rossz hatást gyakorolhat a kapcsolatra, és ez egy idő után haragot, utálatot is gerjeszthet.

Ez nem azt jelenti azonban, hogy minden a férfi hibája, hiszen sokszor a nők önként vállalják az összes feladatot a munkájuk mellett is, mert meg akarnak felelni az elvárásoknak, és le akarják nyűgözni a férjüket. Hosszú távon viszont érdemes inkább megfogadni néhány tanácsot, hogy a házaspár elkerülhesse a kapcsolat elmérgesedését.

Ezekkel az apró változtatásokkal elkerülheted

Nagyon fontos először is felismerned, ha hasonló problémákkal küzdesz. Gondold át, hogy lehetséges-e, hogy mérges vagy a párodra emiatt, és ha igen, itt az ideje változtatni rajta, mielőtt még tovább mélyülnek a gondok, és megromlik köztetek a kapcsolat.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pörgesd végig a fejedben a teendők listáját, és válogasd ki azokat, amiken osztozhatnátok a pároddal, majd pedig üljetek le, és beszéljétek meg a dolgokat. Mondd el neki nyugodtan és kedvesen, hogy úgy érzed, az állásod mellett nehéz minden feladatot ellátnod, és szeretnéd a segítségét kérni. Plusz érvelésként azt is bevetheted, hogy így nem leszel majd olyan hullafáradt minden este, hogy az ágyba bedőlve csakis az alvásra tudj majd gondolni. Persze ez csak humoros mellékindok, de legalább egy kicsit oldhatod vele a feszült szituációt, de azt is tedd hozzá, hogy úgy érzed, ezekkel a kis változtatásokkal jobban működik majd a kapcsolatotok.

A boldogtalan párkapcsolat sok nőnél vezethet depresszióhoz. Egy fotós erről készített álomszerű képeket, amik segítenek megérteni az érzést. Nézd meg őket!

Így biztosan nem lesz ellenére a párodnak, de fontos azt is megbeszélni, hogy ki mit tud bevállalni a munka és a halaszthatatlan teendők mellett, és így felosztani őket. Lehet csak annyi, hogy ő intézi a nagybevásárlást, vagy ő takarít néha helyetted, de már ez is hatalmas dolog lehet, és jobbá teheti a kapcsolatotokat. Ha viszont úgy érzed, más indok áll a negatív érzések hátterében, azt is érdemes megbeszélned vele, és megoldást keresnetek rá.

Ezt is szeretjük