Mit jelent, ha pornót néz a párod?

Van okod aggodalomra?

Szinte minden férfi szokott nézni pornót, és egy bizonyos pontig ez nem is probléma.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok nő nem szereti, ha a párja pornófilmet néz, pedig a férfiak túlnyomó többsége szívesen teszi. Ez amolyan férfidolog, amivel meg kell tudnod barátkozni.

Miért nézi?

A pornófilmnézés részben a férfiszem csemegéje, részben pedig a fantáziájukról, kíváncsiságról szól, és amíg ez így van, addig nincs is vele igazán gond. Vannak azonban határok, melyeket átlépve többé már nem csupán egy szokásról, hanem problémáról van szó.

Ha rád próbálja erőltetni

Egyes párok a pornófilmnézést beiktatják a kapcsolatukba - mint szórakozást vagy akár előjátékot. Ha a párod is bedobja az ötletet, mérlegelj, hogy van-e ehhez kedved, és ha van, menj bele.

Ha azonban nem szereted az ilyesmit, és számodra kínos lenne, nyugodtan mondd meg. Tiszteletben kell tartania az érzéseidet, és el kell fogadnia a nemleges választ. Amennyiben erőltetni kezdi a dolgot, próbáljatok kompromisszumot kötni. Vannak ízléses, művészi megközelítésű felnőttfilmek is, ha számodra a hagyományos pornó túl sok. Ha ez is távol áll tőled, bátran mondd meg neki, és ne menj bele semmi olyasmibe, ami nem esne jól neked. Ha fontos vagy neki, meg kell értenie az érveidet.

Ha ugyanazt várja el tőled

A pornófilmek torz képet mutatnak a szexualitásról, így a túl gyakori filmnézés vagy a túlzottan perverz felnőttfilmek negatívan befolyásolhatják a férfi elvárásait veled szemben.

A filmek elrugaszkodnak a valóságtól, és a színészek rátesznek egy lapáttal minden gesztusukra. Nem szabad, hogy a férfi ugyanazokat a reakciókat és megnyilvánulásokat várja el tőled, amikor együtt vagytok, mint amiket a filmben látott. Mint hús-vér nőtől sokkal természetesebb dolgokat fog tőled kapni, és ez abba a tévhitbe kergetheti, hogy a veled való együttlét nem olyan izgalmas, mint a filmek.

Mindig figyelj arra, hogy a párod milyen jellegű filmeket néz, illetve milyen gyakran. Nem egészséges, ha napi szinten akár órákat tölt ezzel, ahogyan az sem, ha túlságosan is perverz filmeket néz, vagy azt tartja normálisnak. Ha ezt tapasztalod, figyelmeztesd kedvesen, hogy nem az a természetes, amit a pornószínészek csinálnak, és amit tesz, kedvezőtlenül befolyásolhatja a kapcsolatotokat.

Ha már csak az létezik számára

Amennyiben a problémát nem fedezed fel idejében, vagy hiába kérted őt a változtatásra, a helyzet sajnos csúnyán elfajulhat. Előfordulhat, hogy a párod szívesebben és több időt tölt majd a filmek nézésével, mint veled az ágyban. Ha úgy érzed, hogy elhanyagol, és már jobb kedvvel néz pornót, mint hogy szeretkezzen veled, üljetek le és beszéljétek meg, mert nagy gond van a kapcsolatotokkal, és nem biztos, hogy a te hibádból.

Nem biztos, ugyanis van rá esély, hogy valamilyen szinten te is ludas vagy. Nézz magadba, gondold át, hogy vajon eléggé igyekszel-e a kedvében járni, nem hanyagoltad-e el őt az utóbbi időben. Ha úgy érzed, mindent megtettél, akkor semmiképp ne hibáztasd magad.

Ha nem változik

A párodnak meg kell értenie, hogy mindaz, amit mondasz és kérsz, a kapcsolatotok érdekében van. Ha ő is megtenne mindent a szerelmetekért, hajlandó lesz a változtatásra, ám ha nem, akkor a probléma talán nem is a filmeknél keresendő, hanem valahol máshol. Ha képes hátat fordítani neked, aki jót akarsz és küzdesz magatokért, talán nem ő számodra az igazi, és át kellene gondolnod a folytatást.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Amennyiben azonban megérti az érveidet, neked is hajlandónak kell lenned néhány kompromisszumra. Ne várd tőle, hogy adja fel ezt a szokását, csak kérd meg, hogy maradjon az egészséges határokon belül. Ha pedig néhány nem betegesen perverz és számodra nem kellemetlen játékba belemész, amit a filmek alapján javasol, azzal nem követsz el hibát, csak színesebbé teszed a szexuális életeteket.

Ezt is szeretjük