- A párom szexfilmeket néz, de engem nem kíván

Van megoldás?

Mit tehetsz, ha azon kapod a férfit, hogy veled nem képes megélni azt, amire valójában vágyna?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi lehet az oka annak, hogy bár minden téren jól megvagy a pasiddal, az ágyban valahogy nem találtok egymásra? Mi a fontosabb, a harmónia a hétköznapokban, avagy a tüzes vágy éjszakánként? A családállítás segíthet kideríteni, mi zajlik közöttetek lélekszinten.

Ki helyett választott maga mellé téged?

Amikor úgy érzed, számodra valóban ő lehetne az igazi, csupán egyetlen téren nem stimmeltek, és ez épp a testiség, érdemes tisztázni néhány dolgot. Benned mi zajlik, azaz valóban el tudod-e engedni magad vele az intim helyzetekben?

Te kívánod őt? Feltűnik egyáltalán neked, hogy a párod nem szívesen kezdeményez? Amennyiben határozott igen a válaszod az előbbi kérdésekre, kukucskálj át egy kicsit a másik térfélre. Vajon készen állt-e a pasid egy valódi párkapcsolatra, amikor összekerültetek?

Ez alatt azt értem például: valóban lezárta-e az előző szerelmet, elengedte-e a lelkéből a volt barátnőjét, vagy csak továbblépett, történetesen épp veled? Lehet bizony, hogy minden egyes testi együttlétetekre ez nyomja rá a bélyegét. Amikor téged csókol, tudattalanul még mindig a másik lányhoz próbál hű maradni, így inkább kerüli a testiséget, mert képtelen megcsalni őt veled. 

Pornóval próbája legyőzni a félelmeit?

Olykor egy rejtett ok bújik meg a párod szexuális elmenekülésének hátterében.

Ha olyan családi mintája van, amelyben egy nő, avagy gyermek halála összefüggésbe hozható a házastársi kötelezettségekkel, tudattalanul védekezhet: nehogy én is így járjak.

Ha például az édesanyja belehalt a szülésbe, esetleg halva született egy testvére, és emiatt az apja hibáztatta magát is, netán az édesapja akkor lépett le, amikor épp vele volt terhes az édesanyja, ő bizony tarthat attól, hogy vele is megtörténhet mindez. Szeretném másképp csinálni, mint az apám, ezért inkább nem kockáztatok - ez vezetheti őt a lelkében, amikor helyetted szexfilmekre vált.

Ugyanígy lehet mindennek az oka, hogy a párod családjában valamilyen betegség öröklődik, amit ő nem akar továbbadni. Esetleg van egy korábbi rossz tapasztalata, olyan fertőzést kapott el, amely nemi úton terjed, és erről képtelen beszélni neked - ez szintén falat emelhet közétek az ágyban.

Mi a családállítás?

Ha kíváncsi vagy, hogyan működik a családállítás, nézd meg a videót.

Anyámmal, apámmal egy ágyban

A legfurcsább felismerése a családállítás módszerének, hogy gyakran vetülhet rá az ellentétes nemű szülő képe a párunkra. Ennek például az az oka, hogy apánktól, anyánktól hiányzik valami - szeretet, odafigyelés, törődés - a gyerekkorunkból, amit aztán trükkösen a felnőtt párkapcsolatainkban próbálunk megkapni, pótolni. Tegyük hozzá: sajnos hiába.

Az is előfordulhat, hogy épp egy pozitív szülői minta akadályozza meg a számodra megfelelő párkapcsolat megtalálását. Szeretnék épp olyan boldog lenni, mint a szüleim, a recept ehhez adott, csak találnom kell egy olyan társat, aki hasonlít az apámra. Ugyanez igaz azokra a fiúkra is, akiknek nagyon szoros a viszonyuk az édesanyjukkal, és őt szeretnék reprodukálni az együttélésre kiválasztott nő személyében is.

Ugyanígy a szexualitás rovására mehet, ha beköltözöl a párod családjába, miközben ő nem tudott még leválni a lelkében a szüleiről. Ilyenkor te leszel a másik gyerek, vagyis úgy éltek együtt, mintha testvérek lennétek. Mondanom sem kell, egyik eset sem a felhőtlen felnőtt testi szerelem alapköve. Ezeket a projekciókat tudjuk felderíteni, megmutatni, és leválasztani a családállítás segítségével, mielőtt szétvinnék az adott párkapcsolatot.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A strucc sem dugja mindig homokba a fejét

Amennyiben az a gyanúd, vagy már meg is bizonyosodtál róla, hogy a férfi, akit nagyon szeretsz, inkább szexfilmek segítségével éli ki a vágyait, ne ess kétségbe. Kezdeményezz őszinte beszélgetést vele erről, kérdezd meg őt: mi hiányzik neki, mi bántja, mi nem stimmel? Nem biztos persze, hogy meg tudja fogalmazni viselkedése pontos okát. Ilyenkor érdemes a családállítás módszeréhez fordulni, és felderíteni minden olyan rejtett háttérfolyamatot, amely tudattalanul a boldogságtok ellen dolgozik.

OLVASD EL EZT IS!

szomoru szoke no
  • szex
  • párkapcsolati probléma

Nem élvezed a szexet?

Ezt is szeretjük