Mennyire szeret téged a férfi? Innen tudhatod

Kételkedsz a párod érzéseiben, és árulkodó jelek után kutatsz? Inkább bízz az érzéseidben, és kérdezz rá arra, amit nem értesz.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zsófi négy éve él együtt Tamással. Látszólag igazi szerelem az övék, ám a 29 éves lány egyáltalán nem boldog. Itt lenne az ideje, hogy gyereket szüljek, Tamás is szeretné, mégsem merem bevállalni, valami visszatart attól, hogy végleg elköteleződjem mellette - kesereg Zsófi a barátnőinek.

Hosszú listája van arról, miben nem felel meg neki a férfi. Nem elég romantikus, ritkán mutatja ki az érzéseit, a közös tévézés helyett inkább a számítógépe előtt ül, nem hajlandó sétálni, kirándulni menni, inkább a haverjaival sörözik vagy focizik, és így tovább.

A lány már azt is fontolóra vette, hogy elhagyja Tamást, ehhez keresett segítséget egy családállítási csoportban.

Lélekröntgen meglepetésekkel

Ez a módszer egy speciális technikával ugyanis meg tudja mutatni a lélekszintű összefüggéseket, a tudattalan kötődéseket, jelen esetben például azt, valójában mi zajlik Zsófiban, és Tamásban, ha sikerül letenni az álarcukat, amelyet például védekezésül vagy megfelelésigényből használnak.

Zsófi nagyon megdöbbent, amikor azt látta, hogy a képviselő segítségével megjelenített Tamás mennyire ragaszkodik hozzá, szenvedélyesen átkarolta az őt megszemélyesítő csoporttagot, bármi történt is az állításban, nem tágított mellőle.

De hiszen a hétköznapokban ez nem így van, Tamás nagyon rideg, magába forduló, itt valami nem stimmel, rázta a fejét elképedve a lány.

A gondolatolvasás veszélyei

Igen, valami tényleg nem stimmel, hagyta jóvá a csoportvezető családállító, aki a következőket kérdezte meg Zsófitól:

- Vajon Tamás milyennek lát téged a hétköznapokban? Tudja egyáltalán, hogy mi zajlik benned? Tisztában van azzal, hogy mit várnál el tőle? Érzi, hogy nagyon szereted őt?

A lány hosszasan elgondolkodott, majd válasz helyett potyogni kezdtek a könnyei. Azt hiszem, ezt eltévesztettem, suttogta aztán, így folytatva:

- Én eddig nem a saját érzéseimmel, vágyaimmal foglalkoztam, nem a magam szemszögéből vizsgáltam a kapcsolatunkat, hanem azt próbáltam előbb kideríteni, megfejteni, ő mit érez irántam. Ehhez akartam szabni a viszonyulásomat. De mi van, ha ő tényleg ennyire szeret, csak épp azért nem képes kimutatni, mert én a rossz megfejtéseim miatt bezárkóztam, így nem talált utat hozzám?

Nézőpontváltás és szembesülés

Vajon te képes vagy erre? Azaz hajlandó lennél megvizsgálni a párkapcsolatodat ebből a perspektívából? Mit érzel a párod iránt? Nagyon őszinte választ várok, legalább magadnak áruld el az igazat. A következő szempont: ki is tudod mutatni neki, amit érzel? Minden ezen múlik ugyanis. A meghódítandó jégkirálynő szerepe egy fontos szerelemben nem igazán nyerő ugyanis, ahogyan az ömlengő nyomulás is túlzó, no meg elriasztó lehet.

Ám hogyan vársz el bármit is, ha semmit nem adsz? Szóval azt derítsd ki legelőször is, mi van a szíved mélyén, és ehhez szabj mindent. Igen, a világos beszéddel nagyon sokat nyerhetsz. Ezt vagy azt szeretnéd elérni? Ne arra várj, hogy a pasid kitalálja, hogyan tudna boldoggá tenni téged. Pláne, ha már érték kudarcok is, netán nem a te elvárásaidnak megfelelően próbálkozott, amin persze jól megsértődtél.

A sikeres párkapcsolat legfontosabb alapköve a bizalom. Ehhez önmagad felvállalásán keresztül vezet az út. Ja, és még valami. Nincs vesztenivalód. Hiszen ha a párod nem, esetleg nem úgy viszonozza az érzéseidet, ahogy az neked jó lenne, legalább fogod tudni, nem ő számodra az igazi.

De mi van, ha az érzelmi ügyetlenkedéseddel, a suta álcázásoddal épp a nagy Ő-t szalasztod el?

Kapcsolatmentés jól irányzott kérdéssel

Zsófi egyik este mosolyogva átkarolta hátulról a számítógép előtt ücsörgő Tamást, és arra kérte, menjen el vele sétálni. Nem így: nincs kedved kimozdulni? Hiszen erre automatikusan, és őszintén nemet mondhat a férfi. Zsófi viszont tanulva az előzményekből, immár így fogalmazott: szeretném, ha eljönnél velem a Duna-partra. Legnagyobb meglepetésére Tamás kinyújtózott egy kicsit, és így felelt: elkísérlek, nekem is jót fog tenni a friss levegő. Lehet, hogy Tamásnak eszébe se jutott volna felállni a gép mellől, ám a lány kérésének szívesen eleget tett.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A séták aztán rendszeressé váltak, és beszélgetésekkel bővültek ki. Mindketten nagyon megkönnyebbültek, hogy végre nem kell szerepet játszaniuk egymás előtt. Zsófi pedig mindig elmosolyodik, amikor Tamás úgy karolja át őt, ahogy azt a családállítás mutatta.

OLVASD EL EZT IS!

banatos lead
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Ez hiányzik ahhoz, hogy boldog kapcsolatban élj

Ezt is szeretjük