Milyen férfi való hozzád valójában? Így derítsd ki
Nem biztos, hogy az az ideál, amit magad elé állítasz, valóban a számodra leginkább megfelelő társat vonzza.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A számodra ideális társat megtalálni nem könnyű feladat, pláne, ha közben tudattalanul mindent megteszel azért, hogy elszabotáld a boldogságodat. Mi kell ahhoz, hogy változtathass?

Valamiért csak olyan pasik kerülnek az utadba, akik átvernek, elhagynak, pátyolgatásra szorulnak, netán nősek, így mellettük maximum a szeretői státusz juthat neked, és így tovább? Azaz hiába vágynál boldog párkapcsolatra, folyton ugyanolyan csapdába kerülsz? Lehet, hogy valamilyen speciális szempontnak próbálod megfeleltetni a férfiakat.

Tépd össze a sablont!

A családfelállítás módszere azokat a különös és rejtett, a lelked legmélyén ható összefüggéseket kutatja, amelyek alapvetően befolyásolhatják a párválasztásodat is. Mert ha például valami nincs rendben az édesapáddal való viszonyodban, mondjuk, úgy érzed, kevés szeretetet kaptál tőle gyerekkorodban, netán bántott, avagy elhagyta édesanyádat, a lelked legmélyén akár magadat is okolhatod mindezért.

Ilyenkor talán megpróbálod megkeresni apád mását  - vagy épp ellentétét - egy férfiban, hogy, mintegy lemodellezve a gyerekkorodban történteket, megoldást találj. Ha téged nem tudlak meghódítani, apám, őt majd helyetted hódítom meg. Ám mivel a múltat átírni nem lehet, és apádból csak egy van, hiába próbálod rá a sablonod a férfiakra, ez a törekvésed eleve kudarcra ítéltetett.

Vedd le az álarcod!

Ugyanígy járhatsz, amennyiben a női családi minta befolyásolja párkeresésedet. Ha nem tetszik, amit édesanyád példája mutat, talán mindent épp ellentétesen próbálsz majd csinálni, mint ő. Lehet persze, hogy azért nem engeded meg magadnak a boldogságot, mert nagymamád is, édesanyád is sokat szenvedett a férfiak miatt, te pedig úgy érzed, kötelességed szolidárisnak lenni velük.

Mindkét esetben van egy olyan viszonyítási alapod, amely miatt tudattalanul álarcot viselsz, azaz egészen másnak mutatod magad, mint amilyen valójában vagy. Hiszen ha mindent elutasítasz, amit anyád tett, akkor esetleg - biztos, ami biztos - azt is eltagadod, amiben hasonlítasz rá. Ha pedig lojalitásból szenvedni akarsz, az álarcod csalogatja be azokat a férfiakat, akiknek a segítségével ezt megteheted. Sajnos ez is csak egy csapdahelyzet. Azok a férfiak, aki számodra ideálisak, messziről elkerülnek majd, mert nem téged látnak, hanem egy olyan maszkot, amivel ők semmit nem tudnak kezdeni.

Pótlék a szerelem?

Ideje lenne tehát egy speciális leltárt csinálnod, és felmérned, mi az, ami a múltadban nincs lezárva, és így megakadályoz téged abban, hogy megtaláld a boldogságot a jelenedben. Vajon vannak-e olyan tudattalan fogadalmaid a szüleiddel kapcsolatban, amelyeket épp egy szerelmi viszonyban próbálsz valóra váltani? Kinek szeretnél az érzelmeidet is felhasználva megfelelni, esetleg bizonyítani? Mire is használod az utadba kerülő férfiakat?

Csupán néhány kérdés azok közül, amelyeket érdemes feltenned magadnak. És ez bizony az egyik legnehezebb feladat az életünkben. Felismerni azt, ami van, elfogadni azt, ahonnan jössz, elfogadni azt, amit kaptál, amivel gazdálkodhatsz, majd elengedni azt, ami nem hozzád, illetve rád tartozik. Ha megleled az eddigi sikertelenséged okát, azt már biztosan tudod, mire nincs szükséged. De vajon mi kell ahhoz, hogy olyan társad legyen, akiről úgy érzed majd, valóban neked rendeltetett?

Vállald be a vágyaidat!

Amikor az alapok tiszták - ki vagyok, milyen vagyok -, képes leszel célokat kitűzni magad elé, és kitalálni a megvalósításukhoz szükséges stratégiát is. Minden azon múlik ugyanis, tudod-e, mit szeretnél. Illetve: megengeded-e magadnak, hogy a szíved vágyát kövesd. Mindez azt feltételezi, hogy nem áldozol be semmit magadból egy párkapcsolatért. Nem kötsz értelmetlen kompromisszumokat. Ezekért olykor ugyanis túl nagy árat kell fizetni, ráadásul csak ideig-óráig biztosítják, hogy ne légy egyedül. A számodra valóban ideális férfit pedig onnan ismerheted fel, hogy épp olyannak fogad el téged, amilyen vagy. Te pedig mersz olyan lenni mellette, amilyen szeretsz lenni.

OLVASD EL EZT IS!

kartyas lead
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Ezt tedd, ha két férfi közül kell választanod

banatos lead
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Ez hiányzik ahhoz, hogy boldog kapcsolatban élj

Ezt is szeretjük