Ezt tedd, ha két férfi közül kell választanod
3 szempont a döntéshez
Mit tegyél, ha mindkettő egyformán tetszik, és egyiküktől sem akarsz búcsút venni?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári programok olykor furcsa helyzetekbe sodorhatnak, hiszen ilyenkor könnyebb összefutni olyan pasikkal, akik bejönnek neked.

De mi van akkor, ha ketten is randevúra hívnak, és te habozni kezdesz? Vajon az eszedre vagy szívedre hallgass inkább?

Külön-külön és egyszerre

Zsófi egy fővárosi fesztiválon futott össze Ádámmal, majd a Balaton partján ismerkedett meg Józsival.

Az előbbi azért lett szimpatikus neki, mert órákon át tudtak fesztelenül beszélgetni egymással, ráadásul kiderült, hogy nagyon hasonló a zenei ízlésük és azonos az érdeklődési körük. Ugyanazokért a filmekért rajonganak, sőt, akár a könyvespolcukat is elcserélhetnék, minden számukra fontos iromány megvan ugyanis mindkettőjüknek.

Józsi ezzel szemben a sportos alkatával és a sármos mosolyával hódította meg a lányt, nem mellesleg az is számított azért Zsófinak, hogy a fiú egy vitorlás fedélzetéről mutatta meg neki a naplementét. Ádám Budapesten él, Józsi Siófokon, így elvileg kizárt, hogy összefussanak, akár mindkettővel is találkozgathatsz - erről győzködték a barátnői Zsófit. A komoly kapcsolatra vágyó, 25 éves lány azonban csak kétségbeesetten legyintett erre, és visszakérdezett: na de mi lesz, ha mindketten meg akarnak majd csókolni?

Mindig tudd, mi a következő lépés

Amennyiben netán hasonló helyzetben vagy, mint Zsófi, érdemes elgondolkoznod azon, milyen célra keresel partnert magad mellé. Laza nyári flörtre vágysz? Akkor átmenetileg akár még a többes szám is bevállalható. Nagyobb a tét, ha hosszabb távra keresel társat magad mellé.

Szívügyekben nincs semmire garancia, ezért csak az biztos, hogy még bármi lehet egy friss kapcsolatból. Persze minden esküvő és holtig tartó házasság is egy első randevúval kezdődik, ám az, hogy mostanában vettél-e részt épp azon a bizonyos randin, és melyik volt az a kettő közül, sok évvel később derül majd csak ki.

Nyugi, bátran húzd egy kicsit az időt, mert szinte kizárt, hogy mindkét pasi ugyanolyan lelkes és kitartó legyen. Így lehet, hogy a kisujjadat sem kell megmozdítanod, azaz magától oldódik meg a helyzet. Aki lelép az udvarlóid közül, szabad pályát nyit a másiknak.

Mit nyersz, ha elszalasztod?

Zsófi például azon is eltöprengett, vajon a praktikus szempontokat mennyire vegye figyelembe.

Ádámmal ugye könnyebben találkozhat, többet lehet együtt, hiszen egy városban élnek. Józsival legfeljebb a hétvégéket töltheti együtt, és valamelyiküknek folyton utaznia kell. Ádám azonban két haverjával él együtt egy albérletben, míg Józsinak nem csupán hajója, de saját lakása is van.

Megpróbálta elképzelni a két fiút tíz évvel később. Eljátszott azzal a gondolattal, melyikükből is lenne jó családapa? Végül feladta a futurisztikus érvek és ellenérzések összegyűjtését, hiszen a végeredmény nem változott meg ettől, a két pasi még mindig döntetlenre állt. A lány megpróbálta inkább abból a szempontból megvizsgálni a kérdést: melyik fiú hiányozna kevésbé. Kit tudna hamarabb elfelejteni, netán pótolni? Ki az tehát közülük, akit biztosan nem szabadna kihagynia, elengednie?

Kövesd a megérzéseidet!

Ha az előbbiek segítségével sem jutottál közelebb ahhoz, hogy döntést hozz, elmondom, mire gyanakszom. A hosszas habozásod arról árulkodik, hogy egyikőjük sem esélyes a nagy Ő címre nálad.

Amennyiben közöttük van ugyanis a számodra valóban ideális férfi, habozás nélkül mondasz neki igent. Zsófi is erre jött rá végül. Józsival elment még egyszer-egyszer vitorlázni, Ádámmal pedig összefutott néhány buliban, vagyis laza haverságot alakított ki mindkét fiúval.

Egy ilyen helyzet - két férfi van egyszerre a láthatáron - sokkal inkább arra figyelmeztet, egyelőre nem állsz még készen egy beteljesülő párkapcsolatra. Ennek pedig számos oka lehet: a lelkedben nem zártad még le az előző szerelmet, netán gondod van valamelyik szülői mintáddal, esetleg korábbi csalódásaid miatt nem kockáztatsz, illetve félsz kimutatni az érzéseidet, avagy a gyerekvállalástól tartasz, és inkább elkerülöd azokat a viszonyokat, amelyek házassággal fenyegetnek.

Például a családállítás módszerének segítségével derítheted ki a rejtett háttérokokat, tudattalan összefüggéseket. Így kaphatsz esélyt arra, hogy az igazi felbukkanását szemernyi kétely nélkül, eltökélt bizonyossággal felismerd. Hidd el, kizárt, hogy bárki mást észreveszel, amikor Ő szembejön majd veled.

OLVASD EL EZT IS!

imadnivalo no
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Ezért lép félre a férfi, ha a nő viseli a nadrágot

Ezt is szeretjük