Ez hiányzik ahhoz, hogy boldog kapcsolatban élj
Kiderül 3 kérdésből
Nem működik a kapcsolatod, vagy épp elkerül a szerelem? Teszteld, hol a hiba.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miért kerül el az a férfi, aki a számodra ideális lehetne? Vajon csakis szeretőnek vagy jó? Minden férfi megbízhatatlan vagy szélhámos? Netán szó nélkül elhagyott a párod, aki az igazinak tűnt, és te ezt a mai napig nem heverted ki?

Avagy van társad, ám valami nem stimmel közöttetek? Töltsd ki az alábbi rendhagyó tesztet. Minden A válasz 1 pontot ér, a B válaszokért 2 pontot kapsz, és ha a C lehetőséget választod, 3 pontot írj fel magadnak.

A múlt emlékei és árnyai

Kezdjük onnan, hogy milyen volt a gyerekkorod?

A - El tudtam fogadni, hogy olyan, amilyen.
B - El tudtam volna képzelni mást is.
C - Nekem ennél sokkal különb apa, illetve anya járt volna.

Innen indul ugyanis, vajon mit gondolsz arról, ami az alfa volt. Képes vagy tudomásul venni, ami történt, jót és rosszat egyaránt? Netán harag van a szívedben, esetleg olyan elvárásaid lettek, amelyeket a párkapcsolatodban szeretnél megoldani?

A Bert Hellinger nevével fémjelzett családállítás módszere azt mondja ki: mivel a múlt megváltoztathatatlan, minden úgy jó, ahogy volt. Egy kevésbé ideális kezdet - gyerekkor - elméletileg nem befolyásolhatja a felnőtt életed további részét.

Ez a lényeg, ha felnőttél, azaz adtak enni, ruhát rád, iskolába járhattál, akkor a legfontosabb dolgokat megkaptad. Ami pedig netán hiányzik, azt nem a párkapcsolatodban kell pótolnod. A társad, férjed nem az apád. Te pedig nem az anyád vagy. Jobb, ha elfogadod tehát, hogy ami a gyerekkorodból hiányzott, örökre hiányozni fog.

Hallgass a figyelmeztetésekre!

Vedd számításba, amire alapozhatsz.

A - Nincs olyan a múltamban, amit ne tudnék elfogadni és feldolgozni.
B - Lehet, hogy ő volt az, akire annyit vártam, és aztán elszalasztottam?
C - Ha ő nem lehetett az enyém, nem kell senki más

Fontos szempont ez is. Amennyiben volt egy igazán meghatározó előző párkapcsolatod, nem árt jól lezárnod azt. Azaz, aki eddig fontosnak tűnt, annak helye van a szívedben, viszont ideje elvarrni a szálakat. Amennyiben tehát eljött az ideje levonni a tanulságokat, tedd meg. Ha van min változtatnod, ne habozz. Egy a lényeg, nem kudarc, csupán fejlődési szakasz, ami történt. És mindegy, mi történt, ha most nem vagytok együtt. Ez azt jelenti, nem ő volt a számodra megfelelő nagy Ő.

A jövő ígérete

Hiszel-e magadban annyira, hogy elképzeld és megvalósítsd, amit szeretnél?

A - Igen, lehet rá esélyem, ha én ezt akarom.
B - Hátrányból indulok.
C - Addig semmit nem tudok tenni, amíg nem kapom meg azt, ami a gyerekkoromban járt volna.

Nos, ez valóban vízválasztó. Mennyire bízol önmagadban? Elfogadod-e, hogy felnőttéleted alakulását kizárólag a saját döntéseid formálják? Neked kell alakítanod, megszerezned azt, ami még hiányzik.

Egy kevésbé ideális kezdet nem állhatja az utadat, avagy de, persze, alibizhetsz is. Ráfoghatod anyádra, apádra. Ám van egy rossz hírem. Nem ők tehetnek arról, hogy nem találod meg az életed párját. Tudnod kell, kire vársz. Mutatnod kell neki, hogy valójában ki vagy.

Az igazság pillanata

A - Ha legalább két kérdésre A választ jelöltél be, vagyis öt pontnál kevesebbet gyűjtöttél be, mindig tedd azt, amit jónak látsz. Működik benned egyfajta józan értékítélet, ami megóv attól, hogy olyasmit is magadra vegyél, ami nem a te dolgod. Viszont ideje vállalnod, amire tényleg vágysz. Az a férfi, aki neked megfelel, talán már karnyújtásnyira van.

B - Amennyiben legalább két B válaszod volt, azaz minimum öt, ám ennél inkább több pontot gyűjtöttél össze, akkor ideje eltöprengened azon, mit is szeretnél valójában. Tényleg ő a nagy Ő számodra, netán használod ezt a férfit - illetve a korábbi pasikat - valamire? Jó lenne félretenni a bizonytalankodásodat, és kimondani, mire is vágysz. Hidd el, ez a legfontosabb útmutatás a számodra.

C - Netán a maximális pontszámot gyűjtötted össze, hat pontnál mindenképpen többet, vagyis legalább két esetben a C választ jelelölted meg? Semmi gáz, csak fékezz le egy kicsit. Vajon mi hat rád a lelked legmélyén? A családállítás módszere tudja feltárni és megmutatni azokat az összefüggéseket, amelyek tudattalanul befolyásolhatják a párválasztásodat.

További útmutatás

Olykor az anyánkkal vagyunk szolidárisak, és az apánkat keressük a férfiakban. Netán megpróbáljuk lemodellezni a szüleink dolgát, hogy megoldást találjunk rá. Lehet az is, hogy valamiféle félelem dolgozik a lelkünk legmélyén. Még az sem biztos, hogy saját történetet kell keresnünk, inkább egy családi mintát. Igen, nagyon is számít, mennyire volt boldog nő a nagymamám és az édesanyám. Egyszóval sokkal több szempont árnyalhatja a párválasztásunkat, semmint arra első pillanatban gondolnánk. Ezért mindig az vezessen: te honnan hova tartasz, és mit szeretnél elérni. Alkut kötni mindig ehhez képes tudsz.

Ezt is szeretjük