18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 fontos jel, hogy nem ő az igazi!

A társkeresők legrosszabbjai

Böngéssz nyitott szemmel az adatlapok között, és ismerd fel a férfit, akitől tartanod kell!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem véletlen, hogy végül a Szex és New York vége is házasság lett, hiszen mégiscsak jobb az igazival biztos párkapcsolatban, mint magányosan tölteni a mindennapokat. A napi nyolc óra munka mellett azonban még a legvonzóbb nők számára sem egyszerű feladat a párkeresés, de szerencsére az internet erre is kínál megoldást.

Egyre több ember próbál rátalálni a szerelemre különféle társkereső oldalakon, de sajnos a személyes távolságnak is megvannak a hátulütői. A hamis adatlapok és a csábítónak tűnő, de valójában foglalt férfiak között nem könnyű segítség nélkül eligazodni. Ha nem akarod fölösleges gyanakvással elriasztani azt, aki tényleg komolyan gondolja, tudd meg, ki miatt nem érdemes a gép előtt ülnöd!

Hamis adatlap

A neten keresgélve nem árt, ha szigorúan tartod magad a túl szép, hogy igaz legyen elvéhez. Vannak bizonyos szépen csengő paraméterek, melyekkel jó pár kattintást és érdeklődő levelet lehet szerezni. Ha olyan pasira bukkansz, aki eszményi magassággal, testsúllyal és testalkattal rendelkezik, ráadásul még felső vezetőnek is vallja magát egy árulkodóan profi stúdiókép mellett, szinte biztos, hogy az adatok nem a valóságot rejtik.

A legkülönösebb az egészben, hogy a hamis tollakkal ékeskedő férfiak gyakran még azon a ponton sem esnek ki a rostán, amikor a találkozásra terelődik a szó. Azok a pasik, akik nem anyagi helyzetükről, inkább küllemükről füllentenek, általában gáláns meghívásokkal próbálják az apró bakiról elterelni a figyelmet. Miután azonban valakivel hetekig leveleztél, és nem az érkezik a randira, akit vártál, nem csoda, ha már egy kávét sincs kedved vele meginni. A legjobb, ha már az elején kritikusan kezeled azt, akinek az adatlapja pont olyan, mintha neked találták volna ki, mert valószínűleg úgy is van: csak a fantázia műve.

Ügyetlen hazudozó

A jóképűnek álcázott, karakteres férfinál azonban veszélyesebb az, aki nem az arcát hamisítja meg, hanem szándékait titkolja. A társkeresés egyik legfőbb aranyszabálya, hogy az első találkozás előtt érdemes átesni a levelezés és a chatelés tűzkeresztségén, így a lehető legkisebbre csökkentheted a csalódás esélyét.

Bár biztos egészen az első találkozásig nem lehetsz, ha kiszemelted kínosan kerüli, hogy bármilyen részletet eláruljon magáról, amikor pedig a családi állapotra terelődik a szó, még apróbb ellentmondásokat is találsz a történetben, biztos lehetsz benne, hogy csak egy kalandorral van dolgod.

Sok ember van, aki csak ellaposodott kapcsolatára keres gyógyírt, de valójában nem szeretné maga mögött hagyni jelenlegi párját. A neten azonban még a legprofibb füllentő is rosszabbul hazudik, mert, bár könnyebb írásban színes történeteket kitalálni, követni őket már annál nehezebb. Ezért, ha levelei alapján a legapróbb gyanú is ébred benned, semmiképpen ne hagyd ki a chatelést! Egy unatkozó, de foglalt pasi ezen a rostán valószínűleg fennakad.

Elhalasztott randevúk

Aki csak délutáni kikapcsolódásnak szánja a veled való flörtölést, az könnyen lebukhat azon a ponton is, amikor sor kerülne a találkozásra, amit valamilyen átlátszó indokkal halasztani fog. Lehet valaki lelkes, humoros és őszinte szavakban, ha viszont nem akar szemtől szemben is bizonyítani, az több mint árulkodó.

Ha biztos akarsz lenni a dolgodban, tedd ki a telefonpróbának is: aki mobilszámod birtokában is megrögzötten csak a neten keresi veled a kapcsolatot, és ott próbál randiidőpontot fixálni, az valószínűleg csak virtuális kapcsolatra vágyik. Természetesen véletlenek mindig lehetnek, de az e-mailben vagy MSN-en lemondott találkozók nem sok jót ígérnek. Aki kétszer is leterel, annak harmadszor már jobb, ha esélyt sem adsz.

Virtuális Casanova

Sok férfi arra használja a társkeresőket, hogy egyszerre több nőt is behálózzon. Az elkerülhetetlen, hogy valaki több emberrel is levelezzen, de aki tényleg komolyan keresgél, az csak addig futtatja párhuzamos szálakon az eseményeket, amíg az egyik nem válik sokkal ígéretesebbé, mint a többi.

Óvakodj attól, hogy egy virtuális Casanova keltse fel érdeklődésed, ebben az esetben ugyanis garantáltan számíthatsz arra, hogy a nagy egymásra találás után árulkodó jelekre bukkansz a gépen. Ez a típus ugyanis akkor sem jelentkezik le kedvenc ismerkedő oldaláról, ha éppen talál valakit magának, és takaréküzemmódban továbbra is keresgél a nők között.

Ha úgy is érzed, hogy ráakadtál arra, akit idáig kerestél, ne légy vak, és használd ki a lehetőségeid! Ha kellőképpen komolyra fordult közöttetek a levelezés, néha akkor is érdemes egy-egy pillantást vetned arra, mikor lépett be utoljára.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ha túl sűrűn tapasztalod azt, hogy csupán pár perccel a belépésed előtt böngészte utoljára az oldalt, de még csak pár kedves sort sem írt neked, valószínűleg nem csak veled ápol egyre intimebb kapcsolatot, és érdemes elgondolkoznod azon, hogy őszintébb pasi után nézz.

Cikkünk a szerelem@szerelem.hu - Chat-csaták című könyv segítségével készült.

Ezt is szeretjük