Ne a tükröt dobd ki, ha nem tetszik, amit látsz
Kinek akarsz megfelelni?
Mi, nőt, genetikailag vagyunk hiúk? Kinek akarunk tetszeni valójában? A férfiaknak vagy önmagunknak?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem fogod elhinni, tyúkanyónak rajzolt le - dohogott a minap az egyik hölgyismerősöm, aki arról mesélt, hogy a baráti társaságukban valaki karikatúrákat készített a jelenlévőkről, a többieknek pedig ki kellett találniuk, kit is ábrázolhat a vicces rajz. Az épp harmincas hölgyre azonnal ráismert szinte mindenki, ő meg halálra sértve és zokogva rohant ki a mosdóba.

Bevallom, először nem értettem, miért érzi tragédiának, hogy a többiek megbízható, gondoskodó, szeretnivaló nek látják. De amikor azzal folytatta, hogy kikéri magának a tyúkanyózást, hiszen hónapok óta alig eszik, hetente négyszer jár tornázni, a múltkor még az XS-es póló is passzolt rá, világossá vált, hogy nem ugyanarról beszélünk. Ő az alakját ért kritikának látta a kedves ábrát, holott az a személyiségének bókolt.

De mitől romlik el olykor a nők önértékelése?

Legtöbbször félreértésből. A nők meg akarnak felelni valakinek, emiatt hamis ideálokat próbálnak utánozni. Nekem egyetlen mondat elég volt ahhoz, hogy hétköznapi fogyókúrából szigorú diétára váltsak, és éveken át kizárólag 0%-os zsírtartalmú termékeket fogyasszak, az édesség szót pedig kitöröljem a szótáramból. Így hangzott: ő valóban vékony.

A pasim mondta ezt arról a ről, akivel megcsalt. Ha ma visszanézem az akkoriban készült fényképeimet, egy idegen t látok magam helyett, hiszen azzal a képpel, amit akkoriban hajszoltam, egyáltalán nem is tudok azonosulni.

Egy félreértés is elég hozzá

Sok évvel később aztán kiderült, hogy ezt a bizonyos mondatot tulajdonképpen cinikusnak szánta. Valójában azzal próbált szembesíteni, hogy olyannak tetszem neki, amilyen vagyok, és nem érti, miért próbálok kétségbeesetten átalakulni mássá. A legviccesebb ebben, hogy éppen azért szerettem volna másmilyen, azaz manökenvékonyságú lenni, mert azt hittem, akkor tetszem majd neki.

Vannak természetesen vékony nők, másoknak pedig pontosan az áll jól, ha nem annyira nagyon soványak. Nem vagyunk egyformák, ahogy azok a férfiak sem, akik szeretnek minket. Hiszen mindegyikük számára mást jelent a szépség, és az is fontos nekik, hogy mit sugároz feléjük a .

Ha a külső és a belső összhangban van, vagyis a hölgy tisztában van önmagával, és el tudja fogadni magát, olyankor a legszebb a férfi szemében, mert árad belőle a kiegyensúlyozottság, a belső béke és az életöröm. Ez pedig sokkal fontosabb adottság, mint a magasság vagy a törékeny testalkat.

Biztos, hogy a férfiak tökéletességet várnak el?

Egyszer i magazint lapozgattam férfitársaságban, melynek unatkozó tagjai beleolvastak a vállam fölött a lapba, és elkezdték a fotókon szereplő modelleket elemezni. Legnagyobb döbbenetemre az általam megcsodált, hibátlan szépségeket üresfejű, rideg libának nevezték, és a többség a kevésbé szabályos vonású, hétköznapibb külsejű kre bólintott rá, na ez már tetszik felkiáltással.

Azóta azt sem tartom kizártnak, hogy okos férfiak találták ki azokat a kampányokat, melyek arra biztatják a nőket, olyannak fogadják el magukat, amilyenek valójában. Akinek fölös kilója, netán narancsbőre, esetleg ránca van, azzal együtt is szeresse magát. Bölcs gondolat, bár nem mindig könnyű nyitott szemmel tükörbe nézni.

Néha nem is kell. És ez a titok, hölgyeim! Jobban meg kellene bíznunk magunkban, közben pedig odafigyelni arra is, mit mondanak valójában a férfiak. Mert az, aki el tudja hinni magáról, hogy a kiválasztott férfi szépnek látja, képes olyannak mutatni magát, amilyennek a szíve mélyén látszani szeretne.

Sovány tyúkanyók, duci királylányok

Saját magunk felvállalása természetesen azt is megengedi, hogy megpróbáljuk korrigálni az esetleges hibáinkat. Az egészséges táplálkozás, az esti séta, a kocogás és egy jó fodrász csodákat tehet. De vigyázat, a praktikák önmagukban nem sokat érnek. Csak az talál magára a külsejében, akinek rend van a lelkében. Aki tudja, honnan jön, merre tart, vagyis épp a helyén van az életében, jól érzi magát a bőrében.

Ebből ered az az egészséges önbizalom, ami megengedi, hogy a nádszálvékony bóknak vegye a tyúkanyózást, az alacsony és duci pedig akár légies királylánynak tűnjön.

Még a plasztikai sebészek is bevallják őszinte pillanataikban, hogy mindenkinek tökéletes a teste, ha alapvetően elégedett magával.

Ezt is szeretjük