18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Ennyit kell aludni az igazán intenzív orgazmusért - A megfelelő mennyiségű pihenés felerősíti a gyönyört

Erőteljesen pozitív hatással van a szexre az alvás: növeli a libidót, és élvezetesebbé teszi az együttléteket.

Intenzív orgazmus és alvás

A megfelelő mennyiségű alvás amellett, hogy nélkülözhetetlen a szervezet számára, több pozitív hatást is gyakorol a testre. Javítja a memóriát, csökkenti számos betegség kialakulásának kockázatát, szebbé és fiatalosabbá teszi a bőrt, sőt, úgy tűnik, a szexuális életet is befolyásolja.

A kutatók érdekes összefüggéseket találtak legfrissebb vizsgálatukban: kiderült, hogy a libidó mértékének és az orgazmus intenzitásának szempontjából sem mindegy, hogy ki mennyit pihen.

Ennyi alvás kell a jó szexhez

Dr. Laurie Mintz pszichológus a Floridai Egyetem csapatával együtt éveken keresztül végezte a kutatását, melynek során azt szerették volna megtudni, hogy milyen következményei vannak a túl kevés vagy a normális mennyiségű alvásnak a szexuális életre nézve. A szakértők egyértelmű eredményt kaptak: kiderült, hogy sokkal élvezetesebbek és gyakoribbak az együttlétek akkor, ha valaki eleget pihen.

Az eredmények rávilágítottak, hogy az alvás erőteljesen hozzájárul a libidó növekedéséhez, jócskán megemeli a szexuális hormonok - például a tesztoszteron - szintjét, fokozza a nemi szervek vérkeringését és érzékenységét, ezáltal intenzívebbé teszi az orgazmust. És, hogy pontosan mennyi is hozza meg ezt a hatást? A kutatók szerint napi nyolcórányi alvás kell ahhoz, hogy növekedjen a vágy, és erőteljesebbé, élvezetesebbé váljon a gyönyör.

A Michigani Egyetem tudósai szerint a pihenés során óránként átlagosan 14%-kal emelkedik a nők kedve a szeretkezéshez - legalábbis a vizsgálatuk során így történt. A férfiaknál arra is rájöttek, hogy a napi négy óra vagy annál kevesebb alvás káros is lehet a szexuális életre: csökkenti a tesztoszteronszintet, ezáltal könnyedén okoz alacsony libidót, valamint egyéb zavarokat is.

Fordítva is igaz: a szex pihentető alváshoz vezet

A szakértő hangsúlyozta, hogy a hatás ráadásul nem egyoldalú, hanem fordítva is igaz: nem csupán a jó alvás vezet jó szexhez, hanem az összebújás is pihentető alvást eredményez. A szeretkezés és az orgazmus a nőknél serkenti az oxitocin- és az ösztrogéntermelést, ezáltal a kortizolszintet is növeli. Így csökkenti a stresszt, a vérnyomást, és lassítja a szívverést, valamint hozzájárul a gyors álomba merüléshez és a nyugodt alváshoz.

A rendszeres, jó szexnek számtalan egyéb, alig ismert hatása is van: például hét évvel fiatalabbnak tűnhetsz tőle, de vonzóbbnak is mutat a férfiak szemében. Ezeket a jótékony következményeket nem sokan ismerik.

A rendszeres és jó szex 10 meglepő hatása, amikről még biztosan nem hallottál

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük