Így előzd meg, hogy elmúljon a szerelem
3 kulcsfontosságú dolog, amire oda kell figyelned
Ne hagyd kiveszni a szerelmet a párkapcsolatodból te se.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kamaszként az ember arra vágyik, hogy megtalálja az igaz szerelmét, később azonban már nemcsak az igaz szerelem megtalálása a cél, hanem az is, hogy ha találkozunk az ideális partnerrel, akkor a várva várt szerelmet hosszú távon meg is tudjuk tartani.

A feladat egyszerűnek tűnik a kapcsolat elején, mikor minden új, izgalmas, és úszunk a boldogságban, de minden kapcsolatban eljön az az idő, amikor egy kicsit döcögőssé válik az együttlét.

Ez természetes folyamat, ettől neked sem kell megijedned, ha ezt észleled, de ilyenkor nem árt elkezdened odafigyelni néhány dologra, hogy minél nagyobb összhangban tudjátok kialakítani bontakozó közös életeteket. Ehhez adunk most mi is néhány tippet.

Közös programok a változatosság jegyében

Nem jó, ha mindig ugyanazzal a tevékenységgel töltitek a szabadidőtöket, mert egy idő után laposnak érezhetitek a kapcsolatot tőle. Ha például esténként mindig csak leültök egy dvd-vel a kanapéra, vagy hétvégente mindig hazamentek a szüleidhez, legyenek ezek bármily kellemes elfoglaltságot, unalmassá fognak válni, és valós ok nélkül ül le a kapcsolat. Azt javasoljuk, ne a megszokások uralkodjanak a hétköznapjaitokon, legalábbis ne a szabadidőtökön.

Próbáljatok ki új éttermeket, új kirándulóhelyeket, nyáron új strandokat, vagy bármit, ami egyezik az érdeklődési körötökkel. A dvd helyett pedig időnként váltsatok jegyet valamelyik moziba, színházba. A változatosság feltölti majd új kalandokkal, élményekkel a kapcsolatotokat, ezáltal vidámabbá és szorosabbá válik.

Kalandos feltöltődés

A budapesti Ramada Resort - Aquaworld szálloda és élményfürdő remek hely egy vidám nyári hétvégéhez vagy akár egy nyári estéhez, ahol felhőtlenül csúszdázhattok a jobbnál jobb pályákon, de akár a szörfözést is kipróbálhatjátok!

Itt felfedezhetitek a másikban rejlő játékosságot, és egy kicsit újra gyerekek lehettek, csak most már együtt.

Belső megújulás, saját hobbik

A külön töltött idő ugyanolyan fontos, mint az az idő, amit együtt töltötök, hiszen ilyenkor saját magadra tudsz figyelni, a saját érdeklődési körödre tudsz fókuszálni, nem kell alkalmazkodnod egy másik emberhez.

Nem kell mindent együtt csinálnotok, kifejezetten pozitív, ha maradnak olyan területek az életedben, amik csak a tieid. És ugyanezt hagyd meg a másik fél számára is.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy időről időre ne engedj bepillantást abba, hogy miket is csinálsz ilyenkor, vagy ne mesélj az elért eredményeidről. Ha például te imádsz futni vagy jógázni, mert az kikapcsol a napi stresszből, és engedi a gondolataidat szabadon szárnyalni, akkor ne hagyd abba, de ha kedvesed féltékeny a külön töltött idődre, akkor meséld el neki, hogy ez miért fontos számodra. A te sikereidnek, elért eredményeidnek így a párod is örülni fog, és mindketten gazdagodtok majd hobbijaitok által.

Munka és párkapcsolat egyensúlya

Ma már ritka az olyan kapcsolat, amelyben csak az egyik fél a pénzkereső, míg a másik a háztartást viszi és az otthon melegéről gondoskodik. Arról nem is beszélve, hogy egyre többet és egyre keményebben dolgozunk azért, hogy megfeleljünk a munkaerőpiac fokozódó elvárásainak. Emellett pedig nem csoda, ha az embernek kevés ideje marad a párjára.

Azonban nem szólhat az egész életünk a munkáról, az egyensúly megtalálása fontos, hogy teljes értékű életet tudjunk élni. Ezért célszerű, ha előre megtervezitek azokat a szabad estéket, hétvégéket, amiket együtt tudtok tölteni, és megtűzdelitek olyan programokkal, amelyeket mindketten élveztek. Ilyenkor azt se hagyjátok, hogy ezeket az értékes időket feleméssze az egyéb elintéznivalók sűrűje, és mondjatok nyugodtan nemet párotok javára.

Ezt is szeretjük