18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Tények és tévhitek az ágyban (18+)
Vajon számít a mellméret? Normális a heti egyszeri együttlét? Tényleg jobban vágynak a férfiak a szexre? Tények, tévhitek és az igazság.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szexuális érintkezés az élet azon területéhez tartozik, melyet rengeteg titok, rejtély és sztereotípia övez. Állandó kihívást jelent az ellenkező nem működésének megértése, aminek következtében pedig mi, nők sok szorongást és félelmet gyűjtünk össze életünk során.
Cikkünkben most megpróbáljuk helyére tenni a leggyakoribb sztereotípiákat, és elárulni, mi igaz, és mi nem.

Tények vagy tévhitek

Az orgazmus hiánya a frigiditás jele?

Sok nő számára komoly kihívást jelent a szexben való feloldódás. Ennek lehet a következménye az, hogy sokkal hosszabb ideig tart nála az orgazmus elérése. Ha párja türelmetlen, esetleg önző, akkor az csak növeli a szorongást, amelynek következtében a nő még távolabb kerül az orgazmustól.

Óriási félreértés azonban megpecsételni az ilyen típusú nőt a frigiditás jelzőjével, hiszen nem arról van szó, hogy képtelen az orgazmusra, pusztán több időre és törődésre van szüksége. Ilyen típusú probléma esetén javallott az önkielégítés útján való önfelfedezés, majd ezután a jó kommunikáció az ágyban, ahol meg tudja mutatni partnerének, hogy mi az, ami közelebb viszi a gyönyör kapujához.

Kicsi, nagy vagy közepes? Mindegy, csak játékos legyen!

Számos szorongás és félelem él a férfiakban a pénisz méretével kapcsolatban. Milliónyi fejtegetés foglalkozik azzal, mi a kicsi, mi a nagy, és pontosan milyen is az átlagos méret. Sokan igyekeznek bizonygatni, hogy a méret nem lényeges, ez azonban csak részben igaz, hiszen magához a mérethez való viszony tulajdonképpen személyfüggő. Míg egyesek megvesznek a méretes szerszámért, addig mások a kisebbet részesítik előnyben, hiszen a nagy akár fájdalmat is okozhat számukra. Egy szó mint száz: "csak" a tökéletes partnert kell megtalálni, aki értékelni tudja azt, amit kap.

A férfiak a nagy mellekre buknak

Több felmérés is bizonyítja, hogy nincsenek többségben azok a férfiak, akik kifejezetten a nagy melleket részesítik előnyben. A nagy mell misztériuma csupán annak köszönhető, hogy a férfiak fantáziája a nagy mell láttán jobban meglódul, ellenben sok olyan férfi van, aki kifejezetten a kis mellet tartja vonzónak.

Minél több szex, annál jobb

Hetente egyszer, naponta egyszer vagy éppen havonta egyszer. Mindenkinek más és más a biológiai szükséglete, és másként reagál az őt körülvevő hatásokra, ráadásul a szexológiában sincs olyan kitétel, miszerint hetente háromszor szeretkezés lenne a normális. Ez minden esetben a kapcsolatban résztvevő feleken múlik. Minden pár életében a kapcsolat elején gyakoribb a szex, míg az idő előrehaladtával ritkul, majd újabb és újabb egymásra találásokkal sűrűsödik. Sokszor függ a párok adott élethelyzetétől: egy stresszesebb időszakban sokkal nehezebben oldódnak fel a felek a szexuális életükben, ilyenkor tehát egyértelműen ritkulnak az együttlétek, míg egy nyaralás alkalmával akár naponta többször is megkívánhatják egymást.
Probléma igazán akkor van, ha a felek nem tolerálják egymás szexuális étvágyát, és az egyik minden nap kívánja a szexet, míg a másik csak havonta egyszer. Ilyen esetben a kapcsolat láthatja kárát a különböző szexuális étvágynak.

A nők kevesebb szexet akarnak, mint a férfiak

Ez a sztereotípia pontosan a nők társadalmi helyzete miatt alakult ki. Mindaddig, amíg a férfi dolga elmenni a munkahelyre és hazavinni a pénzt, addig a nő vezeti a háztartást, neveli a gyerekeket, és eljár dolgozni a férfihez hasonlóan. Teljesen érthető, hogy ilyen leterheltség mellett a nő este örül, ha beeshet az ágyba, és nem mindig gondolkozik azon, hogy aznap éppen milyen szexuális technikával örvendeztesse meg kedvesét.

Ezenkívül a nők életében havonta egyszer a biológiai szükségszerűség elvén jelentkezik a havivérzés, ami komoly hormonális változásokkal is jár. Ezen okokból kifolyólag könnyen megmagyarázható, hogy a nőknek miért kisebb a szexuális étvágyuk, mint a férfiaknak.

Számtalan ilyen és ehhez hasonló típusú berögződés okoz szorongást és félelmeket a szexuális érintkezések során. Azt javasoljuk, amennyiben bármilyen hasonló tévképzettel rendelkezel, próbáld meg megbeszélni a pároddal, hiszen az ilyen típusú kommunikáció elősegíti, hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz. A bizalom és az egyetértés kiépítése a legfontosabb híd a tökéletes szex felé.

Ezt is szeretjük