Hogyan viselkedik a partner, ha nem szeret igazán? 6 jel, hogy nem valódiak és őszinték az érzései
A partner viselkedése és szokásai leleplezik az érzelmeit: ha ezeket tapasztalod, nem szeret igazán.

par problema
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden pár boldog, tartós kapcsolatra vágyik, ám ez csak akkor valósulhat meg, ha mindkét fél érzelmei mélyek és őszinték. Sajnos sokan mennek bele úgy szerelmi viszonyba, hogy nem táplálnak valódi érzéseket a társuk iránt. Számos ok húzódhat meg amögött, hogy miért döntenek így, de az biztos, hogy ezzel csak kárt tesznek a másiknak.

A hamis szerelmet fontos minél hamarabb felismerni, de nem könnyű észrevenni a jeleket. A következők pedig arra utalnak, hogy a partner nem szereti igazán a párját.

Óriási különbség a posztok és a valóság között

A közösségi oldalakra állandóan közös fotókat posztol, a valóságban viszont egyáltalán nem is figyelmes a másikkal? Csak akkor törődik társával, ha a családtagok vagy a barátok is ott vannak? Ez egyértelműen arra utal, hogy nem őszinték az érzései, a kapcsolatot pedig csupán kirakatnak használja: arra, hogy felvágjon családtagjai, barátai előtt, és megmutassa, milyen boldog és tökéletes a viszonyuk. A túlzásba vitt fotómegosztás egyébként is bizonytalanságot, párkapcsolati problémákat jelez, de ha a való életben teljesen máshogy is viselkedik az illető, akkor biztos, hogy nem szereti igazán partnerét.

Unalmas, száraz, tárgyilagos beszélgetések

Szintén intő jel, ha a kapcsolatból hiányoznak a mély beszélgetések, és a felek inkább csak felületes témákról kommunikálnak egymással. Ha az illető csak olyan dolgokat hoz szóba, amit szinte bárki mással is megbeszél, vagy csak akkor szól a társához, ha véleményt kér, illetve szüksége van valamire, az egyértelmű utalás arra, hogy nem fűzik szoros érzések hozzá.

Meg akarja változtatni a párját

Van, aki nem a párjába szerelmes, hanem abba az álomképbe, amit elképzelt róla. Sokaknak van egy ideáljuk, elvárásuk a társukat illetően, és ha ő nem felel meg ennek, akkor megpróbálják olyanná alakítani. Bár az természetes, ha mindkét fél esetében vannak olyan apróságok, melyeken egy picit változtatnának, ha tehetnék, egy igaz szerelemben a társak elfogadják a párjukat olyannak, amilyen - a hibáival együtt. Ha valaki azt várja, hogy partnere feladja önmagát, és teljesen más emberré váljon az ő kedvéért, akkor biztos, hogy nem szereti igazán.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem a társa az első

Állandóan lemondja a közös terveket? Mindenkit előrébb valónak tekint a párjánál? Ha bármilyen nézeteltérés lenne, sosem társa mellé áll, és soha nem védi meg őt? A hasonló viselkedés arra utal, hogy nem társa számára a prioritás, méghozzá valószínűleg azért, mert nem kötődik hozzá igazán erősen.

Nem hajlandó kompromisszumot kötni

A kapcsolatok nem működhetnek hosszú távon kompromisszumok nélkül, és ha a felek valóban mély érzéseket táplálnak egymás iránt, akkor hajlandóak is ezekre. Ha azonban valaki nem szerelemből van társával, akkor általában nem veszi figyelembe az érdekeit, nem foglalkozik azzal, hogy neki mi a jó, csakis saját maga akaratát próbálja érvényesíteni.

Nincsenek közös, jövőbeli tervek

Egy őszinte, mély kapcsolatban a felek beszélnek a közös jövőről, terveket szőnek, és mindig számolnak a másikkal, ha bármilyen ötlet vagy vágy felmerülne az elkövetkező évekkel kapcsolatban. És ez nemcsak a házasságra vagy a gyermekvállalásra vonatkozik, hanem bármi másra, például utazásra, ünnepi vagy családi programokra, költözésre is. Ha a partner mindig csak magára gondol, és sosem beszél a közös jövőről, akkor valószínűleg nem gondolja komolyan a kapcsolatot, és nem is partnerével tervezi eltölteni a következő időszakot.

Megváltozik a testbeszéd, ha elmúlt a szerelem

A testbeszédszakértők szerint érdemes odafigyelni arra, ha a partner gesztusai, mozdulatai mások, mint korábban. Nem mindegy, hogyan beszél a párjához, hogyan ér hozzá, vagy éppen milyen testtartást vesz fel a közelében. Ezek ugyanis mind megmutathatják azt, ha már nem szereti a másikat. A következők általában az érzelmek gyengülésére, a szerelem elmúlására és a közelgő szakításra figyelmeztetnek - ám ha időben észreveszi őket az ember, lehet, hogy visszafordítható lesz a folyamat.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük