A válóperes ügyvédek legfontosabb párkapcsolati tanácsai: alig lenne munkájuk, ha betartanánk

Egyszerű, de nagyon fontos tanácsokat adtak a válóperes ügyvédek. Úgy vélik, ezek betartásával elkerülhető a szakítás.

valoperes ugyved cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A válóperes ügyvédek karrierjük során rengeteg megromlott kapcsolatba látnak bele, és ügyfeleik azt is megosztják velük, milyen problémákkal küzdenek, mi az, ami miatt a válás mellett döntöttek. Az évek alatt számos következtetést, tanulságot levonnak a történetekből, és pontosan ezért is adhatnak annyira jó és hasznos tanácsokat a szerelmeseknek.

Összegyűjtöttünk néhány tippet a válóperes ügyvédektől, melyek alkalmazásával a véleményük szerint megelőzhető a szakítás. Úgy gondolják, ezekben rejlik a boldog, hosszan tartó házasság titka.

Mindig a kapcsolat legyen az első

Christopher Hildebrand ügyvéd szerint a legfontosabb, hogy a felek mindig minden területen a párjukat és a házasságukat sorolják az első helyre. Ne mások véleményére adjanak, ne a környezetükben élőkhöz hasonlítgassák magukat, hanem a saját kapcsolatukra koncentráljanak. Sosem szabad elhallgatni a problémákat, elhalasztani vagy másokra bízni azok megoldását. Ha ugyanis így tesznek, és engedik, hogy bárki vagy bármi is előrevalóbb legyen, mint a szerelmük, akkor gyorsan bekövetkezik majd a szakítás.

A sajnálom szó fontossága 

Brad M. Micklin ügyvéd úgy véli, rengetegen ott rontják el, hogy önzően viselkednek a veszekedésben, és túlságosan is büszkék ahhoz, hogy elismerjék partnerük igazát, majd bocsánatot kérjenek. Úgy véli, arra kellene törekedni, hogy a kapcsolatban a felek minél többször használják a „sajnálom” szót a nézeteltérések során, ráadásul ne csak akkor, ha valaki belátja, hogy tévedett. Ha ugyanis például egy heves veszekedésben nem jutnak dűlőre, de az egyikük kifejezi, hogy sajnálja, hogy ennyire eldurvult a vita, vagy azt, hogy ennyire felbosszantották egymást, rögtön megváltozik a hozzáállásuk, és képesek lesznek a megoldásra koncentrálni.

Sokan nem beszélnek róla, pedig muszáj lenne

A kutatások szerint a pénzügyek sajnos hatalmas tabunak számítanak még a házasságokban is, sőt sokan azt sem tudják, mennyit keres a partnerük. Lynda L. Hinkle szerint azonban rendszeresen beszélni kell az anyagiakról, és az sem túl jó megoldás, ha állandóan csak az egyik fél intézi a kiadásokat, és kezeli a bankszámlát, hiszen lényeges, hogy mindketten tisztában legyenek a helyzetükkel, a kiadásokkal. Úgy véli, a sikeres, hosszú házasság titka az, hogy a pár tagjai nyíltan kommunikáljanak a pénzügyeikről: havonta legalább egyszer üljenek le, és beszéljék át az anyagiakat, az ezekkel kapcsolatos céljaikat, illetve azt, hogy min szeretnének változtatni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Önmagadra is figyelj oda!

Christopher Hildebrand azt is hozzáette, hogy egy boldog házassághoz nélkülözhetetlen az, hogy a felek egyénenként is boldogok, kiegyensúlyozottak legyenek. A stressz, a szorongás és a különböző problémák rendkívül rossz hatással vannak a viszonyra is, és nemcsak konfliktusokat, de hosszú távon válást is eredményezhetnek. Éppen ezért, ha valakinek bármiféle munkaügyi, családi vagy lelki gondja akad, akkor fontos, hogy fordítson időt erre, és igyekezzen nemcsak a saját, hanem a párkapcsolata érdekében is minél hatékonyabban, minél hamarabb megoldani.

A házimunka hatalmas konfliktusforrás

Sok házasságban még mindig teljesen a nőre hárulnak a teendők, ez pedig amellett, hogy igazságtalan, érthető módon rengeteg neheztelést, haragot és veszekedést generál. Daniel Clement válóperes ügyvéd szerint nem szabad alábecsülni ezt a problémát, mert könnyen válás lehet a következménye. Azt hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a felek átbeszéljék, ki mit vállal a házimunkából, és segítsék egymást, igyekezzenek igazságosan elosztani a feladatokat. És lényeges, hogy ez már a házasság elejétől így működjön, később ugyanis már jóval nehezebb változtatni a bevett szokásokon.

Közös programok, kettesben töltött idő

Egy idő után sok pár hanyagolja a közös programokat, legfőképpen az időhiány és a megszokás miatt. Jason Levoy szerint azonban ez nem szabadna, hogy így legyen. Ő azt tanácsolja, hogy a szerelmesek iktassanak be váratlan kiruccanásokat, randevúkat vagy akár nyaralásokat, ezek ugyanis feldobják a kapcsolatot, erősítik az érzéseket, és szorosabbá teszik a viszonyt.

Fotósorozat a szakításról

Harrison Bach és Jacqueline Martin sajátos fotósorozatukkal jó pár lelkes rajongót szereztek maguknak, ugyanakkor sokan támadják is őket. Olyan témáról készítettek képeket, melyről csak kevesen: szakításuk áll a középpontban.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük