6 fontos szokás, amit minden elfoglalt párnak be kellene iktatnia - Az időhiány különben szétrombolja a kapcsolatot
Ha nincs elég idejük egymásra a szerelmeseknek, az gyorsan tönkreteszi a viszonyt: így előzhető meg a szakítás.

dolgozo par
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsúfolt hétköznapokban a munka, a rengeteg teendő és esetleg a gyereknevelés mellett egy párnak hihetetlenül nehéz időt szakítania egymásra. A közösen töltött percek hiánya azonban könnyen eltávolodáshoz, az intimitás és a szerelem meggyengüléséhez, elszemélytelenedéshez vezethet. Mindez pedig sajnos igen gyakran okozza a kapcsolatok végét.

Bár tényleg borzasztóan nehéz, igyekezni kell kihozni az adott lehetőségekből a legtöbbet, hogy elkerülhető legyen a különválás. Tudatosan oda kell figyelni arra, hogy a felek kihozzák a lehetőségeikből a maximumot, és kihasználjanak minden percet együtt: ezeket a szokásokat minden elfoglalt párnak be kellene iktatnia.

Kihasználni a reggeli perceket

A reggeli rohanás közepette is lehet egy kis figyelmet fordítani a másikra, esetleg csak tíz perccel kell korábbra állítani az ébresztőt hozzá. Jó ötlet például, ha egyszerre kelnek, és közösen megisszák a kávéjukat, vagy megreggeliznek, mivel így egy kis beszélgetésre is lesz lehetőségük. Sőt, már az is fokozhatja egy kicsit a kötődést, ha együtt készülődnek úgy, hogy csak pár szót váltanak, és egy öleléssel, puszival búcsúznak egymástól.

Napközben is kapcsolatban maradni

Mivel napközben általában a pár mindkét tagját lefoglalja a munka, szinte semmi lehetőség nem adódik a személyes találkozásra, hacsak nincsenek olyan szerencsések, hogy néha-néha együtt ebédelhetnek, ebben az esetben viszont ezt érdemes kihasználni. Máskülönben viszont javasolt tartani a kapcsolatot legalább pár üzenet erejéig, már amennyire az idő engedi. Pár kedves szó, egy kis érdeklődés a másik hogyléte után, egy egyszerű szeretlek - apróságok, de erősítik, és szorosabbá teszik a két fél viszonyát.

Letudni a feladatokat - együtt

Az ügyintézés, a bevásárlás a kötelező, nem éppen élvezetes teendők közé tartozik, de ezek is lehetnek kapcsolatépítő programok, ha együtt csinálja őket a pár. Furcsán hangzik, de, ha ketten indulnak útnak, az lehetőséget ad a beszélgetésre, amire máskor nem biztos, hogy lenne idő. Ráadásul így segítik, támogatják egymást a feladatokban, és nem csak az egyikük vállára nehezednek a hasonló terhek - ennek köszönhetően pedig közelebb is kerülhetnek egymáshoz.

A cikk az ajánló után folytatódik

A tervezés izgalma

A monoton, mindig ugyanúgy zajló, zsúfolt hétköznapokból sokan nem látnak ki, vagy úgy érzik, nincs mit várniuk, hiszen úgyis az egész időhiány és körforgás kezdődik majd elölről. Az elfoglalt pároknak ezért is fontos, hogy tervezzenek előre, méghozzá közösen: egy lazítós napot, egy utazást, egy wellness-délutánt, vagy bármit, ami izgalommal tölti el őket, amit kettesben csinálhatnak, és, ami a fényt jelentheti a munkával, kötelező feladatokkal teli alagút végén.

Kötelező randiestek

Sok szakértő tanácsolja azt a pároknak, hogy kötelezően iktassanak be havi néhány randiestet: válasszanak ki egy napot, és annak egy részét töltsék csakis kettesben. Lehet ez kimozdulós program, de, ha nagyon nincs rá lehetőség, mondjuk egy kisgyerek mellett, lehet bekuckózós is: szuper ötlet, ha a szerelmesek kiválasztanak egy filmet, vagy rendelnek egy vacsorát, és közösen, beszélgetés közben elfogyasztják. A lényeg, hogy egymásra hangolódjanak, és újra összekapcsolódhassanak lelkileg és érzelmileg is.

A zavaró, időrabló tevékenységek kiiktatása

A felesleges, időrabló tevékenységek sok közösen tölthető percet elvesznek egy pártól: az esti facebookozás, messengerezés, hírolvasás vagy videónézés helyett legalább a hét felében ajánlott letenni a telefont, lecsukni a laptopot, és a másikra koncentrálni. Ezek az apróságok ugyanis összesen rengeteg időt felemésztenek, amit akár együtt, beszélgetéssel is lehetne tölteni. Az is jó dolog mindezek mellett, ha a szerelmesek nagyjából egy időben fekszenek le: így lesz lehetőségük megvitatni pár percben a napot, vagy akár csak összebújva elaludni, ami erősen fokozza az intimitást.

Az összeköltözés buktatói

Az összeköltözés komoly próbatétel is a kapcsolatnak. Szinte olyan ez, mint a nem létező papírokon és kimondatlan eskün alapuló házasság, hiszen a pár régi lakását, régi mindennapjait feladva egy fedél alatt kezd új életet. Vannak buktatók, melyek kifejezetten az összeköltözés eredményeként jönnek elő a kapcsolatban. Az alábbiak ilyenek.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük