Napi 10 perc kell ahhoz, hogy örökké tartson a kapcsolat - Egyszerű módszer, mégis mindenkinél beválik

Ez az apró, mégis különösen hatásos trükk garantálja a hosszan tartó boldogságot.

10 perces módszer a boldog kapcsolatért
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy tartós párkapcsolat működtetése bizony, nem könnyű feladat. Rengeteg időt és energiát igényel az, hogy megmaradjon a szerelem, a szenvedély, ne halványuljon el az intimitás, és ne hagyjanak maradandó nyomot, ne eredményezzenek egyre csak növekvő haragot a viták a két fél viszonyában.

A hosszan tartó boldogságért a szakértők szerint érdemes rendszeresen alkalmazni néhány olyan módszert, mely erősíti a szerelmesek közötti köteléket, és segít, hogy akár örökké is tarthasson a kapcsolat. Egy pszichológus elárulta a leghatásosabb technikáját, ami naponta csupán tíz percet vesz igénybe, de bizonyított a hatása.

A tízperces kapcsolaterősítő módszer

Danielle Dowling pszichológus elmondta, ő már régóta alkalmazza a hozzá forduló párok esetében John Gottman módszerét, ami csupán annyit takar, hogy a szerelmeseknek minden nap végén tíz percen keresztül beszélgetniük kell egymással. Szokatlannak tűnhet a tanács, hiszen a párok egyébként is beszélgetnek egymással, ám a szakértők szerint ez nem mindig van így, és persze, az sem mindegy, miről esik szó köztük.

A felek gyakran csak a teendőkről és a lényegesnek, sürgősnek vélt dolgokról, problémákról beszélgetnek a rohanós hétköznapok során, pedig nagy szükség lenne mélyebb, intimebb kommunikációra is. Ezért fontos a tízperces módszer. Közelebb hozza egymáshoz a férfit és a nőt, segít egymásra hangolódni, belelátni a másikba, és nem engedi meggyengülni az érzelmeket, az intimitást - persze, utóbbihoz a kielégítő szexuális élet is nélkülözhetetlen. Danielle Dowling elárulta a technika minden titkát: a következőket betartva biztosan hatásos lesz.

A beszélgetések szabályai

A leglényegesebb, hogy egy napot sem szabad kihagyni, ezért érdemes megállapodni egy időpontban, amikor általában mindkét fél ráér, és teljesen egymásra tudnak koncentrálni. A legalkalmasabbak talán a vacsora alatti vagy az alvás előtti percek, de persze, bármikor lehet, ami a párnak a legmegfelelőbb. 

A cikk az ajánló után folytatódik

És, hogy hogyan zajlik egy ilyen beszélgetés? Meg kell kérdezni, milyen volt a másik napja, majd időt hagyni a válaszra, és teljes mértékben odafigyelni rá, aztán őszintén reagálni, és érdeklődni a részletek iránt. Fontos, hogy mindketten beszéljenek, és mindketten elmesélhessék a leglényegesebb történéseket, majd megoszthassák az érzéseiket ezekkel kapcsolatban. Figyelni kell arra, hogy a partner érezze a törődést, a gondoskodást, és azt, hogy szerelmét tényleg érdekli a mondandója.

Nem szabad továbbá megfeledkezni arról, hogy a kommunikáción van a hangsúly, nem a konfliktusokon. Ezért nem ajánlott ilyenkor a problémákat, vitatémákat felhozni, és szintén nem szabad hevesen, mérgesen reagálni a másik szavaira. Ha ezeket a szabályokat betartjátok, és rendszeresen alkalmazzátok a tízperces módszert, a kapcsolatotok és a szerelmetek meg fogja hálálni.

A nyolcvan éves házasságok titka

Mit kell tenni azért, hogy egy kapcsolat akár több mint nyolcvan évig tartson? Néhány tapasztalt és boldog házaspár elárulta, szerintük mi a titkuk.

80 éve élnek együtt ezek a párok, most elmondták, mi tartja össze őket

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük