3 pszichológiai trükk, ami boldoggá teszi a kapcsolatot - Tudat alatt fűzik szorosabbra a viszonyt

Apróságok, melyek rendszeres alkalmazása hozzájárul a boldog kapcsolat fenntartásához. Tudat alatt hatnak a felekre.

Pszichológiai trükkök a boldog kapcsolatért
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy hosszú távú kapcsolat sokszor nem könnyű, rengeteg munkát, idő- és energiabefektetést igényel mindkét fél részéről. Dolgozni kell azon, hogy az elkerülhetetlen konfliktusok ne hagyjanak mély nyomot a két ember viszonyában, de azon is, hogy megmaradjon a vágy, a szeretet.

Ahhoz, hogy a párkapcsolat boldog legyen, a közös programok, az odafigyelés és a változatosság mellett érdemes néhány kevésbé ismert, mégis a pszichológusok által ajánlott trükköt is bevetni. Ezek tudat alatt hatnak, és segítenek elkerülni a nézeteltéréseket, valamint szorosabbra fűzik a viszonyt.

Idézd vissza a kezdeteket!

A tartós párkapcsolatok során a felek hajlamosak elfeledkezni a kezdeti időkről, illetve belefásulni a szürke hétköznapokba. Pedig érdemes felidézni a randikat, szokásokat, mert ezek felelevenítik a rózsaszín ködöt, és a felszínre hozzák a régi érzéseket, amellett, hogy erősebbé teszik a kapcsolatot, illetve intimebbé a viszonyt. Elég ehhez egy virág, amit az első randevún vitt a férfi a nőnek, egy sütemény, amivel régen a hölgy várta a kedvesét, vagy egy séta a régi találkahelyeken. A szép emlékek tudat alatt hatnak a párra és a kapcsolatra.

Ha kérsz valamit, így tedd!

Sokszor okoz konfliktust a szerelmesek között, hogy az egyik fél kér valamit, de a másik visszautasítja. Ilyenkor néha be lehet vetni egy technikát, ami egy kicsit könnyebbé teszi a helyzetet. Ha rá szeretnéd venni valamire a párodat, akkor kérj egy jóval nagyobb dolgot annál, amit valójában akarsz. Miután ezt visszautasítja, ajánld fel neki az eredeti tervet kompromisszumként - ebbe nagy valószínűséggel beleegyezik majd. Így nemcsak, hogy teljesül majd a vágyad, de a partneredben is meglesz az az érzés, hogy sikerült dűlőre jutnotok, alkut kötnötök, megelőzve egy veszekedést vagy egy sértődést. Ez elégedettséggel tölt majd el mindkettőtöket. Persze, nem szabad túl gyakran így manipulálni a másikat, inkább az apróságok vagy a kapcsolat javát szolgáló dolgok esetén javasolt csak bevetni a módszert.

Engedd, hogy kényeztessen, de add is vissza!

A pszichológusok bebizonyították, hogy nemcsak az fontos, hogy a felek kedveskedjenek egymásnak, hanem az is, hogy hagyják magukat kényeztetni. Az emberek jobban kötődnek és vonzódnak ahhoz, akinek rendszeresen a kedvére tesznek, és örömöt szereznek. Egy teszt során párokat kértek arra, hogy az egyikük tegyen meg mindent a másikért egy este során - bókoljon, vigyen neki italt, teljesítse minden kívánságát -, míg a párjának visszautasítás nélkül hagynia kellett, hogy elárassza szeretettel és törődéssel. A kísérlet végére a kedveskedő fél vonzódása a másik iránt 5%-kal nőtt. Ezért is fontos, hogy legyenek olyan helyzetek, amikor te jársz a szerelmed kedvében, és olyanok is, amikor ő a tiédben. És, ami még lényeges, hogy hagyd is ezt. Ne hárítsd el a bókokat, a kedvességet, hanem fogadd őket örömmel, majd add vissza: így tudat alatt fűzheted szorosabbra a viszonyotokat, és erősítheted a vonzalmat.

Ilyen a szerelem a valóságban

A szerelem az életben teljesen más, mint a filmekben. Egy koreai művésznő őszinte és aranyos képein mutatja meg, milyen is igazából. Néhány neked is biztosan ismerős lesz majd.

A szerelem nem vattacukorfelhő, hanem ez: 10 megható kép, amiből rögtön érted

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük