A boldog párkapcsolat a fizetésen múlik egy új kutatás szerint: kinek mennyit kell keresnie?
A szakértők szerint a felek boldogságát erősen befolyásolja az, hogy melyikük mennyi pénzt visz haza.

parkapcsolat penzugyek
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkapcsolatokban számos dolog okozhat problémákat, konfliktusokat. Ezek közül az egyik legáltalánosabb a pénz - legalábbis hosszútávon. Az összeköltözés és a közös kassza jó néhány kérdést felvet, melyeket sokszor nem egyszerű megoldani, pedig ezek tisztázása a tartós kapcsolat egyik alapja. A legfrissebb eredmények szerint azon is múlik a boldogság, hogy ki mennyit keres.

A New York-i Cornell Egyetem szakértője egy új kutatásában azt vizsgálta, hogy az anyagiak hogyan befolyásolják a felek viszonyát, és érdekes összefüggésekre világított rá.

A pénz és a boldog kapcsolat

Patrick Ishizuka a tanulmányában arra próbált rájönni, hogy számít-e a felek anyagi helyzete a boldogsághoz, illetve, hogy hogyan járul ez hozzá a kapcsolat alakulásához, fejlődéséhez. A szakértő a kutatás során megállapította, hogy egyáltalán nem jó, ha a férfi többet keres a nőnél, vagy fordítva. Kiderült, hogy akkor van a szerelmeseknek a legnagyobb esélyük a hosszú, felhőtlen és egészséges kapcsolatra, ha megközelítőleg ugyanannyi pénzt visznek haza mindketten. 

Patrick Ishizuka szerint az egyenlő anyagi helyzet erősíti a stabilitást és a kiegyensúlyozott viszonyt, ez pedig jócskán hozzájárul ahhoz, hogy sokáig együtt maradjanak. Arra is fény derült, hogy, ha elérik azt a bevételt a felek, mellyel mindketten elégedettek, akkor hajlamosabbak összeházasodni. Ez leginkább azért van, mert így biztosabbnak érzik a helyzetüket, az életüket, nem beszélve arról, hogy a többségnek a közös lakás és autó után jut az eszébe az esküvő gondolata.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kevesebb vagyonnal rendelkező, esetleg pénzügyi gondokkal küzdő párok kapcsolata viszont gyakrabban végződik szakítással még annak ellenére is, hogy nagyobb hangsúlyt helyeznek a szerelmükre, mint az anyagiakra. A szakértő viszont arra semmilyen bizonyítékot nem talált, hogy a férfiak anyagi helyzete, betöltött pozíciója fontosabb lenne a kapcsolat szempontjából, mint a nőké. Hangsúlyozta, hogy a közös vagyon az, ami igazán számít.

Ezért mennek tönkre a kapcsolatok

Számtalan oka lehet annak, ha zátonyra fut egy párkapcsolat: ezek a dolgok vezetnek a legtöbbször szakításhoz.

Ezt is szeretjük