A 4 legerősebb kötelék férfi és nő között - Ha ezekre épül a kapcsolat, örökké tart majd
Ha ezek megvannak a felek között, akkor kicsi az esély arra, hogy szakítsanak.

szerelmes par
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztosra sosem lehet tudni, hogy mennyire lesz tartós egy párkapcsolat. Vannak bizonyos jelek, melyek arra utalnak, hogy sokáig boldog lesz a pár, és olyanok is, melyek közelgő szakításra figyelmeztetnek. 

A lazább, felszínesebb szerelmeket tönkretehetik a nehézségek, a viták és a különböző problémák, de a stabil, megingathatatlan alapokra épülő kapcsolatok ezeket is túlélik. Ha ezek az erős kötelékek megvannak a felek között, örökké tarthat a boldogságuk.

Nélkülözhetetlen, de sokszor nehéz

Az egyik legfontosabb kötelék a megbocsátásra és a felejtésre való képesség. Minden szerelmespár között vannak kisebb-nagyobb viták, és az is gyakran előfordul, hogy az egyik fél megsérti a másikat, vagy fájdalmat okoz neki. Egy hosszú távú kapcsolatban éppen ezért lényeges, hogy a pár minél hamarabb túl tudjon lendülni ezeken a problémákon, és valóban, őszintén meg tudjanak bocsátani a másiknak. Mert, ha ez nem történik meg, nem tudják megbeszélni a gondokat, és mélyen legbelül még mindig képtelenek elfelejteni valamit, az szép lassan mindent tönkretehet.

Dr. Jeanette Raymond párterapeuta szerint egy kapcsolat erőssége abban mutatkozik meg, hogy mennyire gyorsan tudják rendezni a konfliktusaikat a szerelmesek. Természetesen nem arról van szó, hogy például egy megcsalást is meg kell bocsátani, csupán arról, hogy a hétköznapi, kisebb-nagyobb problémák megoldása - tehát a megbocsátás és felejtés - nélkül nem működik egy kapcsolat sem.

A bizalom a legfőbb alappillér

A bizalom megléte vagy hiánya képes a leginkább megjósolni egy pár jövőjét. Ha ugyanis ez nem alakul ki, akkor biztos, hogy nem lesz erős és tartós a kapcsolat. Ráadásul nem elég az, ha az egyik fél irányában megvan, hanem fontos, hogy kölcsönös legyen. Amennyiben ez így van, nem üti fel a fejét állandóan a féltékenység, nem aggódnak a pár tagjai azon, hogy mit csinál a másik, vagy kivel van. Ezzel pedig rengeteg vitát elkerülnek, és attól sem kell tartaniuk, hogy az állandó bizonytalanság miatt meggyengülhet közöttük a kapocs.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nyitottság és sebezhetőség

Sok ember fél az elköteleződéstől, és retteg attól, hogy szerelembe essen. De, hogy miért? A legtöbben azért, mert úgy érzik, ekkor lesznek a legsebezhetőbbek - és ez így is van. El akarják kerülni azt, hogy megbántsák őket, hogy fájdalmat okozzanak nekik, ám erre a zárkózottságra sok kapcsolat rámegy. Egy őszinte, egészséges és szoros viszonyban elkerülhetetlen, hogy az ember sebezhető legyen - mert, bár ezt sokszor a gyengeség jelének veszik, valójában az erős kapcsolatok egyik legfőbb alapja. Ha ez megvan, az azt jelenti, hogy mindkét fél teljesen megbízik a másikban, és hihetetlenül szoros köztük a kötelék. Így pedig nagy rá az esély, hogy örökké boldogok lesznek együtt.

Az intimitás fontossága

Az intimitás szintén nélkülözhetetlen a hosszú kapcsolathoz. És, bár a szex is fontos, ez nem csupán a testiségre korlátozódik. Magában foglalja azt a bensőségességet és meghittséget, ami nélkül a szerelem nem képes hosszú ideig fennmaradni. Megnyilvánulhat és erősödhet közös programok, őszinte beszélgetések, ölelések, összebújások és természetesen szeretkezések során is. Az viszont biztos, hogy, ha a férfi és a nő képesek ezt fenntartani az évek során, kicsi lesz az esély arra, hogy szakítsanak.

Egy napot sem töltött külön az idős házaspár

Manapság furcsának hangzik, de egy idős pár úgy él hatalmas boldogságban hetven év után, hogy soha nem aludtak még külön. Elárulták, szerintük mi a titkuk.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük