Az 5 perces módszer, amivel minden párkapcsolat örökké tart – A pszichológus szerint működik
Elképesztően egyszerű trükk, mégis kapcsolatokat menthet meg.

szerelmespar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kapcsolatok elején általában még ritkábbak a problémák, a rózsaszín köd felszállása után viszont szép lassan egyre több nehézség jut a felszínre. Ilyenkor lesznek gyakoribbak a nézeteltérések, a viták, és az évek múlásával sajnos az is sokszor előfordul, hogy eltávolodnak egymástól a felek, elhalványul a szenvedély, és eltűnik az intimitás.

A hosszú, boldog kapcsolatért mindig tenni kell. Rengeteg erőfeszítést és kompromisszumot igényel mindkét ember részéről, és persze van jó néhány olyan tanács vagy trükk is, amit érdemes megfogadni, bevetni. Ilyen többek között a pszichológusok által javasolt ötperces módszer, ami, állítják: segít megelőzni a szakítást, és garantálja a hosszú, boldog kapcsolatot.

Ötperces trükk a boldog kapcsolatért

Az ausztrál pszichológus, Belinda Williams szerint létezik egy egyszerű technika, ami segít életben tartani vagy feléleszteni a tüzet a kapcsolatban, közelebb hozni egymáshoz a feleket, és megőrizni, illetve felerősíteni az intimitást. Ő minden hozzá forduló párnak javasolja ezt, ráadásul hatalmas előnye, hogy tényleg nem igényel nagy erőfeszítést, és csupán napi öt perc elég hozzá.

A szakértő úgy véli, az úgynevezett mikropillanatok a kulcsai a boldogságnak. Ezek alatt olyan perceket ért, amelyeket a párok együtt töltenek, méghozzá olyan tevékenységekkel, melyekkel kimutatják az egymás iránti érzéseiket, így erősítve a kapcsolatukat. Egyáltalán nem bonyolult dolgokról van szó: lehet ez kézfogás, egy gyors ölelés, esti összebújás, egy apró ajándék, egy közös kávézás. A lényeg, hogy naponta legalább összesen öt percet tegyenek ki ezek a gesztusok, figyelmességek, kedvességek a pár napjából.

Fontosabb, mint a nagy gesztusok

A pszichológus úgy véli, a párok mindig azt hiszik, csak a nagy gesztusok és a bonyolult házassági tanácsok működnek, ám valójában ez nem így van. Elég csak folyamatosan odafigyelni ezekre az apróságokra. Ha tényleg minden nap van öt olyan perc, amikor a felek kifejezik egymásnak a szerelmüket valamilyen módon, az segít abban, hogy megerősödjön a kötelék, és megmaradjon az intimitás. Ezzel a trükkel megőrizhető a szerelem, bensőségesebbé tehető a kapcsolat, és a kötődés sem fog elgyengülni.

A módszer egyébként nem csak a kapcsolatok elejétől alkalmazva működik. Akkor is megmentheti a szerelmet, ha eltávolodott egymástól a pár, és problémák jelentkeztek köztük. A lényeg csupán az, hogy sosem, még a sok munka vagy a végtelennek tűnő otthoni teendők sora ellenére sem szabad elfeledkezni arról, hogy napi öt perc mindig az érzelmek kimutatásáról, a kedveskedésről és csakis kettőtökről szóljon.

Árulkodó apró mozdulatok

A figyelmes gesztusok képesek megerősíteni a kapcsolatot, az apró mozdulatok pedig rengeteget elárulnak két ember viszonyáról. Többek között azt is, hogy valódi és erős-e a szerelem, vagy már csak megszokásból vannak együtt.

Fotók: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük