18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mennyi előjáték kell a boldog kapcsolathoz? A szakértőknek megvan a válaszuk

A szakértők szerint ezeken az apró hibákon bukik el a legtöbb kapcsolat. Elárulták, hogy küszöbölheted ki őket.

Gyakori szexproblémák

A szex egy igen fontos, de egyben érzékeny része is a párkapcsolatoknak. Kiteljesítheti, és még intimebbé, élvezetesebbé teheti a szerelmet, ugyanakkor, ha problémák merülnek fel benne, akár szét is rombolhatja még a legboldogabb kapcsolatokat is.

Sajnos számtalanszor előfordul, hogy nem minden olyan az ágyban, amilyennek a felek szeretnék. Egy idő után már alábbhagy a szenvedély, csökken a vágy, és lassan ritkulnak az együttlétek is. A szexuálpszichológusok és a párterapeuták rendszeresen találkoznak hasonló problémákkal: most elmondták, mik okoznak a leggyakrabban szexuális gondokat a felek között, és azt is, hogyan lehet ezeket orvosolni.

Az előjáték nem maradhat el mindig

Emily Morse szexológus szerint az idő előrehaladtával a párok egyre kevesebb hangsúlyt helyeznek az előjátékra, és sokaknál gyakran teljesen el is marad. Pedig ez az együttlétek ellaposodásához, a vágy és a gyönyör csökkenéséhez vezethet, főleg a nőknél. Hangsúlyozta, több kutatás is bizonyította már, hogy a nőknek igenis szükségük van egy kis bemelegítésre, méghozzá átlagosan 18 percnyire ahhoz, hogy igazán élvezhessék a szexet.

Persze, nem kell pontosan kiszámolni, de nem szabad túl gyakran elfeledkezni az előjátékról. Mindig kell valami, ami még jobban felkorbácsolja a vágyat, és érdemes törekedni a változatosságra: néhány szexi üzenet napközben, egy erotikus masszázs, egy hosszabb orális kényeztetés vagy akár a szem bekötözésével járó izgalom is meghozhatja az eredményt.

Komoly gondokat okoz az eltérő libidó

Szintén gyakori probléma, hogy a férfinak és a nőnek teljesen eltérő a libidója, egyikük gyakrabban, másikuk ritkábban igényelné a szeretkezést. Ez a szakértők szerint hosszútávon eltávolodáshoz, konfliktusokhoz és állandó nehezteléshez vezethet. Sokan ilyenkor nem beszélnek a gondokról, pedig ez lenne az első lépés a megoldáshoz. Őszintén, nyíltan el kell mondani, mi zavarja a feleket, és tisztázni, hogy nem a vágy vagy a szerelem csökkenéséről van szó, hanem csupán eltérő igényekről. Ha ez megtörtént, meg kell keresni az arany középutat, és kompromisszumokat kötni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Amikor az időhiány miatt marad el a szex

A munka, a gyereknevelés és az otthoni teendők mellett a legtöbben örülnek, ha hullafáradtan bedőlnek este az ágyba aludni, nemhogy még egymásra is maradjon energiájuk. Ez az időhiány azonban sok kapcsolatot tett már tönkre, hiszen a szeretkezések elmaradása miatt gyengülhet vagy eltűnhet az intimitás, megromolhat a felek közötti viszony.

Ebben az esetben nincs más választás, fontossági sorrendet kell állítani, melyben a szexnek is szerepelnie kell, méghozzá az első néhány hely egyikén. Akármilyen furcsán hangzik, a szakértők szerint ajánlott ilyenkor megbeszélni, melyik napokon és mikor bújik majd össze a pár, tehát a teendőlistára tenni a szerelmeskedéseket. Valóban szokatlan, de igenis működő megoldás: többen kipróbálták, és bebizonyították, hogy képes helyrehozni a szexuális életet.

Szexpontok a női kézen

A szex egyhangúvá válása is a legtöbbször előforduló párkapcsolati problémák közé tartozik. Ilyenkor érdemes mindig valami változtatást bevetni, vagy néhány újdonságot kipróbálni. Először akár egészen apró dolgokkal is fel lehet dobni a szeretkezéseket, például egy-egy addig mellőzött erogén zóna izgatásával vagy néhány szexpont stimulálásával. Ha a férfi a következő területeken masszírozza a nő tenyerét, garantált lesz az intenzív orgazmus.

4 szexpont a nő kezén, ami extatikus orgazmust hozhat: itt masszírozzon a párod szex előtt

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük