18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Feszültté és monotonná teszi a szexet ez a 4 szokás: sokak nemi életét tönkreteszik

Néhány berögzült és sokszor tudattalan, akaratlan szokás teljesen megölheti a vágyat, és megakadályozhatja az intenzív orgazmust.

Szexet tönkretevő szokások

Sajnos rengeteg pár küzd szexuális problémákkal, és sokan nem tapasztalják meg azt az érzelmekkel és gyönyörrel teli szeretkezést, amire igazán vágynak, ahogyan az intenzív orgazmust sem. És sokszor ennek olyan okok állhatnak a hátterében, melyekre kevesen gondolnak.

Gyakran előfordul, hogy nem egészségügyi problémák vagy a partnerrel kapcsolatos gondok húzódnak meg mögötte, hanem a gondolatok, szokások akadályozzák az igazán jó szex lehetőségét. Ahhoz, hogy tényleg felszabadult és élvezetes lehessen az együttlét, mindenkinek igyekeznie kellene elfelejteni a következőket a saját érdekében, mert, bár sokszor akaratlanok, és nem szándékosak, feszültté, monotonná tehetik a szeretkezéseket.

Bizonytalanság és aggodalom

Az interneten, a reklámokban, a magazinokban szinte mindig tökéletesre retusált testű modellek szerepelnek csak. Bár szerencsére egyre több a testpozitív kezdeményezés, még mindig nem tudatosodott eléggé a nőkben az, hogy mindenhogy gyönyörűek, és nem kell, sőt, nem is lehetséges úgy kinézniük, mint a Photoshoptól makulátlan bőrű és alakú címlaplányoknak. Ez viszont azt eredményezheti, hogy a hölgyek bizonytalanok az ágyban, félnek megmutatni a testüket, és nem merik elengedni magukat szex közben, mert aggodalmaskodnak.

Így szinte esély sincs arra, hogy teljesen átadják magukat az élvezeteknek. Akármilyen nehéz is, igyekezni kell megfeledkezni ezekről az aggodalmakról, hiszen egy férfi nem véletlenül van a párjával: olyannak szerette meg, amilyen - kívül és belül is. Ráadásul a legtöbb pasi a saját bevallása szerint észre sem veszi a nők bizonytalanságának alapjait képező striákat, narancsbőrt vagy a vélt felesleget, csak akkor, ha felhívják rá a figyelmét. De ekkor sem zavarják őket.

Határok és azok átlépése

Ugyanúgy, ahogy a párkapcsolatokban, a szexben is szükség van arra, hogy a partnerek megbeszéljék a határaikat, valamint azt, hogy mi fér bele nekik, és mi nem. Mert a szeretkezés csak akkor lehet igazán jó, ha mindkét fél akarja és élvezi, és nem történik semmi kényszerből. Másrészt viszont érdemes kísérletezgetni, elmesélni egymásnak a vágyakat, a fantáziákat, mert ez a téma nemcsak felforrósítja a hangulatot, hanem segít megnyílni egymás előtt, és új dolgokat vihet a szexbe. Attól pedig, hogy szóba kerülnek, nem kell feltétlenül kipróbálni őket, csupán akkor, ha a pár mindkét tagja szeretné.

Csak testi jelenlét

Az agy néha borzasztó nehezen koncentrál arra, amire kellene, és sokszor hajlamos elkalandozni. Ezért gyakran előfordul, hogy néha még szex közben is az aznapi teendőkön vagy a munkahelyi problémákon agyal valaki. Tudományosan bizonyított, hogy ez sokszor természetes jelenség, de fontos tenni ellene. Mivel az agy az egyik legfontosabb szexuális szerv, teljesen megmérgezheti a szeretkezéseket, ha nem azokra összpontosít teljes mértékben. Ezért véget kell vetni az oda nem illő gondolatoknak, és tudatosan tenni ellenük. Fontos észrevenni, majd elhessegetni őket, és az érintésekre koncentrálni. Egy hosszabb, izgalmasabb vagy esetleg változatosabb előjáték is segíthet a ráhangolódásban. De hosszútávon segíthet a rendszeres jóga, meditáció vagy a mindfullness gyakorlása is.

Elvárásokkal a hálóba

Ha valaki már úgy vág bele az előjátékba, hogy tudja, pontosan mi után mi fog következni, az teljesen megölheti a vágyat és az egész együttlétet is. A monotonitás tönkreteszi a szexet és a kapcsolatokat, ezért törekedni kell a változatosságra. A hosszú távú kapcsolatokban a leggyakoribb probléma, hogy minden ugyanúgy zajlik az ágyban, ami viszont gyakran megakadályozza azt, hogy élvezetes és izgalmas maradjon a szeretkezés.

De az elvárások nemcsak így teszik feszültté a szexet. Az is sokszor előfordul, hogy a férfi vagy a nő a másoktól hallottak vagy a pornófilmekben látottak alapján képzeli el az együttléteket, és az orgazmust is csak akkor látja igazán jónak, ha olyan, ahogyan azt ezek alapján gondolja. De minden ember más, minden szeretkezés más, a pornó pedig ritkán mutatja a valóságot, ezért jobb elfelejteni ezeket az elvárásokat, és felszabadultan átélni az egészet. A szakértők szerint például sokkal intenzívebb lehet a gyönyör, ha valaki nem kizárólag az orgazmus bekövetkeztére koncentrál, nem ezt tartja szem előtt, hanem csak élvezi az együttlét minden egyes pillanatát, és a csúcsra jutást csupán annak következményeképp éli meg, nem pedig kötelező végcélként.

A szexet akár néhány addig fel nem fedezett, alig ismert erogén zóna is feldobhatja. Ha a következő helyeken érinted meg a férfit, teljesen feltüzeled majd az előjáték során.

A férfi 10 nagyon érzékeny erogén zónája: ha megérinted, hihetetlenül felizgatod vele

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük