Mit csinálnak a boldog párok elalvás előtt? Nemcsak a telefont kapcsolják ki

Néhány apróságra érdemes odafigyelni este, ha hosszú kapcsolatot szeretne valaki. Ezeket csinálják másképp a boldog párok.

Boldog párok elalvás előtti szokásai
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Manapság a pároknak igen kevés szabadidejük marad egymásra a munka és az egyéb teendők mellett. Hétköznap a legtöbben szinte csak este vagy késő délután látják a szerelmüket. Ezért is olyan fontos, hogy az a néhány óra, amit együtt töltenek, igazán minőségi idő legyen.

Az elalvás előtti rutin nagyban befolyásolhatja a két ember viszonyát: hosszútávon eltávolodást és a kapcsolat meggyengülését is okozhatja, de akár meg is erősítheti, és stabilabbá teheti azt. A szakértők elmondták, mit csinálnak a boldog párok lefekvés előtt és után: ezek a szokások fokozzák az intimitást, és garantálhatják a hosszú kapcsolatot.

Egyszerre fekszenek le

Ahhoz, hogy mindennap meglegyen az a pici közösen töltött idő, fontos, hogy a felek egyszerre bújjanak az ágyba. Bár sokszor ez nem könnyű, Kurt Smith párterapeuta szerint igyekezni kell úgy alakítani a teendőket, hogy nagyjából ugyanakkor feküdjenek le a pár tagjai. Ez a szokás ugyanis lehetőséget ad arra, hogy egymásra hangolódjanak, beszélgessenek, megteremtsék az intimitást, és persze az is elkerülhető vele, hogy az egyik fél elaludjon, mire a másik csatlakozik hozzá a hálóban.

A tiltott szó: munka

Az már köztudott, hogy a telefon kikapcsolása, de legalábbis lenémítása kötelező ágyba bújás előtt, ha azt akarja valaki, hogy ne tegyék tönkre a magán- és szerelmi életét az üzenetek, a hívások és a céges levelek. De azt a hibát rengetegen elkövetik, hogy késő este a hálószobában is csak az aznapi gondokról, nehézségekről beszélnek. Ez ugyanis eltávolodáshoz és a viszony ridegebbé válásához vezethet. 

A boldog párok nem említik az ágyban a munkahelyüket, a pénzügyi gondokat vagy az egyéb olyan témákat, melyek idegességet, aggodalmat okozhatnak. Inkább olyan személyes dolgokról beszélnek, melyek közelebb hozzák, felvidítják őket.

Bókok, kedveskedés és köszönet

Ryan Howes pszichológus szerint mindenkinek kötelező lenne lefekvés előtt néhány kedves szóval dicsérnie a párját, elmondani neki, hogy mennyire hiányzott napközben, vagy megköszönni mondjuk azt, hogy elmosogatott helyette, esetleg elintézte a bevásárlást. Apróságokról van szó, de a boldog kapcsolatban élők minden gesztusért hálát adnak a másiknak, és mikor máskor tegyék ezt hétköznap, ha nem este, alvás előtt. Ez a szokás felerősíti a szerelmet, és segít megmutatni a feleknek, hogy értékeli és szereti őket a másik, észreveszi, ha tesz értük valamit.

Ölelések és jóéjtcsókok

Egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban a felek sosem feledkeznek meg az érintés erejéről. Nem alszanak el összebújás, ölelések vagy csókok nélkül, ezek ugyanis segítenek erősíteni az intimitást, és a hormonok felszabadulásának köszönhetően a kötődést is sokkal szorosabbá teszik. Nem beszélve stresszoldó és boldogságfokozó hatásukról. 

Mérgesen lefeküdni tényleg nem jó ötlet?

Kurt Smith szerint természetesen a legjobb lenne nem mérgesen elaludni, de, ha lefekvésig sem sikerült megbeszélni a komolyabb problémát, akkor nem javasolt az ágyban folytatni a vitát. Ilyenkor ugyanis már mindketten fáradtak, és ezáltal sokkal ingerlékenyebbek is, ami miatt a veszekedések könnyedén elfajulhatnak. A szerelmesek pedig ilyenkor olyan dolgokat vághatnak egymás fejéhez, melyek máskor eszükbe sem jutnának, és amelyeket reggel gyorsan megbánnak. Érdemes inkább ilyenkor egy kicsit szüneteltetni a beszélgetést, és pihenni egyet, aztán másnap megtárgyalni a nehézségeket, amikor már a férfi és a nő is kipihentebb, és jobban átgondolták a helyzetet.

Vágyölő apróságok a hálószobában

A hálószoba is erőteljesen befolyásolja a kapcsolatot és a szexuális életet. Vannak olyan dolgok, amelyeket nem ajánlott ide tenni, ha az szeretnéd, hogy továbbra is megmaradjon a szenvedély köztetek. Mutatjuk, melyek ezek.

7 vágylohasztó dolog a hálószobában: nézd meg a képeket!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük