Egyetlen rövid szócska, ami az egész párkapcsolatot megváltoztatja - A kutatás szerint garantálja a boldogságot

A kutatók megállapították, hogy egyetlen szó is boldog, erős kapcsolatot eredményezhet.

beszelgeto par
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az a tény, hogy a szavaknak óriási erejük van, a kapcsolatok esetén még inkább igaz. Egyáltalán nem mindegy, hogyan beszélnek egymással a szerelmesek, hiszen egy-egy rosszul kifejezett gondolat igen bántó is lehet a másik számára, még akkor is, ha az illető nem annak szánta.

A párterapeuták sem győzik hangsúlyozni, hogy a kimondott dolgok mekkora hatással vannak a párkapcsolatra. Egy kutatás során pedig be is bizonyosodott: egyetlen, rövid szócska képes teljesen átalakítani, és jobbá tenni a felek viszonyát.

Egyetlen szó ereje a kapcsolatban

A Kaliforniai Egyetem pszichológusprofesszorai harminc különböző kutatást analizáltak összesen 5288 alany részvételével. Összehasonlították azokat a szerelmeseket, akik általában a közös beszélgetéseik során a „mi” szót használják, azokkal, akik inkább az „én” és a „te” szócskát különválasztva alkalmazzák a partnerükkel folytatott kommunikáció során. A vizsgált férfiak és nők kapcsolatát több szempontból is megfigyelték, elemezték, és fontos dolgokra világítottak rá.

Megállapították, hogy azoknak, akik többes szám első személyben beszélnek a párkapcsolatukat érintő dolgokról, így fejezik ki az érzéseiket, véleményeiket, tehát egy egészként tekintenek kettejükre, sokkal erősebb volt a kapcsolatuk, mint azoknak, akik teljesen külön kezelik önmagukat a másiktól. Szorosabb volt közöttük a viszony, hatásosabban és könnyebben jutottak dűlőre a vitás kérdésekben, jobb volt a kompromisszumkészségük, és jóval elégedettebbek, boldogabbak is voltak a párjukkal.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

A „mi” szócska a boldogság kulcsa

A kutatók elárulták, hogy, amikor valaki egy csapatként tekint magára és a párjára, az azt eredményezi, hogy nem csupán a saját, hanem a közös érdekeiket is nézi. Az a lehető legfontosabb számára, hogy ne csak ő, hanem a másik is jól érezze magát, teljesüljenek a vágyai, és ezért mindent meg is tesz. De ez persze fordítva is igaz. A „mi” szócska bármilyen nehéz helyzetben, konfliktusban is érzékelteti a partnerrel azt, hogy a párja az ő érdekeit egyaránt nézi, illetve, hogy minden témában, kérdésben akár a jövőt illetően is, nemcsak magára gondol, és eszébe sem jut az, hogy külön folytatnák majd az életüket. Így az eredmény hosszan tartó és boldog kapcsolat lesz.

Ha tehát eddig inkább minden közös témában az „én” és a „te” szót alkalmaztad, érdemes inkább odafigyelni arra, hogy a „mi”-vel helyettesítsd majd őket. Mert a hatása attól még ugyanúgy meglesz, ha tudatosan alkalmazod.

A nyolcvan éve házas szerelmesek titkai

A következő párok biztosan tudják, hogyan őrizhetik meg a szerelmet, ugyanis nyolcvan éve vannak együtt, és még mindig rajonganak a másikért. Elárulták, mi a titkuk.

Ezt is szeretjük