10 mondat, ami elárulja, hogy a férfi nem keres komoly kapcsolatot
Ha ezeket hallod, kezdhetsz gyanakodni, hogy a férfi nem áll készen az érzelmi elköteleződésre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakran előfordul, hogy valaki mást mond, mint amit valójában érez, és nem feltétlenül azért, mert meg akar téveszteni - az is lehet, hogy egyszerűen maga sincs teljesen tisztában azzal, hogy mi zajlik benne.

Ám már az első néhány randin könnyen lelepleződhet az igazság, és ha képes vagy olvasni a sorok között, illetve elég nyitott vagy arra, hogy meghalld a valóságot akkor is, ha az nem a legkellemesebb, rájöhetsz, hogy mik a férfi valódi szándékai.

Árulkodó mondatok

• Érzelmi zűrzavarban vagyok.
• A kapcsolataim többsége nem igazán működött eddig.
• A nők mind... - és ezután következik egy negatív töltetű sztereotip kijelentés.
• Nem keresek semmi komolyat most.
• Végre lendületbe jött a karrierem, és most ez a legfontosabb.
• Az exem... - ha sokszor hangzik el
• Nem szeretek tervezni, élvezem a spontaneitást.
• Elég bonyolultak most a dolgok.
• Megőrülök a családomtól.
• Úgy érzem, az elköteleződés leszűkíti a lehetőségeimet.

Ha a fentiek valamelyikét hallod, vagy pláne többet is közülük, elkezdhetsz gyanakodni, hogy a férfi nem áll készen az elköteleződésre, és nem biztos, hogy ezen változtat az, hogy megismer és megszeret téged.

Nem azért, mert a teljesen problémamentes érzelmi élet a feltétele annak, hogy valaki kapcsolatba kezdjen, hanem azért, mert ezek a mondatok gyakran szőnyeg alá söpört és megoldatlan kérdésekről árulkodnak, amelyek nagyban befolyásolják a párkapcsolat sikerét. Akinek a szájából ilyen elhangzik, az jó eséllyel nem elérhető érzelmileg, és nem képes olyan fokú intimitásra, amilyen a kapcsolat fenntartásához szükséges.

Ki áll készen?

Aki mentes negatív előítéletektől mind a nőkre, mind a párkapcsolatra vonatkozóan, ellenkező esetben előbb-utóbb bármilyen körülmények között megteremti, de legalábbis igazolva látja őket. Aki nem rabja a múltjának - vagyis nem fantáziál állandóan az exéről, de nem is érzi úgy, hogy mindent elrontott -, így képes továbblépni, és tanulni a hibáiból.

Aki békét kötött a családjával, és sem a nekik való túlzott megfelelni akarás, sem az irántuk érzett harag nem köti. Ez szükséges ugyanis ahhoz, hogy valaki saját, egészséges identitással rendelkezzen. Nem árt, ha pozitív elképzelései vannak az elköteleződésről. De a lényeg, hogy nyitott legyen a kommunikációra és a kapcsolat fejlődésére.

Miért pont ő?

Ha úgy érzed, mégiscsak nagyon erős vonzalom van köztetek azzal a férfival, aki egyébként semmi komolyat nem akar, abban nem pusztán a sors keze lehet - magadban is keresheted az okát. Előfordulhat, hogy a megmentő típusába tartozol, aki mindig talál egy sebesültet, akit istápolhat, nem ritkán azért, mert ez kell az önbizalma fenntartásához vagy ahhoz, hogy úgy érezze, ő irányít a kapcsolatban.

Egy másik ok lehet, ha te magad félsz tudat alatt az elköteleződéstől, nehogy sérülj. Szintén ezt a típust vonzhatod akkor, ha kevés az önbecsülésed, és úgy érzed, nem vagy szerethető. Ezekben az esetekben önmagad nagyobb megismerése és elfogadása sokat segíthet abban, hogy változzon a hozzáállásod. Érdemes szakember segítségét is kérned, aki kulcsot adhat a kezedbe.

Ezt is szeretjük