Meztelenül mondta ki a boldogító igent a menyasszony
Az utóbbi évek legmeglepőbb házasságkötései
Az esküvőt ők másképp képzelték.

Egy nő életének egyik legvágyottabb eseménye az, amikor a szeretett férfi oltár elé vezetheti. A legtöbb menyasszony igyekszik valami különlegeset, egyedit megálmodni és megvalósítani.

Repülős esküvő
A vakmerő menyasszony

Egyes párok viszont elszakadnak a konvencionális formáktól, hogy egy minden korábbinál extrémebb egybekelésnek köszönhetően akár az egész világ megismerhesse nevüket. A következő esküvők erre tökéletes példaként szolgálnak, ahogyan a Fátylat rá! című műsor epizódjai is.

Fogadalom a felhők között

A szerelmes ember gyakran érzi úgy magát, mintha a fellegekben járna. A mindennapi problémák eltörpülnek, és semmi sem tudja beárnyékolni a boldogság puha felhőin eltöltött napokat. Valószínűleg a brit jegyespárt is ez az érzés ihlette meg, amikor kitalálták, hogy a levegőben szeretnék kimondani a boldogító igent.

A 24 éves Darren McWalters és menyasszonya, Katie Hodgson duplafedeles repülőgépek szárnyának tetejére állva a már korábban is létező tevékenységet, az úgynevezett szárnyakon sétálást emelték egy újabb szintre.

A menyasszony és a vőlegény külön gépekkel emelkedtek a magasba, melyek egymás közelében tartózkodtak. Biztonságuk érdekében hevederekkel rögzítették őket. A vendégsereg számára a fogadalomtételt és a levegőben elhangzottakat földi hangfalakon keresztül közvetítették.

Esküvő négy keréken

Illinois állam Shelby városának tiszteletese egy különleges lehetőséget kínál azoknak a pároknak, akik egyedi eseménnyé szeretnék varázsolni az eskütétel pillanatait.

Egy 1942-es gyártmányú tűzoltókocsiból mozgó kápolnát alakított ki, melyet igyekezett minél hagyományosabbá formálni: az ólomüveg ablakok mellett orgona és két kisebb pad is helyet kapott a nem hétköznapi építményben, így a jegyespárnak az általuk választott tanúról, vőfélyről és nyoszolyólányokról sem kell lemondania.

Esküvő az országúton

Az élmény fix 200 dollárba kerül, plusz mérföldenként 2 dollárt számol még fel a tiszteletes. A szolgáltatás elindítása óta már több mint 30 pár választotta az egybekelés eme formáját, de közöttük akadtak olyanok is, akik a fogadalmuk megújításának helyszíneként döntöttek az országúton száguldó kápolna mellett.

Meztelen esküvő

A nagy naphoz hagyományosan az egyik legelegánsabb öltözék dukál, de vajon mi történik olyankor, ha két naturista beállítottságú személy akar egybekelni? Önmagában a nudista esküvő már nem számít kuriózumnak, hiszen minden évben szerte a világon többen választják maguknak ezt a lehetőséget, ám ezek közül egy esemény mindenképpen kiemelkedik.

A Runaway-öböl

2003-ban Valentin-napon, St. Ann Runaway nevezetű öblében zajlott le a legnagyobb meztelen esküvő, ahol 29 pár fogadott egymásnak örök hűséget. A Hedonism üdülő minimum négyéjszakás ingyen vendéglátást biztosított a résztvevőknek, akik így az eskü után azonnal megkezdhették nászútjukat is.

Boldogító igen a világ tetején

A Mount Everest a Föld legmagasabb pontja, melyet több-kevesebb sikerrel sokan, sokszor próbáltak már meghódítani, a hegymászóktól kezdve a vakmerő világutazókig. Arra viszont, amit egy nepáli szerelmespár tett, még soha nem volt példa, hiába vágtak neki már többen is.

Pem Dorjee és Moni Mulepati a Rotary Everest expedíció százéves évfordulója alkalmából történő csúcshódítás résztvevőiként jutottak fel a világ tetejére. A tervüket sokáig titokban tartották, hiszen kétséges volt, sikerül-e végighaladniuk a felvezető úton.

A jegyespár csupán tíz percet töltött a csúcson, de ennyi idő bőven elég volt nekik arra, hogy hivatalosan is - az oxigénmaszkot pár pillanatra levéve - kimondják a boldogító igent, miközben velük tartó barátaik megörökítették az eseményt.

Még több esküvőre vagy kíváncsi? Olvasd a Fátylat rá! rovatunkat, ahol érdekességeket, kulisszatitkokat tudhatsz meg a VIASAT3 esküvői realityjéről. A Fátylat rá! aktuális adását vasárnap 19:00 órai kezdettel nézheted meg a VIASAT3-on.

Kép: iggyz.com; www.yachtoasis.com; crh.wikipedia.org, Trialsanderrors.

Mit gondolsz a hagyományostól eltérő esküvőkről?

Ezt is szeretjük