Feleségül kérte, pedig tudta, hogy halálos beteg
A filmtörténet romantikus lánykérései
Nézd meg a legszentimentálisabb pillanatokat.

Furcsa dolog a szerelem, hiszen gyermekként az álomesküvőről és a fehér lovon érkező hercegről ábrándozunk, ám felnőttként, egy jól működő kapcsolatban az esküvőről való fantáziálás helyét sokaknál inkább a romantikus, megható lánykérés képkockái veszik át.

Ha a férfi tökéletesnek bizonyul, a nő izgatottan várja a sorsfordító percet - ahogyan a Fátylat rá! arái is -, és arra vágyik, hogy ne csak romantikus és megható legyen, hanem egyben ötletes és könnyfakasztó is. A filmek szívmelengető jelenetei ihletet adhatnak, hogy eldöntsd, te milyennek szeretnéd a nagy pillanatot. Éld át velünk a legromantikusabb leánykéréseket!

Love story

Az 1970-ben készült romantikus drámát bátran nevezhetjük az egyik legszebb szerelmi történetnek, amit valaha láttunk. A különböző társadalmi rétegből származó szerelmeseknek ez a különbség sem jelent akadályt, a szenvedély gyönyörűen bontakozik ki kettejük között. Viszont a lány halálos betegségével szemben már tehetetlenek.

A heves érzelmek szinte észrevétlenül ragadják magukkal a nézőt, így a lánykérés jelenetét joggal gondoljuk az egyik legromantikusabbnak - annak ellenére, hogy a film legkevésbé szenvedélyes része, már ami a kimondott szavakat illeti. Amikor ugyanis Oliver feleségül kéri Jennyt, aki a fiút az indokairól faggatja, ő nemes egyszerűséggel a csak szócskával válaszol. Ez az érzelmekben dús történetben igazán meghatónak bizonyul, és valljuk be, kevés lány vágyik meggyőzőbb érvre, mint hogy mindegy, hány közös napot rendel a sors, azt muszáj együtt tölteni.

Négy esküvő és egy temetés

Az 1994-es, igazi angol hangulatot árasztó romantikus vígjáték középpontjában Charles és Carrie viszontagságos szerelme áll, melyet a rendező mesterkélt hatások nélkül, igen életszerűen mutatott be. A szereplők érzéseit az idő annak ellenére sem tudja csorbítani, hogy a kapcsolat beteljesedése, az egymásra találás kilátástalannak tűnik.

A mindentől független, feltétel nélküli szerelem sokáig csak vágyakozást jelentett Charlie számára, aki a saját esküvője napján kapja meg a lehetőséget, hogy végre boldogan éljen Carrie-vel. Mivel az egymásra találáshoz több esküvőn át vezetett az út, Charlie lényegében nem-feleségül kéri a lányt a zuhogó esőben. Az érzelmekkel teli jelenet még a legkeményebb szívűeket sem hagyja érintetlenül, és egy olyan pasinak a valóságban is nehéz lenne nemet mondani, akinek mindegy, hogy esik vagy fúj, hiszen csak a szerelem számít.

Nászok ásza

A Nászok ásza tipikus Adam Sandler-vígjáték, a tőle megszokott humorral és lazasággal, így ez a film sem okoz csalódást a színészt kedvelőknek. Ám azoknak is tartogat egy kedves-bájos jelenetet, akik nem nagy rajongói ezeknek a vígjátékoknak, annál inkább a romantikus leánykéréseknek. A komikus ezúttal egy zenész, Robbie szerepét ölti magára, aki a bandájával fergeteges partivá változtatja az esküvőket.

Az egyik megbízója a Drew Barrymore által alakított Julie, aki később Robbie életének nagy szerelmévé avanzsál. A lány közelgő esküvője okoz ugyan némi nehézséget, de a várt happy endről nem kell lemondani. A legszebb jelenet egy Las Vegasba tartó repülőjáraton zajlik, ahol Robbie a gép egész személyzetét bevonva egy szentimentális dalt énekel Julie-nak meglepetésből - ha nem is a legtisztább hangon -, és ezzel a Veled megöregedni című szerzeménnyel kéri meg a kezét.

Egy valós történet

Nemcsak a filmekben láttunk nagyszerű jeleneteket, hiszen az élet is szolgál irigylésre méltó leánykérésekkel. Gergő és Kata már évek óta egy párt alkottak, amikor a fiú elérkezettnek látta az időt a nagy kérdés feltételére. Szerette volna megadni a lánykérés módját, így valami igazán egyediben gondolkozott, olyanban, ami nemcsak meghatja a barátnőjét, de váratlanságával a legcsodásabb élményben részesíti őt.

Gergő összeválogatta az évek alatt készített legjobb közös fényképeket, és az emlékezetes eseményeket megörökítő képekből egy hozzáértő ismerőse segítségével zenés videót hozott össze, melynek legutolsó képkockája tartalmazta a nagy kérdést.

A lánykérés tervezett estéjén moziba mentek. Miután mindenki elfoglalta a helyét, és leoltották a lámpákat, a várt film helyett szokatlan vetítés kezdődött: a saját kisfilmjük indult el. Kata a meglepettségtől szinte szóhoz sem jutott, bár azért a végén egy pityergős igent sikerült kimondania. A teremben helyet foglaló idegenek pedig meghatottan figyelték az eseményeket, és senki sem bánta, hogy pár perccel később kezdődött a film.

Még több esküvőre vagy kíváncsi? Olvasd a Fátylat rá! rovatunkat, ahol érdekességeket, kulisszatitkokat tudhatsz meg a VIASAT3 esküvői realityjéről. A Fátylat rá! aktuális adását vasárnap 19:00 órai kezdettel nézheted meg a VIASAT3-on.

Te hogyan képzeled el a saját lánykérésedet?

Ezt is szeretjük