18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

6 ok, amiért fájhat a szex - A legtöbb nő átélt már ilyesmit, de sokan sajnos nem is beszélnek róla
Rossz megoldás a beletörődés.

nagykep?cikkid=171004&kep=no-agyban1-lead

A fájdalommal járó szexuális együttlét nem ritka: a nők mintegy felét érinti a probléma. Bár az intimitásnak az örömszerzésről kellene szólnia, emiatt a nő sokszor képtelen átadnia magát az élvezetnek, miközben párja mit sem tud a dologról.

Előfordul ugyan, hogy a fájdalom hátterében betegség áll, a leggyakrabban mégis másban keresendő az ok: a megoldás ezért sem mindig egyszerű, de nem szabad beletörődni a fájdalomba. Ha rendszeressé válik, az bármilyen tökéletes kapcsolatot képes megmérgezni, ezért sem árt tudatosítani a gubancot.

Kellemetlen fájdalom a hüvelyfalon

Amennyiben a hüvelynek nincs ideje izgalmi állapotba kerülni a behatolást megelőzően, a száraz hüvelyfal és a hímvessző dörzsölődése erős fájdalmat okozhat egy nőnek. Szerencsére ez a fájdalom a legtöbb esetben kellő ráhangolódással, megfelelő előjátékkal megszüntethető, ha pedig mindez hormonális okokra vezethető vissza, speciális síkosítók is segíthetnek.

Éles fájdalom behatoláskor

Íme, a bizonyíték, hogy nem minden helyzetben nyerő a nagy pénisz. A túl mély behatolás ugyanis kellemetlen, éles nyilallást okozhat - sok nő számára igazi rémálom, amikor a hímvessző a méhnyakhoz ütődik. A ráhangolódás itt is enyhíthet a fájdalmakon, viszont a legbiztosabb, ha együtt kitapasztaljátok, melyik pozíció mennyire élvezhető nektek, és milyen erejű mozdulatok a legizgatóbbak.

Számos nő érez fájdalmat egyes pózoknál, például a hátulról történő behatoláskor, főként, ha az erős és gyors mozdulatokkal társul. Ez anatómiai okokra vezethető vissza, ugyanis sokkal mélyebb behatolást tesz lehetővé a hímvessző számára. Hiába élvezetes egy ilyen helyzet a férfiaknak, a kellemetlenség gyakorlatilag ellehetetleníti az orgazmust a nő számára.

Lelki ok - akkor is, ha nincs baj

Nemcsak a kimondatlan, vagy ezerszer kimondott, de megoldatlan párkapcsolati probléma okozhat fájdalmat a hüvelyben vagy a medencében. Egy rossz emlék vagy bűntudat erős gátló tényező lehet az ellazulásban, de tudat alatt akár a teherbeeséstől, a nemi úton terjedő betegségektől, sőt, akár magától a fájdalomtól való félelem is elindíthat egy öngerjesztő folyamatot, aminek következtében tovább erősödik a kellemetlen érzés.

Ez ritkább esetben akár vaginizmushoz is vezethet, amikor a hüvelyt összehúzó erős görcs - egyfajta tanult önvédelmi reakcióként - akadályát jelenti a behatolásnak. Az okozó szorongáson enyhíthet a nyílt kommunikáció a partnerrel, de ha a fájdalom már elviselhetetlen, egy egyéni terapeuta felkeresésétől sem szabad ódzkodni.

Fertőzések a fájdalom hátterében

A szex közben érzett fájdalmak oka akár egy fertőzés is lehet, amelynek felismerése után a legtöbbször gyorsan és hatékonyan kezelhető a probléma. Ha a hüvelyfal égő érzése viszketéssel párosul, előfordulhat, hogy a háttérben a gombás fertőzés áll, de bakteriális eredetű megbetegedések is okozhatnak kellemetlen tüneteket.

A fájó kismedence például gyakori kísérője az E.coli baktérium elszaporodását követő húgyúti fertőzéseknek, de a kellemetlen, kívülről viszkető nemi szervek is utalhatnak a problémára - ezek pedig gyakorlatilag élvezhetetlenné tesznek egy intim együttlétet. A gombás eredetű betegségeket a nőgyógyász szakorvos segít kezelni, míg a húgyúti fertőzésekre a háziorvos írhat fel egy megfelelő kúrát.

Visszatérő vírusfertőzések

A fájdalomérzetet esetenként akár a genitális herpesz is okozhatja: a fertőzés következtében hólyagos bőrgyulladás jelenik meg a nemi szerveken és azok környékén. Ez a betegség ráadásul sajnos nem gyógyítható teljesen, periodikusan kiújul, de megfelelő vírusellenes kezeléssel szinte tünetmentessé tehető a kiújulás.

Más betegség is állhat a háttérben

Ha a szeretkezés már elviselhetetlen fájdalommal jár, vagy rendszeressé válik, feltétlenül szakorvoshoz kell fordulni, aki egy vizsgálattal kiderítheti az azt okozó elváltozásokat. Ezt nem szabad félvállról venni: a nők 15%-át például érinti élete során az endometriózis, de akár cisztás megbetegedés is állhat a háttérben. Ezért ha ilyet tapasztalsz, ne félj beszélni róla az orvosoddal!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük