Ezért választják mindig a barátnődet a pasik

Lehet, hogy a te hibád is

Ha együtt jártok szórakozni, és mindig a barátnőd aratja le a babérokat, ideje ellesned tőle néhány trükköt.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A baráti versengés egy bizonyos mértékig egészséges és elkerülhetetlen, ám ha úgy érzed, sorozatosan alulmaradsz a flörtben a barátnőddel szemben, az jócskán alááshatja az önbizalmad. Talán úgy érzed, elveszi előled a lehetőségeket, és háttérbe szorít.

Pedig egyáltalán nem biztos, hogy jobb adottságokkal rendelkezik nálad, főleg, mert sok esetben nem is az a lényeg, hogy ki hogy néz ki, hanem az, hogy hogyan használja mindazt, amije van.

Emellett persze más tényezők is közrejátszanak. Biztosan megfigyelted már, hogy amikor kapcsolatban élsz, vagy legalább valakivel jól alakulnak az ügyeid, több tekintet tapad rád az utcán, és több férfi is igyekszik a kegyeidbe férkőzni. Amikor viszont egyedül vagy, egy ideig hiába jársz társaságba, hiába öltözöl ki és sminkelsz, észre sem vesznek a pasik, mert hiányzik valami az elbűvölő hatáshoz. Általános törvényszerűségnek tűnik, hogy minél jobban szeretnéd, annál kevésbé figyelnek fel rád.

Lehet, hogy a barátnődet éppen azért zsongják körül a pasik, mert a kisujját sem mozdítja. De lehet, hogy épp észrevétlenül, de profi módon küldi azokat a bizonyos jeleket. Ha rájössz, mi az, amit rosszul csinálsz, és mi az, amin változtathatsz, kiléphetsz az elégedetlenség bűvköréből.

Gesztusok

Nemcsak a méretek, a smink és a ruha, hanem a mosoly és a tekintet is hozzátartozik ahhoz, hogy ki, milyen benyomást kelt. Mint mindenfajta kommunikációban, a testbeszéd gesztusainak itt is nagy szerep jut. A zárkózott és nyitott testtartásra automatikusan reagálnak mindkét nem tagjai, méghozzá hasonló hozzáállással, mint amit te közvetítesz.

Van, aki rutinos szemező, míg mások elbátortalanodnak hasonló helyzetben, esetleg csak legyintenek az apróságokra, vagy könnyen elbizonytalanodnak. Viszont tény, hogy a legtöbb férfinak bátorításra van szüksége ahhoz, hogy lépjen. Bár az a közhiedelem, hogy a férfiak kezdeményeznek, ezt mindig megelőzi egy-egy jól irányzott női jel.

Játék

Az ismerkedés lényege a játék, és várakozzon valaki bármennyire is az új hódolókra, ha nem csempész némi játékosságot az ismerkedésbe, akkor könnyen elriasztja a potenciális érdeklődőket. Aki mindenáron pasit akar fogni, az elkerülhetetlenül merevvé válik, és könnyen kioltja a vadászösztönt is. Mégpedig ezt valahogyan kiszagolják a férfiak is a hatodik érzékükkel. Ugyanígy jár az is, aki a kudarctól fél, és ezt előre veszteségként könyveli el. Ezért vannak könnyebb helyzetben az ismerkedésben azok, akik nem mindenáron, illetve egyáltalán nem akarnak ismerkedni, mert ez eléggé felszabadulttá teszi őket ahhoz, hogy a legjobb oldalukat mutassák.

Görcsök nélkül

Sokszor elhangzik, hogy a görcsösség milyen rombolóan hat bármilyen teljesítményre, de annál nehezebb megszabadulni tőle. Főleg, ha nem is tudja az ember, hogy mi okozza. Nemcsak látványos gesztusokban nyilvánul meg, mint a folytonos ruhaigazgatás, rejtőző vagy bezárkózó tartás, de a tekintete is elárulja azt, aki túlzottan szorong, illetve nagyon teljesítménycentrikusan áll az ismerkedéshez.

A sorozatos kudarcok ugyanúgy görcsössé tehetik az embert, mint a kishitűség, valamint azok az önbeteljesítő programok, melyek akkor jutnak eszébe, amikor úgy érzi, hogy valami nem fog sikerülni, és előrevetíti akár az egész jelenetsort az elejétől addig, hogy kudarccal végződik. Ám ha sikerül pozitívra fordítanod a gondolataidat, és legalább te elragadó nőnek látod magad, akkor legalább félig már nyert ügyed is van.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Arányérzék

Annak, ha valakit nem nőként vesz észre a férfi, nem csak az lehet az oka, hogy a leányzó kevéssé feltűnő, netán túlzottan visszahúzódó jelenség. Ennek az ellenkezője, a túlhangsúlyozott női gesztusok ugyanúgy riasztóak lehetnek. A túlzott határozottság és a harsány gesztusok visszatetszést keltenek, de akár az öltözködésbeli túlkapások is az ismerkedés rovására mehetnek.

Ezt is szeretjük