18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Így őrizzük meg a vágyat a négy fal között: 4 hasznos tipp szexuálterapeutától
A szexuálterapeuta hasznos túlélőtippeket adott a feltöltődésre és a vágy megőrzésére a járványidőszak alatt.

szex nyitó

Nemcsak a mentális egészségünkre, de szexuális rutinjainkra és az ismerkedésre is jelentős hatással van a járvány, nem mellékesen nehezebben találunk énidőt, amit magunkra fordíthatunk.

Íme, Csörgits Kinga szexuálterapeuta túlélőtippjei a feltöltődésre és a vágy megőrzésére a járványidőszak alatt.

Milyen hatással van a karantén a szexuális életre? 

Hónapokig nehéz volt kettesben maradni, amikor még a digitális oktatás miatt otthon voltak a gyerekek, vagy hazavittük a munkahelyi stresszt a home office miatt. A terapeuta szerint az eddig megszokott rövidebb együttlétek helyett, egy hosszabb alkalom távol a hálószobától hetekre fel tud tölteni energiával.

GettyImages-1222487188

- Ha elvonulásra nincs lehetőség, használjuk a lopott intim pillanatokat. Nem kell, hogy feltétlenül szex legyen belőle, viszont egy gyengéd érintés vagy egy csók fenn tudja tartani a vágyat. Fontos továbbá, hogy megfelelő mennyiségű énidőt tudjunk eltölteni magunkkal. Ilyenkor kérjük meg a párunkat, hogy egy kis időre menjen el a gyerekekkel sétálni valahova. Előfordul, hogy a megváltozott körülmények miatt a szex nem tud kielégítő lenni, akkor itt a lehetőség kipróbálni a böjtölést. Tegyük át a fókuszt a munkára, gyerekekre, a szexualitást pedig hagyjuk pihenni, újratöltődni. Semmi gond nincs azzal, ha most nem kívánjuk annyira az együttlétet, mert most nincsen rá se tér, se kedv, se idő - véli a szakember.

Azokban a kapcsolatokban, ahol valamiért nem okoz örömet az együttlét, előfordul hogy az egyik fél kizárólag az önkielégítésben tudja megélni a vágyait, vagy szeretőt tart, esetleg valamilyen pótcselekvésbe menekül. A szakember szerint érdemes feltenni magunknak a kérdést: ha nem jó otthon a szex, és a kapcsolatom/házasságom más területein sem vagyok boldog, és emiatt máshogy élem meg a vágyaimat, van értelme a kapcsolatnak?

A cikk az ajánló után folytatódik

- Ez egy elvonó, ami kiváló alkalom arra, hogy szembenézzünk a démonainkkal, és átértékeljük a jelenlegi életünket. Ha a körülmények megengedik, itt az idő a kísérletezésre, új dolgok felfedezésére. Például nem kell mindig orgazmusközpontú együttlétekben gondolkodni. Ha nincs benne az összekapcsolódásban az idő nyomása és az orgazmuskényszer, egészen más dimenziójú együttlétek születhetnek. A szexben akkor is lehet fejlődni, ha nem végződik eget rengető orgazmussal. Persze, ehhez az kell, hogy a rutinútvonalakat, a sürgetést és a türelmetlenséget magunk mögött tudjuk hagyni - tanácsolja a szakember.

A pornófilmnézés

Egy kutatás szerint a járványidőszak alatt világszerte jelentősen megnőtt a pornófogyasztás, ami veszélyes is lehet.

- Nincsen gond azzal, ha rendszeresen önkielégítünk, de ha ezen felül is szeretnénk valamit kezdeni a szexuális életünkkel, akkor káros lehet a túl sok pornó, ugyanis függőséget okoz, és megöli a szexkultúrát. Ha úgy érezzük, hogy itt az ideje levezetni valahogy a feszültséget, menjünk inkább el futni, vagy jógázzunk otthon - javasolja a terapeuta.

GettyImages-538875338

Ez az időszak arról szól, hogy megtanuljuk átcsoportosítani az energiáinkat, és megtaláljuk a módját, hogy levezessük a bezártság, bizonytalanság okozta feszültségeket. Ha tudatosan állunk hozzá ehhez a helyzethez, a javunkra tudjuk formálni, legyen szó párkapcsolatunk építéséről, a felgyülemlett feszültségek levezetéséről vagy személyes fejlődésünkről.

8 szexpóz, ami visszahozza az elveszett intimitást és a vágyat

Ha a kapcsolatotok nem is szenved hiányt, ezek a pózok segítenek fenntartani a köztetek lévő erős, mély intimitást.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük