18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Nemcsak felszabadultabb, élvezetesebb is lesz a szex: hogy lehet valaki gátlástalan az ágyban?
A szexológusok tanácsai fokozzák a magabiztosságot, feloldják a gátlásokat, és segítenek még gyönyörtelibbé tenni az együttléteket.

par agyban

Az első szexuális élmény során szinte mindenki izgul, rengetegen gátlásokkal is küzdenek, ám ezeket ideális esetben az ember idővel egyre jobban levetkőzi. Sajnos azonban sokaknak nem sikerül megküzdeniük félelmeikkel, komplexusaikkal, ezáltal nem is tudják átadni magukat teljesen az élménynek. Pedig ahhoz, hogy igazán intenzív, gyönyörteli legyen a szeretkezés, és a felek teljesen egymásra hangolódhassanak, minden kétséget, aggodalmat és bizonytalanságot ki kellene zárni az ágyból.

Ez nem mindig könnyű, de a következő tanácsok segítenek elengedni a gátlásokat és felépíteni, megerősíteni a szexuális magabiztosságot. Ezek megfogadásával sokkal felszabadultabb és élvezetesebb lesz az együttlét. 

A gyönyör a fontos, nem a külső

Először is a legfontosabb, hogy az ember tudatosítsa önmagában: nem az a fontos, hogy néz ki szex közben, milyen a teste, vagy hogy a felnőttfilmekben látott, egyébként teljesen irreális „előadást” nyújtson, hanem az, hogy mindkét fél teljesen átadja magát a gyönyörnek. Dr. Valeria Chuba szexológus szerint, ha valaki ezeken aggódik, akkor agyban teljesen elvágja az élvezettől és magától a szeretkezéstől is. Amikor az egyik fél hasonló belső teljesítési kényszert, nyomást vagy bizonytalanságot érez, a legjobb, ha megpróbálja elfelejteni, és inkább erősen arra koncentrálni, ami éppen történik. A mély lélegzetvételek, a lassítás segítenek újra a jelenre fókuszálni, és elhessegetni az aggodalmakat.

Emellett egyébként abba is érdemes belegondolni, hogy azokat, amiket az ember önmagán hibának lát, szerelme általában nem is tartja annak, sőt gyakran észre sem veszi. Nem szabad hagyni, hogy a testtel kapcsolatos kétségek tönkretegyék a szeretkezéseket. Ha két ember szereti egymást, akkor egyáltalán nem érdeklik őket a hasonló apróságok.

Tanulni a múltból

Szintén segít a fejlődésben és a gátlások levetkőzésében, ha az ember átgondolja múltbéli szexuális tapasztalatait. Dr. Valeria Chuba szerint sorra kell venni, mi az, ami a korábbi élmények során nagyon jó volt, és mi az, ami kevésbé, vagy egyáltalán nem működött. Milyen volt a legélvezetesebb együttlét? Miért volt az annyira gyönyörteli? Mi az, amit most másképp lehetne csinálni ahhoz, hogy jobb legyen? Ezek a kérdések segítenek rávilágítani arra, hogy mire vágyik az illető, mi okozza számára a legnagyobb élvezetet, ezáltal pedig jobbá tehetik az együttléteket is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Meg kell tapasztalni, mi okoz izgalmat és élvezetet

Dr. Valeria Chuba elárulta, gyakran tanácsolja pácienseinek az önkielégítést, ez ugyanis segít megismerni saját testüket, saját igényeiket. A maszturbálás során megtudhatják, mi izgatja fel őket, mi okoz számukra gyönyört, hogyan jutnak el a legkönnyebben a csúcsra. A hasonló pozitív tapasztalatok növelik a magabiztosságot az ágyban, csökkentik a gátlásokat, ezáltal élvezetesebbé, felszabadultabbá teszik a szeretkezéseket. 

Magabiztosságot adó részletek

Érdemes a részletekre is odafigyelni, és mindent bevetni, ami segít megszabadulni a bizonytalanságoktól, vagy növeli az önbizalmat. Ha például valaki egy csipkés fehérneműben érzi magát igazán szexinek, vegye fel a dögös darabot, aki pedig a gyertyafény vagy a félhomály romantikájára vágyik, teremtsen hasonló közeget a szeretkezéshez. Ezek segítenek ellazulni, magabiztosabbá tenni az embert, és lehetővé teszik, hogy igazán átadja magát az élménynek.

A kommunikáció fontos kulcs

Mindezek mellett a szakértők egyetértenek abban, hogy a kommunikáció a legfontosabb kulcs. A feleknek meg kell teremteniük egy olyan intim, biztonságos közeget, ahol bármiről beszélhetnek egymással, és a legféltettebb vágyaikat, fantáziáikat is megoszthatják a másikkal. Michelle Hope szexológus hangsúlyozta, mennyire lényeges, hogy a pár tagjai nyíltan beszélhessenek az intim témákról. Így megérthetik egymás határait, feloldhatják a szégyenlősséget, valamint az esetleges szégyenérzetet, és összességében sokkal magabiztosabbá válhatnak az ágyban, hiszen megosztották párjukkal, mi okoz számukra gyönyört, és ők is tudják, mivel fokozhatják szerelmük élvezetét. 

A szexpóz, ami intenzív gyönyört hoz a szakértő szerint

A jó szex már önmagában is erősíti a kötődést, fokozza az érzelmeket és az intimitást, és szorosabbá teszi a kapcsolatot. De vannak olyan pózok, melyek még az átlagosnál is sokkal erőteljesebben hatnak a pár viszonyára. Ezek közé tartozik többek között a kanálpóz, amely akár a kapcsolatok megmentője lehet, hiszen fáradtság esetén is bevethető, de egy tantraszakértő most javasol egy másik pozitúrát is, amelyet nem véletlenül ajánl minden hozzá forduló szerelmesnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük