Nem a veszekedések hiánya mutatja, hogy boldog a kapcsolat - Teljesen más jelek utalnak rá

Ha ezek mind jelen vannak a felek között, szinte biztos, hogy boldog kapcsolatban élnek.

boldog par cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az emberek néha hajlamosak azt hinni, hogy a boldog kapcsolatok egyik fő ismertetőjele az, hogy nincsenek nagy veszekedések, esetleg csak kisebb nézeteltérések, és a felek szinte sosem haragszanak egymásra. Pedig valójában ez egyáltalán nem igaz.

A viták nélkülözhetetlen, szükséges részei a szerelmeknek, sőt, néha még kifejezetten jót is tesznek, előremozdítják, fejlesztik és erősítik a pár tagjainak viszonyát. Arra, hogy a kapcsolat egészséges, erős és hosszú távú lesz, egészen más jelek utalnak. Olyanok, melyeknek sokan nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget. Pedig, ha az alábbiakat mind tapasztalja a pár, akkor az egyértelműen ezt mutatja.

A boldog kapcsolat alappillérei

A tartós kapcsolathoz nélkülözhetetlen, hogy a felek megbízzanak egymásban, ne kételkedjenek a másik tetteiben, és az is, hogy hasonló legyen az értékrendjük, és összeegyeztethetőek legyenek az életcéljaik. Ezek olyan alappillérek, melyek nélkül nem működhet hosszútávon, egészségesen a viszony. 

Szintén ilyen az őszinte, nyílt kommunikáció is. Ahhoz, hogy a szerelmesek boldogok legyenek, fontos, hogy bátran tudjanak beszélni a vágyaikról, a problémáikról, a kétségeikről a partnerükkel, és mindent képesek legyenek megvitatni, ami csak az eszükbe jut. És természetesen az is, hogy képesek legyenek meghallgatni egymást, és átérezni a másik problémáit. Ha ez megvan, az egyértelműen jó kapcsolatra utal.

A közösen töltött idő élvezete

Szintén ezt mutatja, ha a leglényegtelenebbnek tűnő programok is örömöt okoznak a feleknek. Az őszinte, erős szerelem és szeretet jele, ha a pár akár otthon, semmittevés közben, kettesben is bármikor jól tudja érezni magát, és boldogsággal, elégedettséggel tölti el őket, hogy a másikkal lehetnek még akkor is, ha nincs szó semmilyen nagyszabású, romantikus eseményről. Persze, ez nem azt jelenti, hogy nincs szükségük egyedüllétre is emellett, hiszen az is nélkülözhetetlen az egészséges viszonyhoz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Intimitás, közelség és jó szex

A mindkét fél számára élvezetes, kielégítő szex nagyban hozzájárul ahhoz, hogy boldog legyen a kapcsolat, de ehhez szükség van még arra is, hogy a testi és lelki közelség, az intimitás is meglegyen. Fontosak az ölelések, az érintések, a puszik vagy a csókok, hiszen ezek mind-mind fokozzák a kötődést, és erősítik a viszonyt. Ha ezek rendszeresek, és a szexuális élettel is elégedettek a felek, illetve meg tudják beszélni az ezzel kapcsolatos problémákat, vágyakat, az is a boldog kapcsolat legfőbb jelei közé tartozik.

Bátorítják, ösztönzik, jobbá teszik egymást

Az erős szerelmekre jellemző, hogy a felek igyekeznek mindenben segíteni egymásnak, támogatják a partnerüket, és ösztönzik a másik személyiségének, valamint karrierjének fejlődését. Ez nem azt jelenti, hogy meg akarják változtatni egymást, csupán hozzájárulnak ahhoz, hogy elérhessék a céljaikat, és a legjobbat hozzák ki magukból.

A felek mindent megosztanak egymással

Egy jó kapcsolatban a feleknek magától értetődő, hogy a pozitív és a negatív történéseket is egymással osztják meg általában először, együtt nevetnek, együtt örülnek, és együtt szomorkodnak, valamint egy csapatként próbálják megoldani a problémákat. Ez pedig azt eredményezi, hogy idővel egyre csak szorosabbá válik közöttük a kötelék. 

Mindezek mellett a kölcsönös tisztelet, a szerelem, illetve a szeretet megléte, a törődés, a kedvesség és az empátia is nélkülözhetetlen az egészséges viszonyhoz. Ha a fentebb említettek mind jelen vannak a felek között, az egyértelműen arra utal, hogy boldog, erős a kapcsolatuk.

Ilyen a szerelem valójában: más, mint a filmekben

A párkapcsolatok elején a szerelmeseket körbelengi egy rózsaszín vattacukorfelhő, ám később az érzelmek egy picit átalakulnak, de csak még erősebbé válnak. A nagy, romantikus gesztusokból pedig talán egy kicsit kevesebb lesz, de felváltják őket a sokkal többet jelentő pillanatok. Egy művész, Zac Retz ezeket a perceket rajzolja le gyönyörű képein.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük