6 kifejezés, amit a legboldogabb párok mondanak egymásnak - Sokan elfeledkeznek róluk, pedig igen fontosak

Csupán pár kifejezés is képes szorosabbá, boldogabbá tenni a kapcsolatot: a következők nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy örökké tartson a kapcsolat.

szerelmes par
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkapcsolatokban az egyik legfontosabb dolog, hogy a felek kimutassák egymás iránti érzéseiket: a szerelmet, a szeretetet és a törődést is. A legjobb pedig, ha nem csupán tettek formájában teszik ezt, hanem szavakkal is.

Az egymást szeretők figyelnek, hogy hogyan szólnak partnerükhöz, hogyan reagálnak a cselekedeteire, a mondataira, ugyanis néhány mondat vagy kifejezés hihetetlenül erőssé és szorossá teszi két ember viszonyát, valamint fokozza az intimitást, a boldogságot, és segít elkerülni a nézeteltéréseket. A következőknek sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget, pedig kellene: rendszeres kimondásuk az örökké tartó kapcsolat egyik titka.

„Segíthetek?”

A boldog párok függetlenek, ugyanakkor mindig ott vannak a másiknak, igyekeznek segíteni neki mindenben, levenni róla a terhek egy részét, és megosztani azokat - mindezt ráadásul kérés nélkül. Legyen szó cipekedésről, a ház körüli teendőkről, a munkahelyi gondokról vagy bármi másról: ha látják, hogy partnerüknek szüksége van rá, rögtön felajánlják a segítségüket.

„Köszönöm”

A köszönöm szót sajnos mostanában egyre kevesebbszer hallani, pedig hatalmas ereje van. Spencer Northey családterapeuta szerint a legelégedettebb szerelmesek tudják ezt, és sosem restek kifejezni a hálájukat a másiknak a legapróbb, sokszor természetesnek tűnő dolgokért sem. Ezzel pedig minden nap többször is érzékeltetik a másikkal, hogy értékelik a tetteiket, így közelebb kerülnek egymáshoz, és nem érzik akkora tehernek a mindennapi teendőket.

„Sajnálom”

A sajnálom szót a párok nagy része még a szeretleknél is nehezebben mondja ki. Nehéz elismerni a hibákat, és bocsánatot kérni, de a boldog kapcsolathoz nélkülözhetetlen. Kurt Smith párterapeuta szerint a kisebb-nagyobb viták, konfliktusok sokkal könnyebben rendezhetők, ha az egyik fél vagy épp mindkettő kimondja a bűvös szót. Ezzel azt is elkerülik, hogy elfajuljanak a veszekedések, és elmélyüljenek a problémák, hiszen így gyorsabban továbbléphetnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

„Ne aggódj, itt vagyok neked/melletted”

Samantha Rodman pszichológus szerint azok a párok, akik rendszeresen emlékeztetik szerelmüket arra, hogy bármi is történik, mindig ott lesznek velük, mindenben számíthatnak rájuk, sokkal boldogabbak másoknál. Ez nemcsak megnyugtató a partnernek, hanem biztonságérzetet nyújt számára, segít elmélyíteni a kötődést, erősíteni az intimitást. Sokszor nem elég ezt csak gondolni és tudni, kimondani is fontos. 

„Igazad van”

Elismerni a tévedést és a másik igazát nem könnyű, mégis legalább olyan fontos, mint kimondani a sajnálom szót. Ezzel az illető kifejezheti, hogy tényleg figyelt a másikra, átgondolta az álláspontját, és igazat ad neki. Így egyrészt pozitív visszacsatolást adnak, másrészt pedig szintén elősegítik a konfliktus feloldását.

„Úgy érzem…”

Egy kapcsolat úgy lehet csak igazán boldog és hosszan tartó, ha a felek őszintén elmondják egymásnak az érzéseiket, és nyíltan beszélnek arról, ami jólesett nekik, és arról is, ami rosszul. Senki nem várhatja el ugyanis, hogy a párja minden egyes gondolatát tudja, megérezze, így igenis beszélni kell ezekről. Mert, ha nem tárgyalják meg, vagy eltitkolják a negatív érzéseket, gondokat, az könnyen a kapcsolat rovására mehet.

Ilyen a tartós kapcsolat a valóságban

Egy vagy több évnyi kapcsolat, az összeköltözés vagy a házasság után jócskán átalakul a felek viszonya: sokkal szorosabb és őszintébb lesz, ledőlnek közöttük a falak, és olyan dolgok is természetesek lesznek, melyekről korábban nem is gondolták. Bár ezekről a változásokról nem sokan beszélnek nyilvánosan, egy férfi, Jacob Andrews úgy döntött, humoros ábrákon mutatja meg őket. 

Ezt is szeretjük