Báránycomb egészben sütve: így nem lehet elrontani
Ha unod a rántott húst, készíts sült báránycombot a vasárnapi családi ebédre.
A bárányhústól nagyon sok háziasszony ódzkodik, azt gondolva, hogy az sok energiabefektetést kíván.
Pedig nem nehezebb elkészíteni, mint egy sült csirkét, csak picit több odafigyelésre van hozzá szükség.
Báránycomb
Hozzávalók:
- 50 dkg báránycomb
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 fej lilahagyma
- 3 szál rozmaring
- 1 citrom
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
Elkészítés ideje:
15 perc előkészület + legalább 2 óra pácolás + 1,5 óra sütés.
Elkészítés menete:
A báránycombot alaposan mosd meg, akár többször is, hogy a faggyús réteg ne rontsa el a hús ízét. Szurkáld meg a bőrét több helyen, majd a résekbe dugdosd bele a meghámozott és kettévágott fokhagymadarabokat.
A felaprított rozmaringot, a lereszelt citromhéjat, a citrom levét és az olívaolajat keverd össze, majd dörzsöld be a páccal a húst. Helyezd egy jól záródó edénybe vagy egy légmentes tasakba, és néhány órára - vagy akár egy egész éjszakára is - tedd hűtőbe.
Amikor letelt az idő, vedd ki a pácból, és ízlésed szerint sózd meg. Tedd bele egy tepsibe, lilahagymát is vághatsz köré, és fóliával takard le. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és egy-másfél óra alatt süsd pirosra a húst. Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd.
Klasszikus fogások
Ha a tradicionális húsvéti ételek is érdekelnek, nézz körbe galériánkban! Ezek nélkül nincs húsvét!
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- húsvéti receptek
Lapcsánka: így készítsd el az eredeti szabolcsi recept alapján
- ünnep
- hús