Báránycomb egészben sütve: így nem lehet elrontani
Ha unod a rántott húst, készíts sült báránycombot a vasárnapi családi ebédre.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bárányhústól nagyon sok háziasszony ódzkodik, azt gondolva, hogy az sok energiabefektetést kíván.

Pedig nem nehezebb elkészíteni, mint egy sült csirkét, csak picit több odafigyelésre van hozzá szükség.

Báránycomb

Hozzávalók:

  • 50 dkg báránycomb
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 fej lilahagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés ideje:

15 perc előkészület + legalább 2 óra pácolás + 1,5 óra sütés.

Elkészítés menete:

A báránycombot alaposan mosd meg, akár többször is, hogy a faggyús réteg ne rontsa el a hús ízét. Szurkáld meg a bőrét több helyen, majd a résekbe dugdosd bele a meghámozott és kettévágott fokhagymadarabokat.

A felaprított rozmaringot, a lereszelt citromhéjat, a citrom levét és az olívaolajat keverd össze, majd dörzsöld be a páccal a húst. Helyezd egy jól záródó edénybe vagy egy légmentes tasakba, és néhány órára - vagy akár egy egész éjszakára is - tedd hűtőbe.

Amikor letelt az idő, vedd ki a pácból, és ízlésed szerint sózd meg. Tedd bele egy tepsibe, lilahagymát is vághatsz köré, és fóliával takard le. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és egy-másfél óra alatt süsd pirosra a húst. Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd.

Klasszikus fogások

Ha a tradicionális húsvéti ételek is érdekelnek, nézz körbe galériánkban! Ezek nélkül nincs húsvét!

Blog.hu ajánló