Báránycomb egészben sütve: így nem lehet elrontani
Ha unod a rántott húst, készíts sült báránycombot a vasárnapi családi ebédre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bárányhústól nagyon sok háziasszony ódzkodik, azt gondolva, hogy az sok energiabefektetést kíván.

Pedig nem nehezebb elkészíteni, mint egy sült csirkét, csak picit több odafigyelésre van hozzá szükség.

Báránycomb

Hozzávalók:

  • 50 dkg báránycomb
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 fej lilahagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés ideje:

15 perc előkészület + legalább 2 óra pácolás + 1,5 óra sütés.

Elkészítés menete:

A báránycombot alaposan mosd meg, akár többször is, hogy a faggyús réteg ne rontsa el a hús ízét. Szurkáld meg a bőrét több helyen, majd a résekbe dugdosd bele a meghámozott és kettévágott fokhagymadarabokat.

A felaprított rozmaringot, a lereszelt citromhéjat, a citrom levét és az olívaolajat keverd össze, majd dörzsöld be a páccal a húst. Helyezd egy jól záródó edénybe vagy egy légmentes tasakba, és néhány órára - vagy akár egy egész éjszakára is - tedd hűtőbe.

Amikor letelt az idő, vedd ki a pácból, és ízlésed szerint sózd meg. Tedd bele egy tepsibe, lilahagymát is vághatsz köré, és fóliával takard le. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és egy-másfél óra alatt süsd pirosra a húst. Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd.

Klasszikus fogások

Ha a tradicionális húsvéti ételek is érdekelnek, nézz körbe galériánkban! Ezek nélkül nincs húsvét!

Ezt is szeretjük