Bárányfasírt a hétvégi ebédhez: régi ismerős új köntösben
Dobd fel az ebédet egy igazán különleges fasírtrecepttel! Mindenkinek ízleni fog.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bárány a húsvét egyik szimbóluma, ami ilyenkor a menüsorban is megjelenik. Ha már unod a szokásos báránysültet, akkor próbáld ki fasírtreceptünket.

Az íze egészen egyedi, akár egy szimpla vasárnapi ebédet is feldob. Friss kenyérrel a legfinomabb!

Bárányfasírt

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált bárányhús
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zsemle
  • 2 tojás
  • liszt
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A zsemlét áztasd be langyos vízbe, hogy alaposan megpuhuljon. Ha megszívta magát, csavard ki, és morzsold bele a darált húsba. A répát pucold meg, vágd egészen apró darabokra, és az egyik tojással, a feta sajttal és az áttört fokhagymával dolgozd össze, majd tedd ezt is a húshoz. Ízlésed szerint sózd, borsozd.

Csípj le kisebb darabokat a húsos masszából, és formázz belőle fasírtokat. Forgasd bele őket tojásba és lisztbe, végül forró olívaolajban süsd ki a golyókat.

Ezt is szeretjük