Bárányfasírt a hétvégi ebédhez: régi ismerős új köntösben
Dobd fel az ebédet egy igazán különleges fasírtrecepttel! Mindenkinek ízleni fog.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bárány a húsvét egyik szimbóluma, ami ilyenkor a menüsorban is megjelenik. Ha már unod a szokásos báránysültet, akkor próbáld ki fasírtreceptünket.

Az íze egészen egyedi, akár egy szimpla vasárnapi ebédet is feldob. Friss kenyérrel a legfinomabb!

Bárányfasírt

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált bárányhús
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zsemle
  • 2 tojás
  • liszt
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A zsemlét áztasd be langyos vízbe, hogy alaposan megpuhuljon. Ha megszívta magát, csavard ki, és morzsold bele a darált húsba. A répát pucold meg, vágd egészen apró darabokra, és az egyik tojással, a feta sajttal és az áttört fokhagymával dolgozd össze, majd tedd ezt is a húshoz. Ízlésed szerint sózd, borsozd.

Csípj le kisebb darabokat a húsos masszából, és formázz belőle fasírtokat. Forgasd bele őket tojásba és lisztbe, végül forró olívaolajban süsd ki a golyókat.

Blog.hu ajánló