Bárányfasírt a hétvégi ebédhez: régi ismerős új köntösben
Dobd fel az ebédet egy igazán különleges fasírtrecepttel! Mindenkinek ízleni fog.

Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

A pótszemöldök az év találmánya: teljesen őrült vagy zseniális? »

8 kivétel, amikor a mély dekoltázs cseppet sem közönséges »

Így még nem láthattad Palvin Barbit: tehenészlánynak öltözve sétált Párizsban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bárány a húsvét egyik szimbóluma, ami ilyenkor a menüsorban is megjelenik. Ha már unod a szokásos báránysültet, akkor próbáld ki fasírtreceptünket.

Az íze egészen egyedi, akár egy szimpla vasárnapi ebédet is feldob. Friss kenyérrel a legfinomabb!

Bárányfasírt

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált bárányhús
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zsemle
  • 2 tojás
  • liszt
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A zsemlét áztasd be langyos vízbe, hogy alaposan megpuhuljon. Ha megszívta magát, csavard ki, és morzsold bele a darált húsba. A répát pucold meg, vágd egészen apró darabokra, és az egyik tojással, a feta sajttal és az áttört fokhagymával dolgozd össze, majd tedd ezt is a húshoz. Ízlésed szerint sózd, borsozd.

Csípj le kisebb darabokat a húsos masszából, és formázz belőle fasírtokat. Forgasd bele őket tojásba és lisztbe, végül forró olívaolajban süsd ki a golyókat.

Ezt is szeretjük