A legfinomabb répatorta, ami egy óra alatt elkészül! - Ezt a gyerekek is imádni fogják
Istenien édes répatorta húsvétra.
A répatorta sokaknak furcsán hangzik, hiszen nem a legimpozánsabb az elképzelés, hogy ez az édesség zöldségből készül.
Most egy olyan receptet mutatunk, amit nemcsak nagyon egyszerűen készíthet el az is, aki még nem mestere a cukrász foglalkozásnak, de a tetején lévő csalafinta répácskák a gyerekek számára is vonzóvá teszi majd ezt a desszertet.
Egyszerű répatorta
Hozzávalók a tortához:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg sárgarépa
- 25 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- fél citrom
- csipetnyi fahéj
Hozzávalók a mázhoz:
- 10 dkg krémsajt vagy mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók a díszítéshez:
- 60 g natúr margarin
- 1 evőkanál margarin
- 100 g porcukor
- narancssárga és zöld ételbevonó
Elkészítés ideje: 30 perc, sütés: 30 perc
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A megtisztított répákat hámozd meg, és reszeld le kis lyukú reszelőn. A cukrot alaposan verd fel a tojássárgákkal és az olajjal, majd szórd bele a répát. A sütőport keverd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, végül pedig szórd bele a csipetnyi fahéjat.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal forgasd bele a tésztába, oszlasd el benne egyenletesen. Egy tortaformát vajazz ki, szórj meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát. A 180 fokos sütőben süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.
A krémsajtot és a vajat jól keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot. Amikor a piskóta kihűlt, kend a krémet a tetejére és az oldalára. A kis répaformákhoz mixerrel verd lágy krémmé a margarint, majd add hozzá a porcukrot, és körülbelül tíz perc alatt keverd sűrű krémmé.
Ha ez kész, oszd ketté két kisebb tálba. A kétféle ételbevonót szintén, és olvaszd fel mikróban körülbelül egy perc alatt, utána keverd el, hogy sima legyen, és add a krémekhez. A színes krémeket tedd egy-egy zacskóba, aminek vágj egy kis lyukat az egyik sarkára, és már mehet is a díszítés! Ha kész, tedd a hűtőbe, és amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is.
OLVASD EL EZT IS!
- húsvéti receptek
- buggyantott tojás