Lapcsánka: így készítsd el az eredeti szabolcsi recept alapján
Kicsit olajos, és biztos, hogy nehéz, de a lapcsánka az egyik legfinomabb magyar étel.
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »
- Vibráló, vidám külsőt kölcsönöz a nyári szoknyadivat: színes darabok árakkal »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Krumpliprósza, tócsni, mackó - ki tudja, hány neve létezik még tájegységenként a lapcsánkának.
Ám nemcsak a név, hanem az elkészítés is merőben különbözik, mi most a klasszikus szabolcsi receptet mutatjuk be. Próbáld ki!
Lapcsánka
Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A krumplit hámozd meg, és a krumplireszelőn reszeld le. A fokhagymát szintén hámozd meg, és végül ezt is reszeld bele a lapcsánkatésztába.
Kezdd el a lisztet hozzászitálni, de ügyelj az arányokra. Elképzelhető, hogy még a 20 deka is sok lesz bele, ha viszont nagyon vizes a krumpli, akár többet is felvesz. A tészta akkor jó, ha még kicsit folyós, de azért nem csepeg.
Ízlésed szerint sózd, borsozd, illetve, ha nagyon tömörnek találod így az állagát, akkor egy kis tejjel vagy tejföllel lazítsd fel. Végül forró olajban süsd ki a lapcsánkákat.
Ünnepre hangolva
Ha szereted a hasadat, akkor mindenképpen próbáld ki húsvéti süteményeinket!
Fotó: Egy konyha blogoldal
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- húsleves
Aranyló tyúkhúsleves a nagymama receptje alapján

- krumpli
- lángos
A tökéletes krumplilángos receptje: így készítik Borsodban

- piskóta
- húsvéti receptek
A klasszikus piskóta receptje: így nem fogod elrontani

- húsvéti receptek
- Húsvét