Húsvétisonka-főzés lépésről lépésre: így lesz a legfinomabb
A húsvétisonka-főzés nem nagy kunszt, csak egy jó recept kell hozzá. Íme, a miénk!
Nincsen húsvét sonka nélkül. Elkészítése nem nehéz, ha rendelkezel a kellő ismeretekkel.
Most átadjuk ezeket, hogy az ünnepi lakoma felemelő élmény legyen. Próbáld ki receptünket!
Húsvéti sonka
Hozzávalók:
- 2-2,5 kg kötözött sonka
- 5 gerezd fokhagyma
- 2-3 egész kömény
- 2 vöröshagyma
- 2 babérlevél
- 1 kávéskanál egész bors
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
A sonkát a főzés előtt este áztasd be, de másnap cseréld le a vizet úgy, hogy az ellepje, és így tedd fel főni. Egy teatojásba tedd bele a borsot és a köményt, és helyezd bele a vízbe. A fokhagymának szedd le a héját, a vöröshagymát viszont a héjával együtt vágd ketté, és így tedd be őket a vízbe. Végül a babérlevelet is szórd bele.
A sonka főzési ideje mindig annyi, ahány kiló, vagyis, ha két és fél kilós, akkor két és fél óráig kell főzni. Ha kész, hagyd, hogy a saját vízében hűljön ki, mert így a hús egészen puha és omlós marad, utána pedig tedd hűtőbe. A kötözőt csak tálalás előtt vedd le róla, illetve a szeletelést is ekkorra időzítsd.
Ha takarékos vagy, akkor a főzőlevét akár el is teheted a mélyhűtőbe, bableveshez kitűnő alapanyag, teljesen más ízt ad az ételnek. Próbáld ki!
Az ünnepi menü részei
A húsvéthoz nemcsak a sonka, hanem más finomságok is hozzá tartoznak. Íme, az ünnep tradicionális ételei!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény
20 perces szórt túrós süti
- krumpli
- lángos
A tökéletes krumplilángos receptje: így készítik Borsodban
- krumpli
- húsvéti receptek
Lapcsánka: így készítsd el az eredeti szabolcsi recept alapján
- tojásfestés
- húsvéti dekoráció
10 természetes tojásfestő módszer
- húsvéti receptek
- Húsvét