Így készül a tökéletes buggyantott tojás
A következő technikával nem tudod elrontani a buggyantott tojást.
Ha nem akarod, hogy a tojás unalmassá váljon a húsvéti időszak alatt, tálald változatos formában! A buggyantott tojás elkészítése kihívásnak tűnhet, de szerencsére van egy módszer, amellyel nem fogod elrontani.
Bátran használj segédeszközt a buggyantáshoz: kapható kifejezetten erre a célra készült, kistálszerű, füllel ellátott forma, amelyet az edény szélére akaszthatsz, de egy egyszerű merőkanál is megteszi.
Buggyantott tojás
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 csipetnyi só
- 1 evőkanálnyi ecet
- 1 liter víz
Elkészítés ideje:
Tíz perc.
Elkészítés menete:
Add az ecetet és a sót vízhez, és tedd fel az egészet forrni. Közben üss bele egy tojást egy kistálba, majd készítsd elő a merőkanalat. A tökéletes, kívül kellemesen rugalmas, belül folyékony állag eléréséhez fontos, hogy a megfelelő pillanatban engedd a tojást a vízbe.
Miután felforrt a víz, vedd lejjebb a hőfokot, és várd meg, amíg lobogóból gyöngyözőbe vált - ekkor helyezd bele a merőkanalat, és lassan közelítve, alacsony magasságból óvatosan engedd a tojást a kanálba.
Ne mozgasd, ne csinálj vele semmit, csak várj három percet. Ezalatt elkészül a buggyantott tojás, és már mehet is a tányérra. Frissen érdemes elfogyasztani.
Tojásfestés filctollal
Ha nem buggyantani, hanem inkább festeni szeretnéd a tojást, próbáld ki a filctollas technikát, amellyel látványos mintákat készíthetsz egyszerűen és gyorsan.
Csupán egy filctoll kell hozzá: feliratos húsvéti tojás pillanatok alatt
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- tojás
- húsvéti receptek
Tudod, hány perc kell a főtt tojásnak?
- tojás
- szendvicskrém
Isteni tojáskrém házilag
- tojás
- húsvét 2014