Meglepő, kik kerültek az X-Faktor Élő show-jába: a Fiúk és a Zenekarok versenyzői kaptak hideget-meleget a Mentorházban

Az X-Faktor Mentorházában összeállt ByeAlex Fiúk és Csobot Adél Zenekarok csapata, ők hárman-hárman mehetnek az Élő show-ba.

X-Faktor 2021 Mentorház 1
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szombat este az X-Faktor Mentorházában kiderült, ByeAlex a Fiúk és Csobot Adél a Zenekarok csapatában melyik három-három énekest viszi magával az Élő show-ba, azonban a két mentor választásaival nem mindenki értett egyet.

A 2021. november 13-i adásban hosszas tanakodás után sikerült kiválasztani az énekeseket és a zenekarokat, akik a jövő heti adásban élőben fognak szerepelni a színpadon.

ByeAlex mentoráltjai

Tóth Roland

Tóth Roland az előválogató alatt bizonyította rátermettségét ByeAlexnek, mégis aktuális produkciója után a többi mentorra bízta a döntést, vele mehet-e az Élő show-ba, vagy sem.

Varga Norbert

Varga Norbert előadása megosztotta a zsűritagokat, Gáspár Laci szerint egyenesen ízléstelen volt a produkciója.

Árvavölgyi Patrik

Árvavölgyi Patrik elhunyt nővére emlékére énekelte a You Don’t Own Me című számot, ami változó fogadtatásban részesült. Bye Alex szerint a mentoráltjelöltnek ez volt az eddigi leggyengébb előadása, ám Gáspár Lacinak tetszett. Csobot Adélt is lenyűgözte az előadás: „Az egyik legjobb döntés volt, hogy őt ide behoztad.” Végül a többi mentor döntött arról később, Patrik továbbjuthat-e.

Szajkó Attila

Szajkó Attila saját dallal érkezett, azonban ByeAlex úgy vélte, most nagyon rosszul énekelt, ráadásul béna szöveggel, és Gáspár Laci szerint is még érnie kell a hangjának. Mi több, a Fiúk mentora az értékeléskor személyesen közölte vele, hogy a mai teljesítménye „szörnyen gyenge volt”. 

Mehringer Marcell

ByeAlex elmondása szerint a kedvenc versenyzője Marci. Gáspár Laci véleménye szerint előadás közben az énekes nem találta el a hangokat, később maga az előadó, Marci is megjegyezte, hogy megremegett a hangja. Puskát Peti vélekedése alapján ő a legjobb. ByeAlex szerint is voltak hamis énekhangok, de nem olyan mértékben, ahogy azt Gáspár Laci sugallja. ByeAlex szerint Laci csak direkt felnagyította a hibákat, és azt mondta mentortársának: „Annyit kérek, hogy ne utáld előre!”

Balázs Alex  „ALEE”

Balázs Alex saját számmal érkezett. A produkciót követően Gáspár Laci és Csobot Adél könnyekben törtek ki a meghatottságtól, és állva tapsoltak. Balázs Alex ezt élete legnehezebb produkciójának tartotta: „Én ma valami olyat adtam ki magamból, amiről nem tudtam, hogy bennem van.” Puskás Peti azt mondta a zsűritársainak, hogy a srác a szuperfegyver. ByeAlex mindenki meglepetésére nagyon egyszerűnek, klisésnek tartotta a szöveget, de ezzel Csobot Adél és Gáspár Laci nem értett egyet. A kategória mentora úgy vélekedett, hogy a produkció „zeneileg uncsi, nem modern”. Gáspár Laci szerint viszont a dala nagyon jól megmutatja az elválás okozta érzéseket a családban. 

ByeAlex csapata

Puskás Peti a hármas megbeszélés során kifejtette, hogy azonnal kiejtette volna a Patrikot, Csobot Adél szerint Alexnek és Marcinak kellene bejutnia. ByeAlex elmondta, hogy bár nem szokása, most a döntésnél aszerint mérlegel, hogy a többiek miket mondtak és gondoltak.

Hosszas vacillálás után Varga Norbert, Szajkó Attila és Árvavölgyi Patrik estek ki, Mehringer Marcell és Balázs Alex pedig továbbjutottak az élő adásba. Az utóbbi versenyző értékelésénél ByeAlex azt mondta: „Én ilyet még nem láttam, hogy rapper megsiratja a mentorokat, te hatsz az emberekre.” Ezután hozzátette, hogy szöget ütött a fejében Csobot Adél gondolatmenete, miszerint Balázs Alex szeretetre vágyik, és ByeAlex ennek kapcsán elmondta a mentoráltjelöltnek, hogy ő nagyon szereti, és a mezőny egyik legkiemelkedőbb formájának tartja.

SZG 6365
Fotó: RTL Magyarország

Ezután Csobot Adél, Gáspár Laci és Puskás Peti kiválasztották a harmadik továbbjutót, így végül Tóth Roland mutathatja meg tudását az Élő show-ban. A megbeszélés közben nem volt nagy az egyetértés, végül Puskás Peti szavazata döntött. 

Csobot Adél mentoráltjai

DD Night

A mentorok közül a többségnek nem tetszett a DD Night produkciója: ByeAlex szerint rossz volt, Gáspár Laci és Csobot Adél is egyetértett vele, de Puskás Petinek tetszett. ByeAlex véleménye szerint unalmas volt az egész úgy, ahogy volt. „Nálam ők elpusztultak” - tette hozzá Csobot Adél.

Crush

A legfiatalabb csapat lenyűgözte a zsűrit, Gáspár Laci szerint ők egy profi zenekar, és jobban ki voltak dolgozva, összeszedettebbek voltak, mint az előző produkciójuknál. Végül Csobot Adél a bennmaradásukat a három másik mentor döntésére bízta.

Kultúrkör

A Kultúrköz zenekart a korábbi adásban egyedül Csobot Adél szerette volna továbbjuttatni, hogy meggyőzzenek másokat is zenészi potenciáljukról. Gáspár Laci szerint azonban nem volt egyedi az előadás, mentoruk mégis úgy vélte, hogy ugyan nagy feladat lenne velük dolgozni, de ő bírja a kihívásokat.

The Palace

A The Palace zenekar saját dallal készült, amit közeli barátjuk története inspirált, aki függőségekben szenvedett. Csobot Adél szerint nagyon nagy esélyük van a versenyben, és Puskás Petit is meggyőzték, azonban Gáspár Laci ismét hamisak tartotta őket, közölte, ha rajta múlna, nem jutnának tovább. 

The Harmonies

Az újdonsült lánybanda mindössze három hete állt össze, Csobot Adél nagyra tartja, milyen szinten énekelnek együtt, ahhoz képest, hogy nemrég vadidegenek voltak egymásnak. A mentor szerint nagyon jók, a többiek véleménye viszont az volt, hogy érződik, még nem csiszolódtak össze.

Beneath My Skin

Egy Thirty Seconds to Mars-számmal érkezett a Beneath My Skin zenekar, és ByeAlex úgy vélte, hogy „Tök új ötletek voltak a dalban, jó énekes, tehetséges Gergő”. Csobot Adélt mégsem fogták meg, mert nem tudta hová tenni, hogy ehhez a zenekarhoz hogyan tud ő kapcsolódni.

Csobot Adél csapata

Még a döntéshozás megkezdése előtt Puskás Peti megosztotta mentortársaival, hogy ő a Palace és a Crush zenekart vinné, ám a The Harmoniest hazaküldené, a lányzenekarral kapcsolatban azonban ByeAlex egyetértett Csobot Adéllal. 

A Zenekarok csapatának mentora nem hozta meg egyszerűen a döntést. A dilemma fő tárgya az volt, hogy a Beneath My Skin szakmailag profi zenekar, de Csobot Adél mégsem érezte a kapcsot velük. „Nem mondhatom azoknak, hogy menjenek haza, akik a legjobbak” - vélte végül. A DD Night zenekarral közölte a mentor, hogy szerinte elfogytak a Tábor alatt, így végül őket és Kultúrkört hazaküldte. A Crush és a Beneath My Skin zenekarok sorsáról a többi mentor döntött.

Amikor a zsűritagok az előadókat elemezték, ByeAlex kijelentette:  „Engem nem érdekel, hogy Adél kivel tudna együtt dolgozni!”, és ugyan csak elméleti síkon, de megemlítette, hogy akár cserélne is kategóriát Csobot Adéllal az együttes miatt. Puskás Peti úgy vélte, hogy a gyerekzenekarral fontos üzenetet lehetne közvetíteni. Sokáig vitatkoztak, de úgy döntöttek, Csobot Adélt nagy kihívást elé állítják. Így végül az Élő show-ban a The HarmoniesThe Palace és a Beneath My Skin zenekarokat láthatjuk, a Crush zenekar pedig búcsúzott az X-Faktortól. 

A döntésekkel nem mindegyik néző értett egyet, némelyek megjegyzéseket fűztek ahhoz, hogy a Fiúk csapatába nem került bele Roland, mások pedig a Zenekarok közül hiányolták a Crush együttest. Mindenesetre vasárnap este az is kiderül, hogy Gáspár Laci és Puskás Peti kiket fog vinni az Élő show-ba.

Felismered Csobot Adélt a 2012-es X-Faktor válogatóján?

Csobot Adél az X-Faktor 2012-es, harmadik szériájában Malek Miklós mentoráltjaként a harmadik helyezett lett. Nem csak az élete változott meg gyökerestől azóta, a külseje sem olyan, mint debütálásakor a tehetségkutatóban. Akkor 18 éves, bájos gimnazistaként charlestonjelmezben győzte meg a zsűrit arról, hogy benne van az X, ma dögös, kétgyermekes anyukaként imádják a rajongói.

Felismered Csobot Adélt a 2012-es X-Faktor válogatóján? Rengeteget változott azóta

Csobot Adél így festett, amikor először a 2012-es X-Faktor színpadára lépett.

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Cover-fotó:  RTL Magyarország/Szabó Gábor

Ezt is szeretjük