Nika gyereksztárból lett dögös énekesnő: Veres Mónika 22 év alatt ennyit változott

Veres Mónika már 13 évesen uralta a színpadot.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dögös, rekedtes hang és szexi külső - ezek a jelzők egyértelműen illenek a 35 éves énekesnőre, Veres Mónikára. Karrierje elején még merőben más szavakkal lehetett jellemezni: 13 évesen bájos tinilányként indult a pályán.

Nika mindössze négyéves volt, amikor már a Magyar Rádióban énekelhetett, ezután kilencesztendősen beiratkozott az Erkel Ferenc Ének- és Zene Szakos Általános Iskolába, valamint a Magyar Állami Operaház gyerekkórusának is a tagja volt.

Veres Mónika gyereksztárból lett dögös énekesnő

A tinisztárstátuszra sem kellett sokáig várnia, 1996-ban debütált a képernyőn, mint a Szív TV Tökjó Show című produkciójának műsorvezetője. 1999-ben 14 évesen már saját albummal rendelkezett, a Papa, ne félts! című slágerrel meghódította a színpadot. Ezen az 1998-as felvételen is látszik, már tinédzserként mekkora magabiztossággal mozgott a közönség előtt.

Ő nem erősíti azon egykori gyereksztárok táborát, akik legszívesebben eltitkolnák, hogy festettek fiatalkorukban. Szeret visszaemlékezni a kezdetekre: olykor az Instagram-oldalán idézi fel gyermekkori éveit. 

„Itt kezdődött minden 1998 -1999... Te jó ég, mekkorát fordult ezzel a pici lánnyal akkor a világ, 12 évesen és azóta is! Sokan mondják, hogy a mosoly ugyanaz! Remélem, így van, csak a tartalom más!” - írta a posztjában 2020 májusában.

Nika az 1999-es albumborítón és 2021 februárjában.
Nika az 1999-es albumborítón és 2021 februárjában.
Fotó: Instagram/Veres Mónika

Ezután olyan műsorokban működött közre, mint a Megasztár vagy a Magyarország, szeretlek! - ezekben vokalistaként halhattuk felcsendülni a hangját -, majd a The Vocie című tehetségkutatóban, 2012-ben bizonyította be, végleg búcsút intett a gyereksztár időszaknak.

Az eMeRTon-díjas sztár dalai a mai napig ostromolják a slágerlistákat. Majkával és Curtisszel közösen készített szerzeménye, A csúcson túl több mint tízmilliós megtekintésnél jár a YouTube-on. Legutóbb pedig Császár Előd oldalán hallhattuk felcsendülni a hangját a Tiltott Szerelem! című örökzöld sláger felújított verziójában, amelynek videóklipje 2021-ben debütált Valentin-napon.

Gyereksztárok akkor és most

Hazánkban a tehetségkutatók mindig is a legnépszerűbb tévés produkciók közé tartoztak. Nézők millióit szegezte a képernyők elé anno a Megasztár vagy a Csillag Születik. Mutatjuk a show-k gyereksztárjait felnőttként.

Ezt is szeretjük