Tudtad, hogy Schmuck Andor gyerekszínész volt? Legendás nevekkel forgatott együtt
Schmuck Andor kamaszként több filmet is forgatott gyerekszínészként.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Schmuck Andor évtizedek óta politikusként, illetve a Tisztelet Társasága nevű szervezet elnökeként ismert. Az 1970. szeptember 2-án született hírességről azt csak kevesen tudják, hogy kamaszként ígéretes gyerekszínész volt. 

Több filmben is szerepelt, de egy döntése miatt végül a statisztaszervező kizárta, nem kapott több lehetőséget. 

Schmuck Andor gyerekszínészként legendákkal forgatott

1985-ben mutatták be a Sortűz egy fekete bivalyért című filmdrámát, amelyben Schmuck Andor is forgatott. Olyan neves francia színészek szerepeltek az alkotásban, mint Jean-Louis Trintignant, Fanny Cottençon vagy Jean Rochefort, a magyarok közül pedig a legendás Kállai Ferenc vagy Bujtor István.

schmuck-andor-gyerekszinesz

- Amikor megérkeztem a forgatásra, úgy gondolták, hogy belőlem nem lehet rendes parasztfiút csinálni, ezért kopaszra nyírták a fejem. Ebből lett is probléma másnap az iskolában, még anyukámat is behívták, mert azt hitték, hogy tetves vagyok, és neki kellett elmagyarázni, hogy a gyerek csak filmszerepet kapott - mesélte 2020 januárjában a Borsnak.  

Pár éve a Facebook-oldalán is megosztott filmrészleteket, amelyekben ő is látható és hallható. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ugyancsak 1985-ben mutatták be Szabó István Golden Globe- és Oscar-díjra jelölt, a cannes-i nemzetközi filmfesztiválon a zsűri díját elnyert Redl ezredesét, amelyben a gyerek Schmuck is szerepelt, emellett A Csalással szerzett egyes című orosz filmben ő volt Figura magyar hangja. 

schmuck-andor
Fotó: Facebook/Schmuck Andor

- Színészi pályám csúcsaként a Redl ezredesben kadétegyenruhában kellett felpofoznom a gyerek ezredest, és még egy-két mondatos szövegem is volt. A Vörös Csillag Filmszínházban tartott bemutatón aztán családostól azzal kellett szembesülnünk, hogy a két és fél órás filmből ezt a jelenetet pont kivágták - árulta el a hetilapnak.

Később is hívták még szerepekre, de miután meghallgatás helyett KISZ-taggyűlésre ment, a statisztaszervező kizárta a további lehetőségekből.

Topolino megformálója 35 év alatt ennyit változott

Kristály Barbara játszotta 1985-ben Az elvarázsolt dollárban Topolinót. Nyolcéves volt, amikor édesanyjával elmentek a válogatásra, ahol úszni tudó gyerekszereplőt kerestek. Kacsintani kellett, és verset mondani, de ő inkább vicceket mesélt.

Ezt is szeretjük