Ő volt Topolino, Bujtor gyereksztárja - 35 év alatt ennyit változott

Kristály Barbara játszotta 1985-ben Az elvarázsolt dollárban Topolinót.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Ötvös Csöpi-filmek máig nagy népszerűségnek örvendenek. Bujtor István nemcsak a rendőrnyomozót alakította, de a rendezője és forgatókönyvírója is volt a krimi-akció-vígjátékoknak.

A sort az 1981-ben bemutatott A Pogány Madonna nyitotta, amit egy évvel később a Csak semmi pánik, majd 1985-ben Az elvarázsolt dollár követett. Pár év kihagyás után nagy sikert aratott 1991-ben a Hamis a baba, majd az ezredforduló után Zsaruvér és Csigavér címmel készült három tévéfilm: A királyné nyakéke (2001), Több tonna kámfor (2002) és A szerencse fia (2008).

Topolino Az elvarázsolt dollárból

Az elvarázsolt dollárt 1985-ben forgatták, és 1986. május 1-jén mutatták be a mozikban. A történet szerint a Balaton környékén egy pénzhamisító-banda kezdi meg működését, amelynek egyik tagja, Veréb betör a hamisító műhelybe egy szatyor pénzt lopni, de a társai rajtakapják, és üldözni kezdik. Kardos doktor (Kern András) kocsiját is elkötik, amivel egy nagy dinnyekupacba csapódnak.  

Topolino, aki Ötvös Csöpinél tanul vitorlázni, más gyerekekkel együtt szemtanúja az üldözésnek, a kislány még pénzt is talál, amit Veréb menekülés közben elveszített.  

Kristály Barbara nyolcéves volt, amikor édesanyjával elmentek a válogatásra, ahol úszni tudó gyerekszereplőt kerestek. Kacsintani kellett, és verset mondani, de ő inkább vicceket mesélt - árulta el az Újságmúzeumnak

- "A Nyuszika bemegy a cukrászdába, és megkérdezi, hogy van-e répatorta"-típusú vicceket mondtam, anyukám szerint jót nevetett rajta a stáb. A másik feladat az volt, hogy kacsintsak. Tudni kell, az nagyon nem ment nekem, a válogató után éppen ezért úgy éreztük anyukámmal, hogy nem sok esélyem marad - mesélte. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Azt már a Blikknek mesélte 2016-ban, hogy a filmbeli gyámját alakító Tarcsányit alakító idős színésztől, Horesnyi Lászlótól, aki Az elvarázsolt dollár vége felé egy hőlégballonnal elrabolja, nagyon félt. 

- Amikor a legendás hőlégballonos jelenetet akarták rögzíteni, a "gonosz" Horesnyi pihenésképp büfézni szeretett volna, de megkérték, hogy álljon ott mellettem, mert csak úgy lesz hiteles a félelmem - osztotta meg a napilap olvasóival. 

Az Elvarázsolt dollár után Kristály Barbara nem forgatott többet, külkereskedelmi főiskolát végzett, és a logisztika területén dolgozott. Az Újságmúzeumnak elmondta, hogy rövid ideig élt Finnországban is, jelenleg pedig egy Pest megyei településen dolgozik és lakik két gyermekével.  

A Hahó, Öcsi! vagy a Keménykalap és krumpliorr gyereksztárja

Kovács Krisztián a ’70-es évek legnagyobb gyereksztárja volt Magyarországon. Négyéves korától, 1969-től a ’80-as évek elejéig számos szerepben láthattuk. Olyan tévéfilmekben szerepelt, mint a Hahó, Öcsi!, a Hahó, a tenger!, Az öreg bánya titka, az Utánam, srácok, a Keménykalap és krumpliorr, illetve a Barátom, Bonca. Ma már nagyapa, és évek óta külföldön él.  

Ajánlókép: port.hu

Ezt is szeretjük