Tutajos volt a Tüskevárban - 66 évesen így néz ki az egykori gyereksztár

Ma ünnepli születésnapját Seregi Zoltán rendező, egykori gyereksztár.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Június 7-én ünnepli születésnapját Seregi Zoltán, aki kisgyerekként eljátszotta a Tüskevár című nyolcrészes, fekete-fehér sorozatban Tutajost. Ma már 66 éves, többszörös nagypapa, és nem színészként, hanem - édesapjához hasonlóan - rendezőként találta meg a helyét. 

Az 1966-ban készült és egy évvel később bemutatott ifjúsági tévésorozat gyerek főszereplőjének csak jó emlékei vannak azzal kapcsolatban, hogy híressé tette a Tüskevár. Amikor idősebb lett, zsákszámra kapta a szerelmes leveleket, de amikor személyes találkozóra került volna a sor, megijedtek, a katonaságnál viszont előnyt tudott kovácsolni az ismertségből. 

Tutajos és Matula bácsi a Tüskevárban, illetve Seregi Zoltán a Békéscsabai Jókai Színházban.
Tutajos és Matula bácsi a Tüskevárban, illetve Seregi Zoltán a Békéscsabai Jókai Színházban.
Fotó: MTI/Rosta Tibor

- Amikor megtudták, hogy ki vagyok, azonnal én lettem a zászlóaljklub vezetője, különleges eltávokat kaptam, és nem osztottak be őrségre. Szerénység nélkül elfogadtam a kivételezést - mesélte tavaly júliusban a Best magazinnak

Seregi Zoltán a Tüskevár után játszott pár szerepet a József Attila Színházban, A Pál utcai fiúk 1969-es, Fábri Zoltán-féle filmváltozatában pedig a hangját kölcsönözte Bokának, akit az angol William Burleigh alakított. 1980-ban szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán. Az ezredforduló után a Békéscsabai Jókai Színház rendezője lett, majd 2015 decemberében egyhangúlag kinevezték a teátrum igazgatójává. 

2019. május 17-én Seregi Zoltán (középen) az Alul semmi díszbemutatójára érkezőket fogadta a teátrumában.
2019. május 17-én Seregi Zoltán (középen) az Alul semmi díszbemutatójára érkezőket fogadta a teátrumában.
Fotó: Jókai Színház/ Lipták Szabolcs - A-Team

Tutajos szerepére a mai napig büszke, szívesen jár diáktalálkozókra is, ahol mindig nagy sikert arat. 

- Azon izgulok, mit fognak szólni a gyerekek, ha Tutajos helyett meglátnak egy öreg, bajszos figurát. De szerencsére eddig még nem okoztam csalódást. Sőt egyszer, amikor elmondtam, menyire sajnálom, hogy az akkoriban drága színes technika miatt fekete-fehérben forgattak, és így a szép természeti képek nem jönnek annyira át, egy gyerek az első sorban azt mondta, hogy ha nézi a Tüskevárat, színesben látja - árulta el a hetilapnak. 

Az Egri csillagok szereplői egykor és most

Tavaly őszre 4K minőségben felújították a történelmi kalandfilmet. Nézd meg, mennyit változott Cecey Éva, Bornemissza Gergő, Török Jancsi, Miklós deák és János! 

Ezt is szeretjük