Tóth Vera ezt utálta 50 kilós fogyása után: nem volt jó érzés, ahogy mustrálták

Tóth Vera számára 50 kilós fogyása után nem volt jó érzés, ahogy a férfiak végigmérték.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tóth Vera hosszú ideje küzd a súlyával, mára azonban megtanulta magát elfogadni, már nem akar másoknak, csak önmagának megfelelni.

A Glamour magazin július-augusztusi számában őszintén beszél arról is, hogy látványos fogyása után miért hiányoztak neki a pluszkilói. 

Tóth Vera fogyása után

Az énekesnőt már kisiskolásként is nagyon sokat bántották a külső adottságai miatt, később mégis kerekded vonalai, kisugárzása és a zene iránti őszinte szeretete hozta meg neki a sikert. Pár éve úgy döntött, orvosi segítséget kér, ami elindította a fogyás és az életmódváltás útján. Szerinte fontos, hogy mindenkinek a saját döntése legyen az, ha változtatni szeretne a külsején, ne külső, társadalmi elvárásoknak akarjon megfelelni.

Hálás vagyok a túlsúlyomnak, mert a hangom mellett ez tett sikeressé.

- Ha változtatni szeretnék, egyedül nekem van jogom hozzá, hogy ezt a döntést meghozzam, olyan tempóban, ahogy én akarom. Nincs senkinek, még a családodnak sem joga, hogy sürgessen ebben a kérdésben.

toth-vera
Fotó: Glamour/Ajkai Dávid

- Amikor a gyomorbypassműtét után leadtam 30 kilót, majd önerőből további húsztól is megszabadultam, megtapasztaltam, hogy milyen, amikor másképp néznek rád a férfiak, és úgy szemlélik a külsődet, mint a húspiacon. Nem volt jó érzés, hiányoztak a pluszkilók, a védőburkom. Ekkor rájöttem, a tökéletes alkatú nők élete sem egyszerű a sok szexista megjegyzés közepette. Ezért nem szabad róluk és senkiről sem ítélkezni.

A cikk az ajánló után folytatódik

- A világ túl nagy nyomást és elvárást tesz a nőkre - állítja Tóth Vera, hozzátéve, hogy ötven-hatvan évvel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy a hollywoodi színésznők önsanyargatással, természetellenes módszerekkel kínozták magukat, csupán azért, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. 

toth-vera-glamour

- Most is vannak szakmák, ahol a hímsoviniszta szemlélet a mérvadó. Az elmúlt száz évben ez része az emberek gondolkodásának, de fontos a múltból hozott minták alapján is megvizsgálni a problémát.

A teljes interjú a GLAMOUR magazin júliusi-augusztusi számában olvasható.

Magyar sztárok, akik rengeteget fogytak

Fásy Zsüliettet az egész ország cuki, kerekded kislányként ismerte meg, ám 23 éves korára hatalmas átalakuláson van túl: több mint 40 kilótól sikerült megszabadulnia. Fásy Ádám lánya az osztálytársai csúfolódásához egy idő után hozzászokott, de az egészségügyi problémáihoz nem akart. Képes összeállításunkban olyan sztárokat mutatunk, akiket duci gyerekként vagy tiniként ismertünk meg, mára azonban rengeteget fogytak.

Ezt is szeretjük