4 éve hunyt el Tahi Tóth László: a színész özvegye 25 év után nehéz döntést hozott
Tahi Tóth László özvegye, Kárászy Szilvia úgy érzi, készen áll arra, hogy egy darabot elengedjen a múltból.

tahitothlaszlo-mokka-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legendás színész, Tahi Tóth László életművét Kossuth-díjjal, Jászai Mari-díjjal jutalmazták, érdemes és kiváló művész volt. A közönség számos filmben láthatta, feltűnt például az Egri csillagokban, a Szerelmes biciklistákban, az Aranysárkányban, az Utazás a koponyám körülben, a Házasságtörésben. 

Szerepelt nagy sikerű sorozatokban is, mint például a Családi körben vagy a Barátok köztben. Szinkronszínészként szintén népszerű volt, ő adta például a Harry Potter-filmek Piton professzorát alakító Alan Rickman és a Sherlock Holmes-filmek sztárjának, Jeremy Brettnek is a magyar hangját. 

Tahi Tóth László özvegye 

Tahi Tóth Lászlót 2017-ben egy előadás után a mentő vitt el, annak ellenére játszotta végig a darabot, hogy rosszul lett. Később derült ki, egy korábbi stroke okozta a problémát. Néhány hónappal később a Vígszínház tudatta, a művész komoly műtéten esett át, lábadozik. Még ebben az évben újra színpadra állt, ám 2018 elején ismét rosszullétek gyötörték. 2018. február 22-én hunyt el, 75 éves volt, egy ország gyászolta, ma is szeretettel emlékezik rá a közönség. 

Tahi Tóth László 2017-ben interjút adott rosszulléte után.
Tahi Tóth László 2017-ben interjút adott rosszulléte után.
Fotó: TV2/Mokka

A színészlegenda özvegyének, a zongoraművész Kárászy Szilviának nem volt könnyű az elmúlt négy év, hiszen a gyász, a fájdalom nagyon nehezen csillapítható. 1995-ben ment feleségül Tahi Tóth Lászlóhoz, ez volt a művész második házassága, és a haláláig tartott. 

- Igen, tudom, Laci özvegye vagyok, de nem szeretem az özvegy szót, én ugyanis örökre Tahi Tóth László felesége maradok - mondta a Best magazinnak Kárászy Szilvia.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nemrégiben nehéz döntést hozott, elhatározta, megpróbálja egy kicsit jobban elengedni a múltat, hogy fellélegezhessen lelkileg. 

- A könyvek szortírozásánál kezdtem, minden egyes darabnál azt éreztem, mintha a szívemet tépnék ki. De muszáj megtisztítanom a teret magam körül, hogy a lelkem levegősebbé válhasson. A könyvek egy részét egy iskolának, a többit egy barátnőmnek ajándékozom. Jó helyre kerülnek, ez megnyugtat. És ott vannak Laci féltett kincsei, kisebb-nagyobb tárgyai. Miután ő volt Scherlock Holmes szinkronhangja, kapott tőlem ajándékba egy, a filmben viselt és használt sapkát, pipát, nagyítót. Ezeket szeretném a Sherlock Holmes Klubnak ajándékozni.  

A zongoraművész persze rengeteg emléket megtart a közösen töltött 25 évből: ennyi időn át éltek együtt a színész lakásában. Egészen biztosan marad például egy cipő, pont úgy, ahogyan Tahi Tóth László hagyta. 

- Mielőtt bejött a lakásba, a bejáratnál, az ajtó előtt mindig levette. Ez a cipő most is éppen ott van, úgy, ahogy hagyta. Még hosszasan sorolhatnám, mi minden marad itt velem. 

Tahi Tóth László és Kárászy Szilvia a sok kórházi kezelés és a műtétek után már biztosak voltak benne, hogy a színésznek nincsen sok ideje hátra, ezért minden pillanatot együtt töltöttek. Az asszony lelkében már ekkor beindult a gyász folyamata, a búcsú fájdalmas volt, ugyanakkor hisz benne, a halállal nem ér véget az emberi élet. 

Hofi Géza özvegye, Ildikó

Ildikó mindössze hét évet tölthetett Hofival, akiről a mai napig jelen időben beszél, mintha élne. 2000-ben házasodtak össze. 1995-ben, egy véletlennek köszönhetően ismerkedtek meg Hofi Gézával, aki fél óra alatt magába bolondította a húsz évvel fiatalabb nőt. 

Cover-fotó: TV2/Mokka

Ezt is szeretjük