3 új képernyőssel bővül az RTL Híradó csapata - Ma mutatta be őket a csatorna

A jövőben az RTL Híradóban felváltva négy meteorológust láthatnak a nézők.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután Véber István 16 év után szeptember 11-én búcsút intett az RTL Klubnak és a televíziózásnak, az RTL Híradó csapata nem egy, hanem három új meteorológussal bővült.

A Pataki Zita és Simon Gergő, Allaga Tamás, Vaszkó András alkotta időjárás-jelentő csapat a jövőben felváltva lesz látható az RTL Magyarország felületein. Október 5-én este már Gergő, 6-án Tamás, míg 7-én András mondja majd el az aktuális időjárás-előrejelzést.

Új meteorológusok az RTL Híradóban

- Számomra is hatalmas újdonság, hogy nem egy, hanem három kollégám lesz! Nagyon vártam már őket, és az elmúlt hetekben - miközben a képernyős jelenlétre készítettem fel őket - félszavakból is megértettük egymást! Három teljesen más személyiség, de közös bennük a szakértelem, a kedvesség, és szerintem a nyugalom is - árulta el Pataki Zita.

pataki-zita2
Fotó: RTL Klub

A fiatal szakemberek az Országos Meteorológiai Szolgálattól érkeznek, képernyős szerepvállalásuk mellett főállásban továbbra is a nagy múltú állami szervezet munkatársai maradnak. 

- Meteorológusok új generációja kap így lehetőséget, hogy bemutatkozhasson az RTL Magyarország képernyős és online felületein. Kiválasztásuknál nem titkolt célunk volt, hogy fiatal, új arcokat ismerhessen meg a nagyközönség - mondta Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója.

A cikk az ajánló után folytatódik

Simon Gergő 1993-ban született Nagykanizsán. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szerzett meteorológusdiplomát. 2017 júliusa óta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A szakmai munka mellett Gergő önálló projektként az OMSZ Instagram-fiókjának egyik szerkesztője is. Hobbija a foci, kedvenc csapata az FC Barcelona. Másik szenvedélye a CrossFit, heti 3-4 edzéssel. Mottója: "a meteorológia inkább matek, fizika, mintsem móka és kacagás".

Allaga Tamás 1991-ben született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szerzett diplomát először Földtudományi alapszakon, majd elvégezte a Meteorológus mesterszakot is. 2015 óta az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelző munkatársa. A szakember egy évtizede versenyszerűen fut 30-100 kilométeres távokon. Mint fogalmazott: a futástól a természet szeretete, tisztelete mellett kitartást és egészséget kapott.

pataki-zita
Fotó: RTL Klub

Vaszkó András Gyomaendrődön született 1994-ben. 2018-ban diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetemen meteorológusként, és ugyanebben az évben került az Országos Meteorológiai Szolgálathoz, ahol veszélyjelző meteorológusként dolgozik. Szerencsésnek mondhatja magát, hiszen saját bevallása szerint hivatása egyben a legnagyobb hobbija is. Szabadidejében szeret kirándulni, illetve színházba járni.

Erős Antónia régen és most

Az ötvenéves tévést az RTL Klubon már rövid, sötét hajjal ismertük meg, de fiatalon volt hosszú, hullámos frizurája is. Képes összeállításunkban ritkán látott fotókat találsz Erős Antóniáról. 

Ezt is szeretjük