Az Oscar-díjas Saul fia főszereplője volt - Mentősnek állt a koronavírus-járvány miatt
Röhrig Géza a világjárvány miatt újra mentőzik New Yorkban.

rohrig-geza-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Röhrig Géza nevét nem csak Magyarország, de az egész világ megismerte, amikor Nemes Jeles László Saul fia című játékfilmje a 2015-ös cannes-i fesztiválon a Zsűri Nagydíját, 2016-ban pedig A legjobb idegen nyelvű film díját nyerte el a 88. Oscar-gálán. 

A főszereplőt alakító színész 2016-ban a Kossuth-díjat és a Magyar Filmkritikusok Díját is átvehette a Legjobb férfi főszereplő kategóriában. 

Röhrig Géza újra mentősnek állt

Röhrig Géza az elmúlt években több filmet is forgatott, már több mint hét éve nem dolgozott mentősként, az engedélye is lejárt, de a koronavírus-járvány miatt a volt főnöke a segítségét kérte. Egy hatórás tanfolyamot követően ismét mentőzni kezdett New Yorkban, ahol főként éjszaka, a tűzoltóság jól felszerelt kocsijaival közlekednek - írja a Blikk.

- Összesen százezer ilyen fickó van, mint én, ami azt jelenti, hogy majdnem minden eddig tesztelt fertőzöttre jut egy önkéntes, ami azért elég jó. Eddig Brooklyn és Queens volt a leginkább érintett övezet, most pedig Long Island lesz - mondta az 52 éves sztár Nyári Krisztiánnak a Líra Kiadó #otthonolvasok címet viselő videósorozatának vendégeként. 

A színész szerint a jelenlegi vészhelyzet New York legjobb oldalát mutatja meg, 2001. szeptember 11. óta nem látott összefogás tapasztalható a városban. Röhrig Géza a zsidó közösségben rituális halottmosdatást is végez. Amerika egyes államaiban már betiltották a rituális tevékenységet, de New Yorkban komoly körültekintéssel egyelőre továbbra is engedélyezik. Vasárnap három koronafertőzöttet mosdattak, amit online temetés követett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Röhrig Géza szerepel 2020 egyik újdonságában, a Resistance című II. világháborúban játszódó drámában olyan színészek mellett, mint Jesse Eisenberg, Ed Harris, Edgar Ramírez, Clémence Poésy, Matthias Schweighöfer vagy Bella Ramsey. 

Az USA-ban 2018 tavaszán bemutatott To Dust című drámában főszerepet kapott. A dráma Porrá címmel ugyanebben az évben látható volt a 7. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon is, 2020 márciusától pedig az HBO GO-n is elérhető. 

A történet szerint Shmuel (Röhrig Géza), a New York-i haszid zsidó kántor elveszíti a feleségét. A két kiskamasz fiával magára maradó férfi összeomlik, rémálmaiban a felesége bomló, rothadó testét látja. Szenvedése láttán képtelen megnyugodni, az élete felfordul: nem képes dolgozni, a fiait elhanyagolja, és megszállottan próbálja megérteni, mi történik a testtel a halál után. Így találkozik az egyetemen biológiát tanító Alberttel (Matthew Broderick), akit rávesz, hogy segítsen neki. A kántor és professzor egyre bizarrabb kalandokba keveredik.

Pokrivtsák Mónika egykor és most 

Pokrivtsák Mónika az RTL Klub indulásának évében, 1997-ben került a csatornához, ahol rögtön rá is bízták a Meri vagy nem meri című vetélkedő vezetését. Később olyan műsorokat vezetett, mint a Mire gondolok?, a Joker, a Teleparti, a Találkozások vagy a Játékzóna. Tíz évvel ezelőtt felhagyott a televíziózással, és amerikai üzletember férjével az Egyesült Államokba költözött.

Cover-fotó: Getty Images/Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Ezt is szeretjük